Bosszú szegedi módra - Jászberényben

Ma este a 10. fordulóból előre hozott összecsapáson nem kis meglepetésre Jászberényben fektette két vállra a Fortress JKSE-t a Szedeák, mely éppen a nyáron vesztette el légiósát, az azóta honosítottá lett Nebojsa Dukicsot, aki akkor a berényiek hívószavának mondott igent, most viszont nem örülhetett az újbóli találkozásnak a magasember...

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Fortress Jászberényi KSE - Naturtex-SZTE Szedeák 83 - 101 (29-18, 14-27, 20-24, 20-32)

Jászberény, Belvárosi Általános Iskola

V.: Papp, Frányó, Boros (Hartyányi)

Jászberény: Raivio 5, Soós 21/15, Markovics 9/3, Dramicsanyin 30/6, Dukics 9/6.

Csere: Szögi -, Lázár 5, Mladenovics -, Horti 4.

Szeged: Jereminov 14/6, Wirth -, Levy 25,  J. Williams 21/3, Csorvási M. 19.

Csere: Csorvási L. 8/6, Kiss Zs. 9/9, Vida 5/3.

Kissé rendhagyó módon az EuroChallenge-ben is induló JKSE ezen az estén nem a nemzetközi porondon csatározott, hanem elhalasztott meccse helyett előrehozott magyar bajnokit játszott saját csarnokában az egyik szomszédvárral, a Szegeddel. A két gárda már az utóbbi években is rendre igazi presztízsmeccseket vívott egymással, s most olaj volt a tűzre, hogy a berényieknél már magyarként szerepelt az a Nebojsa Dukics, aki tavaly még Szegeden húzta az igát légiósként.

Ha már külföldiek, akkor érdekesség, hogy hiába nem jönnek az eredmények Jászberényben, mikor a kezdőirányítónak szánt Brane Savic marad ki a négy légiós-státuszú JKSE-kosaras közül, de Földi Sándor megint megkockáztatta a hamarosan elvileg magyar útlevelet is kapó szlovén karmester ültetését és ezzel Nik Raivióra rápakolta azt a terhet, amit az egyébként remek pontszórónak és hasznos mindenesnek is jó amerikai nem bírt el ezen az estén sem. Sőt az is megtörtént, ami már korábban többször is: ilyen körülmények közt 5 pontot dobott csak a hátvéd, 10-ből 2-es mezőnyözéssel, 4 eladott labdával és mindössze 3 kiosztott gólpasszal 27 játékperc alatt, tehát sem a csapatot nem tudta összefogni, sem pedig saját értékeit nem volt képes kiaknázni, így nem csak Savicot, de lényegében Raivót is megint "eltüntette" a szakmai stáb.

A berényiek így is kilenc egységnyi fórt hoztak össze 10 perc után, ám a második etap maga volt a rémálom a vendéglátóknak. A Kiss Zsolt helyén a fiatal Wirth-tel kezdő Szedeák légiósai, a végül 25-öt szóró Jonathan Levy és a 21 egységgel záró Williams nagyon elkapták a fonalat, ráadásul a palánk alatt a 9 ponttal záró Dukics sem tudta tartani a magasabb Csorvási Milánt, így hiába a 30-at dobó Rasztko Dramicsanyin formába lendülése, illetve az utóbbi időben nagyon hullámzó Soós Gábor 21 pontja, közte öt triplával, a félidőt már két egységnyi előnnyel fejezte be a Szeged.

A fordulást követően sem tudta elállítani a vérzést a Földi-legénység, pláne védekezésben vesztette el a kontrollt a Jászberény és a második 20 percben 56 pontot termelő szegediek általában nem produktív kispadja Kiss Zsolt 9 pontjával együtt 22-őt tett a közösbe, ami elég is volt ehhez a különbséghez. A hajrában már nem is forgott veszélyben a csupán 11 labdát eladó szegediek magabiztos diadala, így továbbra is úgy fest, inkább idegenben képes bravúrokra az otthon ingatag Bonifert-legénység, mely korábban már Körmend várát is bevette.

Fotó: szte-szedeak.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus