Brutális verésben részesítette a Kaposvárt a Jászberény!

Dramicsanyinék teljes extázisban kosaraztak ma és 112 pontot dobva ütötték ki a somogyiakat

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 7. forduló

Jászberényi KSE – Kaposvári KK 112-92 (36-15, 15-22, 33-31, 28-24)
Jászberény, Bercsényi úti Sportcsarnok, v.: Földházi T., Jakab L., Sallai I., (Hartyáni)

Jászberény: Horváth Á. 24/18, Kerpel-Fronius 31/18, Szögi 6, Cseh 10, Dramicsanyin 29/6
cserék: Mladenovics 5/3, Csabay -, Nárai 7/3, Répási -, Szappanos -

Kaposvár: Fodor 17/6, Gibson 21/12, Raivio 14, Hendlein 18, Spica 7
cserék:  Jancsikin 6, Benke 2, Grebenár 3, Horváth M. 4

Teljes statisztikát itt találtok!

Faultháborúval indult a mérkőzés, bő két perc alatt már 3-3 hibával álltak a felek. A hazaiaknál Kerpel-Fronius emelt be egy hármast, de Dramicsanyin is elemében érezte magát és hamar meg is lépett 8-4-re a JKSE – majd ezt még megfejelték egy 6-0-s futással, 14-4-nél kért időt Fekete Ádám. Mindkét csapat a gyűrű közeléből dobott, de a hazaiak pontosabbak voltak, négy perc alatt csak egyetlen mezőnykosarat ért el a KKK. A folytatás még jobban sikerült a hazaiaknak, Kerpel-Fronius, Dramicsanyin és Cseh vezérletével a negyed közepén már 24-7-re vezettek, sokkal agresszívebbek és pontosabbak voltak és nem tudtak velük mit kezdeni Raivióék. Egészen brutálisan zárták a negyedet a hazaiak, Dramicsanyin már 15 pontnál járt és 36-15-re hozták a nyitó tíz percet.

A második negyedet Fodor és Raivio révén egy 7-2-es futással kezdte a KKK, de közelebb nem igazán tudtak jutni, Spica négy rontott dobással és három eladott labdával állt a második negyed közepén pont nélkül és bár kiszorult a festékből a Jászberény, a vendégek eladott labdáit remekül használták ki. A Kaposvár védekezése szigorodott, elöl pedig külső embereik szerezték a pontokat, de amikor tíz pont környékére értek, mindig jött egy nagy játék hazai oldalról, így maradt a 15 közeli különbség. A negyed végén nagy adok-kapok alakult ki és végül 51-37-tel mehettek nagyszünetre a csapatok.

A második félidő elején hiába szórt be gyorsan öt pontot Hendlein, két triplával, szerzett labdákkal reagált a Berény és nem engedték közelíteni a Kaposvárt. A negyed közepén aztán megindultak újra Szögiék és lerohanták a somogyiakat, pillanatok alatt ismét húsz pontra hizlalták az előnyüket, az egyre frusztráltabb KKK pedig sorra követte el a hibákat. Itt már ismét ellenállhatatlanok voltak Dramicsanyinék és bár Gibson vezérletével tartotta magát a Kaposvár, egy pontzáporos (33-31) negyedet követően 84-68-cal fordultak a felek a formalitásnak ígérkező záró etapra.

Itt aztán alig egy perc alatt tíz pontra zárkózott a KKK, de Horváth Ákos hármasával megnyugtatta a hazaiakat, sőt, Kerpel-Fronius is betalált kintről, így visszaállt minden az addig megszokott kerékvágásba. Innentől újra a Jászberény irányított, a negyed közepén teljesen kinyílt a triplazsák, átlépték a száz pontot, a teljesen szétesett Kaposvárnál csak a kezdőket (kivéve Spicát) lehetett dicsérni, a Berénynél viszont Dramicsanyin mellett hatalmasat játszott Kerpel-Fronius és Horváth Ákos is – ketten együtt 12 triplát pörköltek be. A hajrában elképesztő parádét rendeztek a hazaiak, végül 112 egységnél álltak meg, elképesztő verést mértek a somogyiakra.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus