Csak megnehezítette a ZTE a Pécs dolgát

25 percig jól játszott a ZTE, de a Pécs váltott, megfordította a találkozó állását és megszerezte sorozatban ötödik győzelmét.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 19. forduló, 2015. január 25.

Zalakerámia ZTE KK (2-17) - Pécsi VSK-PANNONPOWER (11-7) 71-78 (23-25, 18-15, 14-18, 16-20)
Zalaegerszeg, 900 néző  Vezette: Györffy P. A., Makovsky Sz., Balog Gy. (Benczur)

ZTE: Dzambics 9/9, Panics 20/9, Mohácsi 6, Cohadarevics 16, Tamir 18.
Csere: Czinger 2, Fekete -, Kertész -, Velkey -. Vezetőedző: Milos Sporar.

Pécs: Nelson 19/3, Pahlmblad 13/6, Bíró -, Budimir 23/6, Horti 4.
Csere: Halász 5, Harazin 11, Somogyfoki 3, Sztojanovics -.  Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Cohadarevics a 37. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető. 

Meglepetésember jó perceivel indult a találkozó. A hazaiak centere, Daniel Tamir pár perc leforgása alatt a 2-2 faulttal küldte kispadra Harazint és Hortit, a ZTE pedig vezetéshez jutott. Egyik gárdának sem ültek a külső dobásai, a lepattanókat pedig Cohadarevics gyűjtögette szorgosan, vezetésével igaz minimális, de előnyben játszott a vendéglátó. Pahlmblad, Dzambics és Budimir egyaránt betaláltak a hárompontos vonalon túlról, a padról beszálló Somogyfoki révén pedig fordított, előnnyel zárta a vendég alakulat az első játékrészt. (23-25)

A második negyedben csak kereste korábbi jó játékát a pécsi együttes. Hat perc alatt írd és mondd összesen négy pontot tudtak az eredményjelzőre írni Budimirék. A ZTE fordított és percről percre növelte előnyét, s akár védekezésről, akár támadásról beszélünk, minden játékos betette a közösbe a saját részét. (34-29) Budimir hárompontosa törte meg a vendég kosárcsendet, de rögtön érkezett Panics válasza, szintén távolról. A záró perc Cohadarevicsről szólt, aki két duplával ismét lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta a hazaiakat, de az utolsó szó Pahlmbladé volt, aki kosár jó, plusz egy büntetős játékával egy pontra faragta le együttese hátrányát. (41-40)

Sok hibával játszott mindkét csapat a fordulás után, s ahogy a második játékrészben, úgyhogy a harmadikban is a ZTE tudott ebből előnyt kovácsolni. Ugyanis közel öt percet kellett arra várni, hogy a vendégek megszerezzék Nelson révén első pontjaikat a második félidőben. (49-42) Egy 6-0-s etappal előbb felzárkózott, majd Pahlmblad hárompontosa és Harazin 2+1-es játéka után egyenlített a Pécs. A svéd válogatott hátvéd rövid idő alatt három személyi hibát szedett be, így negyedik faultja miatt a padra kényszerült. (52-52) A vendégek lendületbe jöttek, kihasználták a ZTE elhibázott lehetőségeit és három pontos fórt szereztek a játékrész végére. (55-58)

Bár a záró etapot ismét hazai csapat kezdte jobban, nagyon hamar átkerült az irányítás a Pécshez, mely lendületesebben és több energiával játszott, mint ellenfele. A ZTE még tett egy utolsó kísérletet arra, hogy megmentse a mérkőzést, de a pontatlan játék és a fáradtság mindezt megakadályozta. Ha nehezen is, de megnyerte a mérkőzést a Pécs.

Slide és Fotó: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus