Deonta Vaughn vezetésével simán győzött a ZTE Pakson

Szoros első negyed után ellentmondást nem tűrően kosarazott a ZTE, és nagyarányú különbséggel is megérdemelten győzött riválisa otthonában.

Magyar férfi A-csoport, Alapszakasz, 16. forduló

Atomerőmű SE (9-7) – Zalakerámia-ZTE KK (9-7) 79-95 (24-26, 17-28, 14-23, 24-18)

ASE: Hinds 10/6, Allen 27/9, Barnies 8/3, Eilingsfeld 7/3, Guinn 13/9.
Csere: Ruják 4, Medve -, Ogunyemi 4, Garamvölgyi 4, Gulyás 2, Pajor -.

ZTE: Kinney 14/6, Vaughn 20/15, Benke 12, Szabó 16/6, Radic 14.
Csere: Horváth 14/6, Mohácsi 5/3, Kis -, Kovács B. -. 

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtalálhatjátok. 

Nem sokat vacakoltak a csapatok, a vendégeknél Vaughn két triplával jelentkezett, míg a túloldalon Guinn, Allen és Hinds is szétlőtte kintről a gyűrűt, a palánk alatt viszont egyértelműen fölénybe került a ZTE, Radic rendre megtalálta a jó megoldásokat. Benke Szilárd kiválóan vezényelte le a gyorsindításokat, összességében Teo Cizmic hiába kért időt és próbálta keverni a lapokat, nem nagyon tudta átvenni a vezetést a Paks, a vendégek viszont egyre jobban érezték a gyors tempót (24-26). A második negyedben Horváth Ákos lépett elő, a korábbi válogatott nehéztüzér 10 pontot, közte 2 triplát tett hozzá alig 5 perc alatt, miközben védekezésben is remekül dolgoztak a zalaiak, ennek köszönhetően 10 pont fölé kúszott a differencia. Lassan éledeztek a hazaiak, Allen állt a sereg élére, triplát vágott, büntetőket harcolt ki, az sem zavarta meg őket, hogy a 11 pontos Guinn összeszedte a harmadik személyi hibáját. A félidő hajrája viszont a jobban pörgő ZTE-é volt, hátul nagyon aktívan védekeztek és rendre leindították ellenfelüket: előbb Kinney oltott tüzet két támadópattanó után visszatett ziccerrel, amivel visszaállította a 10 pontos különbséget, majd Szabó és Benke kosaraival már 15 volt közte – Garamvölgyi kosara lopta kicsit közelebb az ASE-t a nagyszünetre (41-54). 

Vaughn remeklésével kezdődött a második félidő, az ex-paksi hátvéd előbb bepörkölt egy újabb hármast (5/5-nél tartott ekkor), majd két gólpasszt osztott ki, 19 ponttal meglépett a ZTE. Allen és Barnies próbálta oltani a tüzet, de ennél többre nem tellett, 50-66-nál percekre befagyott az eredményjelző. Allen triplája zárta le ezt a szakaszt, de Kinney azonnal válaszolt, a vendégek nem hagyták, hogy lendületbe jöjjön a Paks, ráadásul a keményebb védekezés miatt kapott büntetőkkel sem sáfárkodtak jól Guinnék. Bár ebben a negyedben összességében nem sziporkázott támadásban a Zalaegerszeg, de teljesen az történt a pályán, amit ők akartak, és kemény munkával 22 pontra hizlalták a különbséget (55-77). A negyedik negyedet Kinney triplája és Benke kosara vezette fel, 57-82-re húztak el a vendégek, gyakorlatilag az utolsó reménye is elszállt Eilingsfeldéknek - a hátralévő időben gyakorlatilag az maradt az egyetlen kérdés, hogy a vendégek elérik-e a 100 pontot. Ez végül nem jött össze, mert a paksiak becsületből kozmetikáztak - győzelmével a ZTE nem csak utolérte ellenfelét a tabellán, de az egymás elleni eredmények tekintetében is megelőzte, ami az alapszakasz végelszámolásánál még fontos lehet. 

fotó: zaol.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus