Döntőért hajt a Sopron és az ASE!

A péntek esti második elődöntőben a Sopron KC és az Atomerőmű SE csapnak össze azért, hogy a győztes harcba indulhasson a Zsíros Tibor Magyar Kupa első helyéért. A csapatok erősségeit, gyengeségeit a tegnapi felvezetőnkben már olvashattátok, lássuk, hogy a tegnapi találkozók tükrében mire számíthatunk az esti derbin.

Magyar Kupa, Elődöntő
Soproni KC – Atomerőmű SE      2014.02.07., péntek - 20:00
(TV - DIGI Sport 2, 19:45)

A Sopron végig kézben tartotta a mérkőzést a Kaposvárral szemben, annak ellenére, hogy a Somogy megyei alakulat nem akarta megadni magát, többször visszakapaszkodott ellenfele nyakára. Az SKC egységességét jól példázza, hogy elbírták két légiósuk, Boriszov és Thompson gyengébb napját is. Az amerikai játékos hiába próbálkozott többször, nem tudott távolról betalálni, egy idő után azonban felismerte, hogy jobb, eredményesebb lehet, ha támadja a gyűrűt. Boriszov kis híján bajba sodorta csapatát két elhamarkodott dobással a negyedik negyedben, ám végül az ő ziccerével lépett el végérvényesen a soproni alakulat.

Az imént említett két játékostól javulásra szüksége lenne a kék-fehéreknek, mert a Paks jóval mélyebb kerettel bír, mint a Kaposvár, nem engedik (leszámítva a tegnapi Körmend elleni meccset), hogy ellenfelük következmény nélkül gyártsa futószalagon a hibákat, megtorolják azokat. Thomas és Barovics támadó-, valamint Dénes védőjátékára nem lehetett panasz, ma is hozniuk kell a tegnapi játékukat, vagy akár még annál is jobbat. A kispadról nagyon jól fog jönni Ruják és Tóth teljesítménye, ha melléjük be tudna segíteni még Trepák és Takács, akkor már készülhetne is döntőre a soproni gárda.

A Paks fordított utat járt be, mint a Sabáli-legénység. Hamar hátrányba kerültek a Körmend ellen, melyet a második negyedben ugyan ledolgoztak, de rendre újabb és újabb lendületet vettek a piros-feketék. Már azt hihettük, hogy érik a meglepetés, ám Wisseh és Vaughn párharcából utóbbi, s vele együtt az ASE került ki győztesen. Többek között azért, mert a negyedik negyedben játszottak a legkevesebb hibával, melyből szép számmal akadt a találkozón.

Két dologra kell nagyon figyelnie Dzunicséknak. Arra, hogy nehogy nagyon korán komoly hátrányt szedjenek össze, mert lehet bármennyire is mély a rotációjuk, nem fogják elbírni a negyedeken át tartó kapaszkodást. A másik fontos tényező a játékosok tűzben tartása. Például Vaughnt, Szabó Zsoltot nem kellett motiválni, ellentétben Jonesszal, McGruderrel, akikről többször is sütött, hogy nem mindig a 100%-os koncentráció mintaképei. Ez a megállapítás különösen a magasemberre igaz.

Ha a Paks kevesebb hibával játszik, mint a Körmend ellen, akkor ismét szoros mérkőzéssel szórakoztathatják a nézőket, s nehéz lesz megtippelni a leendő győztes kilétét. A Sopronnak el kell kerülnie a hullámvölgyeket és akkor Sabáli Balázs egy újabb csapattal (a Paks után) próbálhatná meg elhódítani a Magyar Kupát.

 

Foto (1), Slide - Tóth Zsombor
Foto (2) - Fekete Zsuzsanna

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus