Döntőt játszhat a Körmend

Az első negyedet, így a mérkőzést is rosszul kezdte a körmendi együttes, ám a folytatásban rendezte sorait a piros-fekete alakulat, s többek között egy 17-1-es futásnak köszönhetően fordított, magabiztos győzelmet aratott. Ez a siker azt jelenti, hogy holnap döntőt játszhat Zalaegerszegen a Mitchell-legénység.

45. Gumiflex Göcsej Kupa, 2. nap

Egis Körmend - GE Grusuplje 85-70 (11-20, 21-10, 28-12, 25-28)

Egis Körmend: Govens 3, Lemon 8, Ferencz 19/15, Tóth N. 9/3, Bell-Holter 12.

Cserék: Latinovics 8/3, Popadics 7, Török 10, Sonyák 9, Kolarics -, Sömenek -, Baczó -. Vezetőedző: Aaron Mitchell.

A Grusuplje legjobb dobói: Trampus 15/6, Zagorac 13, Jerman 12/3.

Nagyon jól nyitotta a találkozót a szlovén együttes. Kereken négy perc telt el, mire Ferencz révén megszerezte első pontjait a vasi együttes, ekkor azonban már magabiztos előnyben játszhatott az ellenfél. Már 14 ponttal is vezettek a szlovénok, amikor a Körmend váltott védekezésben, méghozzá hatalmasat. A támadójáték terén is jóval hatékonyabbá vált a Ferencz Csaba által vezetett vasi alakulat és egy 17-1-es rohamot vezetve megfordították a találkozó állását.

A második félidőben ott folytatták a piros-feketék, ahol befejezték a nagyszünet előtt. Továbbra is eredményesen hajtották végre támadásaikat és folyamatosan növelték előnyüket. Kevesen gondolhatták a mérkőzés elején, hogy a harmadik negyed végére már ostromolja a különbség a húsz pontot. A záró felvonásban már magabiztosan őrizte masszív előnyét a Körmend, így bezsebelte második győzelmét is a Göcsej Kupán, mely azt jelenti, hogy holnap, 17 óra 45 perctől az aranyéremért játszhatnak Ferencz Csabáék.

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus