Döntött a Pécs, ők játszhatnak a Pakssal!

Tovább folytatta győzelmi sorozatát a Pécs együttese, mely a középszakasz utolsó fordulójában végig vezetve győzte le az Egis Körmend csapatát. Ezzel eldőlt, hogy ők kaparintották meg a 7. helyet és a rájátszás első körében Paks-Pécs, valamint Szolnok-Körmend párharcokat rendeznek.

Férfi NB I A-csoport, Középszakasz, Alsóház, 14. forduló - 2014. május 3.

Pécsi VSK-PannonPower (19-14) - Egis Körmend (18-15) 72-69   (18-16, 20-19, 17-23, 19-18)
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 1200 néző   Vezette:  Papp P., Török R., Bognár T. (Faidt)

Pécs: Nelson 9, Csabay 7/3, Budimir 18/3, Biró 6, Sarlija 10.

Csere: Nagy 12/6, Halász 10/3, Délity 0  Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Körmend: Wisseh 11, Sonyák 0, El-Amin 27/3, Ferencz 6/6, Rakocsevics 14.

Csere: Török 8/3, Farkas 3/3, Fodor G. 0, Kutasi 0 Vezetőedző: Aaron Mitchell.

Kipontozódott: Rakocsevics a 40. percben. 

A mérkőzés részletes statisztikája erre a linkre kattintva elérhető! 

Ferencz hárompontosa nyitotta a találkozót, valószínűleg nem gondolták a piros-fekete szimpatizánsok, hogy percekig ez az egyetlen kosár áll majd csapatuk neve mellett. A Pécs bő két perc alatt 7-0-ás rohanást produkált, irányította a játékot. (7-3) Az ötödik perc kezdetére hét ponttal lépett már el a hazai alakulat, Aaron Mitchell kikérte első idejét. (11-4) Rendezettebbé vált a Körmend játéka, s két hazai eladott labdának, valamint Török triplájának köszönhetően egy perc alatt futott 7-0-át a Körmend, Csirke Ferenc rögtön időt kért. (13-11) Az első sikeres távoli dobást hazai részről Csabay szerezte, mellyel lélegzetvételnyi előnyhöz juttatta övéit. (16-11) A hátvédnek köszönhette a Pécs, hogy előnnyel vonulhatott rövid pihenőre, mivel vendég részről Török és Farkas is betalált a záró minutumban. (18-16)

Alig fél perc telt el a második negyedből és újra hét ponttal lógott meg ellenfelétől a házigazda. Halász triplája 8-0-ás rohamot állított be, a Pécs pedig tízet számolt a Körmendre. (26-16) Tovább sokasította a vendégek gondjait, hogy Sonyák megkapta 3. személyi hibáját, a hazaiak pedig tovább növelték előnyüket. (29-16) El-Amin és Rakocsevics révén megkezdte az újabb felzárkózást a Körmend, a negyed felénél kért időt Csirke Ferenc. Török brusztolós duplája után Ferencz hárompontosa négy pontra hozta fel a piros-feketékben, ám a túloldalon Nagy Krisztián már nyolcadik pontját jegyezte, tartotta előnyét a Pécs. (34-30) A játékrész végét sok kihagyott dobás, hiba jellemezte, ennek ellenére tovább tudta faragni hátrányát a Körmend, így mindössze három pontos differenciát mutatott az eredményjelző. (38-35)

Az első félidőben csendesen dolgozó Budimir hátára vette együttesét a harmadik negyed nyitányán. Bő két perc leforgása alatt 7 pontot rámolt be, a Pécs pedig kilenc ponttal lógott meg. (46-37) Mindkét csapat sok hibával játszott a játékrész középső részében, a hazaiak Ferencz reklamálásért kapott technikaija után újra két számjegyűre duzzasztották előnyüket. (51-41) A vendégektől El-Amin szinte egyedüli játékosként írt pontokat az eredményjelzőre, az amerikai játékos öt pontra hozta fel a Körmendet. (51-46) Az utolsó négy percben mindössze két pontot jegyző hazaiak ismételten leadták nagyobb előnyüket, a záró negyedre maradt a döntés, hogy melyik csapat szerzi meg a győzelemet. (53-51)

Sarlija és Nelson pontjaival ismét lélegzetvételnyi előnyhöz jutott, nyugodtabban játszhatott a hazai alakulat. A körmendi eladott labdákat megbosszulták Halászék, s alig három perc alatt újra hét pontra duzzasztották a különbséget. (60-53) A feltámadó Rakocsevics megállította a hazaiak ellépését, ám a perceket alatt beszedett három személyi hiba a kipontozódás szélére sodorta a montenegrói centert, Mitchell mester a padra ültette. Mindkét csapaton érződött a nagy tét, ám továbbra is a sok hibával kosarazó vendégek kerültek egyre nehezebb helyzetbe. Nelson büntetői és Wisseh sérülése úgy hihettük eldöntötte a mérkőzést. Ám El-Amin másként gondolta, s az utolsó játékperc kezdete előtt kiegyenlített, Csirke Ferenc időt kért (69-69). Budimir kipontozta Rakocsevicset, ám csak egy büntetőt küldött helyére, a Körmend háromszor dobhatott a vezetésért, egyszer sem jártak sikerrel. A Pécs már végig birtokolta a labdát és megnyerte a mérkőzést, tovább nyújtotta győzelmi sorozatát. 

Slide és Fotó - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus