Doyne triplájával nyert a Falco

Hiába küzdött hatalmasat a pécsi együttes, a végjátékban a ponterősen játszó Doyne triplája győzelmet ért a Falco számára.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz, 8. forduló - 2014. november 19.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (4-4)Falco-Trend Optika KC Szombathely (6-1) 89-91  (27-25, 21-29, 18-16, 23-21)  

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok 1000 néző    Vezette: Hegedűs T., Jakab L., Tőzsér D., (Gincsai dr.)

PVSK: Nelson 21/3, Pahlmblad 4, Bíró 3/3, Budimir 20/3, Horti 8.

Csere: Harazin 23, Halász 10.   Vezetőedző: Csirke Ferenc.

Falco: Martinics 19/9, Perl 14/3, Doyne 21/15, Majsztorovics 16, Dukics -.

Csere: Hall 6, Váradi 3/3, Bognár 6, Will 6/6, Bus -.  Vezetőedző: Kálmán László.

A mérkőzés részletes statisztikája ERRE a linkre kattintva elérhető.

Nagyon jó rajtot produkált a hazai csapat, sorozatban négy mezőnykosarat értek el hibázott kísérlet nélkül, így kissé megléptek rögtön a találkozó elején. A Falco amerikai légiósának, Doynenak köszönhette, hogy nem nőtt tovább a különbség. Bíró hárompontosa ismét növelte a hazai fórt, de kisvártatva Perl és Doyne duplái szorossá tették a mérkőzést. Ám alig telt bele egy perc, Nelson és Budimir is betalált, újra elléptek a vendéglátók, Kálmán László pedig időt kért. (19-13) Jót tett a rövid szünet a szombathelyi alakulatnak, egy 6-0-s rohammal egyenlítettek, s kis ideig fej-fej mellett haladtak a pécsiekkel. Úgy tűnt, hogy a negyed végén ismét el tudnak lépni kissé Halászék, de Bognárnak köszönhetően feljebb jöttek a vendégek. (27-25)

A második tíz perc elejét nagyon elkapta a Falco. Bár a hazaiak sem teljesítettek rosszul támadásban, a sárga-fekete egyesület röpke három perc alatt 13 pontot írt a táblára és megfordították a találkozó állását. Csirke Ferenc a fordítás után rögtön időt kért, hogy rendezze csapata sorait. (35-38) A negyed második felére fordultak a felek, amikor Horti megkapta harmadik személyi hibáját, a pécsi eladott labdák által kínált lehetőségekkel pedig sorra éltek a Falco játékosai. Doyne hárompontosa után már tíz pontos vendég előnyt mutatott az eredményjelző, Csirke Ferenc ismét időt kért. (40-50) A játékrész végéig 8-4-es etapot futott a hazai alakulat, így majdnem megfelezték hátrányukat a félidő előtt. (48-54)

A harmadik negyed elején Nelson hárompontosával öt pontra közelítette meg ellenfelét a Pécs, de előbb Perl, majd egy eladott labda után Doyne is beköszönt távolról, újabb pécsi időkérés következett. (51-62) Védekezésben nagyon kemény munkát végeztek Harazinék, de még így is maradt erejük a támadásokra. A magasember két duplája és Halász kosár jó, plusz egy büntetős akciója után hat pontra közelítették meg a Falcót. (60-66) Lendületbe jött a fehér-fekete mezes alakulat, Horti is értékesített egy 2+1-es játékot, s Doyne eladott labdája után Pahlmblad már kettőre faragta a különbséget. (66-68) Perl törte meg a hosszú kosárcsendet vendég részről, ám így is csak minimális, négy pontos fórral vághattak neki a sárga-feketék a záró negyednek.

Rég hallatott magáról Budimir, akinek duplája után már csak egyetlen pont állt a két csapat között, Martinics azonban rögtön megnyugtatta egy hárompontossal a szombathelyi szurkolókat. Igaz csak rövid ideig, ugyanis Budimir mintha csak rápihent volna a találkozó döntő részére, további öt pontot írt az eredményjelzőre, melyek mellé Nelson is hozzátett négyet, fordított a Pécs, Kálmán László pedig időt kért. (78-75) Martinics és Doyne tartotta meccsben a Falcót, de az ex-szombathelyi Harazin elképesztő estét produkált, folyamatosan húzta előre a hazai alakulatot. Kisvártatva azonban újra jött a Falco fordítása, mivel Hall kettesét Martinics toldotta meg egy újabb hárompontossal, érkezett is az időkérés Csirke Ferenctől. (82-84) Harazin két egymást követő duplával újra előnyhöz juttatta csapatát, de a szombathelyiek rendre egyenlítettek. Hall hiába harcolt ki kosara mellé ráadás büntetőt, hibázott, így nem tudta átvenni a vezetést a Falco. Budimir büntetőzhetett, de csak a másodikat váltotta pontra, a következő támadásból pedig Doyne szerzett pontokat, miután bevágta ötödik hárompontosát. (89-91) A hazai időkérés után Nelson vállalta magára a döntő dobást, ám elhibázta a triplát. Ez azt jelentette, hogy a Falco megszakította a hazaiak győzelmi szériáját és maradt a tabella élmezőnyében.

Slide és Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus