Dudaszós triplával vette el az Olaj veretlenségét az MTE

Elképesztő csatában, Davis utolsó pillanatban eleresztett hármasával verte meg a Szolnokot a Körmend. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 9. forduló
Egis Körmend - Szolnoki Olaj KK 76-74 (17-23, 15-21, 19-17, 25-13)

Körmend: Wright 7/3, Hollins 21/3, Ferencz 6/3, Davis 14/6, Horti 4. 
cserék: Tuoyo 7/3, Németh Á. 5/3, Csorvási 8, Koch -, Halász 4.

Szolnok: Perry 17/6, Kovács P. 11/6, Vojvoda 14, Ford 14/9, Andric 4.
cserék: Polyák 2, Tóth Á. 5, Philip 7/3.

A mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A Szolnok alacsonyabb szerkezetre váltott Sztrahinja Milosevics nélkül, Kovács Péter került be a kezdőbe és nagyon meg is fogta a Körmendet az Olaj: négy perc alatt csak két pontot kaptak a vendégek, ráadásul az üresen hagyott Kovács egy hármast is bepörkölt rögtön. Hét és fél perc után 6-16-nál elérte a különbség a tíz egységet, itt kezdtek magukra találni a hazaiak támadásban és két triplával közelebb zárkóztak - a második negyedre átnyúlva futottak egy 10-0-t, időt is kért Dragan Alekszics. Ez hatott, 22-23 után ismét összekapta magát a Szolnok, a Perry-Ford kettős vezetésével meglépett és innentől végig uralta is a félidőt - a Körmend nem tudott felpörögni, az Olaj ritmusában és akarata szerint alakult a játék. A vendégeknél az is belefért, hogy a nagyszünetre már 12 pontnál járó Perry három faultja miatt leüljön, így is csak egy becsorgó Davis-triplával tudott kozmetikázni addigra már tizenöt egységre rúgó hátrányán az MTE.

A fordulás után is a Szolnok diktálta a tempót, teljesen elvették a Körmend leindításait Vojvodáék és már a húsz pontot ostromolta a különbség, amikor sikerült védekezést váltaniuk a hazaiaknak - jót tett nekik, hogy Halász irányított Wright helyett, ahogy az is, hogy Perry beütötte a negyedik faultját. Ez azonban arra volt csak elegendő, hogy visszajöjjön 9-12 pontra Gasper Potocnik legénysége, majd a harmadik negyed végén elveszítette a kipontozódó Justin Tuoyót - igaz, ebben az időszakban már ráerőltették akaratukat ellenfelükre Ferenczék. A záró etapra aztán teljesen kifulladt az Olaj, elmaradtak a korábban meglévő (Perry, Ford, Kovács) extrák, nagyon hiányoztak a borzasztóan formán kívül játszó Vojvoda pontjai, míg a Körmendnél vezérré lépett elő az első félidőben csak szenvedő Hollins - négy perccel a vége előtt egyenlített, majd át is vette a vezetést a hazai alakulat.

Visszatáncolt azonban a szakadék széléről a Szolnok, Perry kipontozódása után Vojvoda hátára vette csapatát az utolsó másfél percben, minden támadást ő intézett, dobott hat pontot, kiosztott egy gólpasszt és 25 másodperccel a vége előtt az ő kettesével ismét az Olajnál volt az előny. Ez viszont nem tartott ki: az utolsó támadást Hollins egy-egyére bízták a hazaiak, akit azonban levédekezett a Szolnok, de a legvégén valahogy eljutott Davishez a labda, aki könyörtelenül beverte a hármast - két tizedmásodperc maradt az órán, így az amerikai légiós győztes kosarat jegyzett a forduló rangadóján. Az MTE 17 pontos hátrányból állt fel és nyert, a végére teljesen leeresztő, Perryt elveszítő Szolnok pedig idei első vereségét szenvedte el a magyar bajnokságban. 

Foto, Slide - vaol.hu, Szendi Péter

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus