Dugat triplájával egyenlített a Paks!

Fordulatos és rendkívül pontszegény meccset vívott az ASE a Kecskemét ellen, de Dugat hármasával nyerni tudott és egyenlített a párharcban

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, rájátszás, negyeddöntő, 4. mérkőzés

Atomerőmű SE - KTE-Duna Aszfalt 58-55 (14-5, 13-23, 12-17, 19-10)
Paks, v.: Cziffra Cs., Pálla Z., Hegedűs T.

Atomerőmű: Dugat 13/6, Markovic -, Evans 7/3, Szabó Zs. 5/3, Jones 18
cserék: Tóth Á. 2, Wise -, Kovács Á. 1, Eilingsfeld 5/3, Medve 7, Baki -

Kecskemét: Kinney 5/3, Kovács P. 3/3, Djeraszimovics 6, Ivosev 6, Barovics 16
cserék: Karahodzsics 2, Pongó Ma. 4, Pongó Má. 7/3, Hegedűs 6/3

Teljes statisztikát itt találtok!

Érdekesen kezdődött a mérkőzés, Dzunics Braniszlav Luka Markovicot jelölte a kezdőbe, ez a szerkezet (vagy valami más) pedig nagyon megfogta a Kecskemétet, hiszen Sztojan Ivkovics csapata képtelen volt a gyűrűbe találni. Jó két perc telt el, mire Jones révén megszületett a mérkőzés első kosara, de ez csak a Paksnál törte meg a jeget – már túl voltunk a negyed közepén, amikor 9-0-nál időt kért Ivkovics. Mindössze két és fél perc vissza a játékrészből, amikor egy Djeraszimovics-duplával feltette első pontjait a táblára a vendégcsapat, de hihetetlenül pontszegény tíz percet játszottak a felek – az első negyed végén 14-5-re vezetett az ASE.

A második negyed Jones egyéni akciójával indult, amivel tíz pont fölé nőtt a hazai előny – tekintve, hogy addig a Kecskemét összesen öt egységig jutott, tetemes különbségről beszélhettünk. Erre azonban Kovács Péter egy triplával, Barovics pedig egy betöréssel válaszolt, a vendégek 25%-ra „javították” mezőnymutatójukat – sőt, Pongó tempójával 18-14-re zárkóztak fel. Főleg a centerek jelentettek veszélyt mindkét oldalon, de a Jones-Barovics párharcba jelentősen beleszólt Hegedűs, aki előbb faulttal együtt süllyesztett el egy hármast, majd egy duplát is, ezzel pedig megfordította a találkozót – a nagyszünetben már 28-27-re a Kecskemét vezetett.

A nagyszünet után hamar visszavette a vezetést az ASE, de a negyed harmadik percétől kezdve már a vendégek akarata érvényesült – a játékrész közepén Pongó Máté triplájával meglépett a Kecskemét, majd hamar kilencpontos fórt épített ki. Jones-t leszámítva senki nem tudott faktorrá válni hazai oldalon és Dzunics legénysége sorozatban hét dobást hibázott el – Eilingsfeld triplája kellett ahhoz, hogy a hajrára tízen belülre zárkózzon vissza a Paks. Az utolsó percben aztán Eilingsfeld még egyszer betalált, így végül látótávolságon belülről, 39-45-ről indult a záró etap.

Az utolsó negyed első pontjait is az ASE szerezte, Dugat két büntetője után Medve is betalált egyszer a vonalról. Ugyan Pongó próbálta megtolni a Kecskemét szekerét, de Evans triplájával előbb felzárkózott, majd egyenlített, a negyed közepén pedig már a vezetést is átvette a Paks. Az utolsó másfél perc óriási izgalmakat hozott, Karahodzsics döntő pillanatban követett el támadófaultot, majd Jones adta el a labdát, így Ivosev ki tudott egyenlíteni. Az utolsó támadásnál azonban előlépett Dugat: a hazaiak irányítója három másodperccel a vége előtt süllyesztett el egy óriási triplát, ezzel 58-55-ös vezetéshez juttatta csapatát. Ez győztes kosárnak bizonyult, ugyanis a fennmaradó időben már csak egy kimaradt Pongó-hármasra futotta a vendégektől, így nagy izgalmak, valamint hatalmas küzdelem után egyenlíteni tudott a Dzunics-legénység – 2-2-ről jön a mindent eldöntő ötödik meccs Kecskeméten. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus