Duinker és Dickerson parádéjával egyenlített a Körmend

A magasemberekre építve simán nyert a Körmend a bronzcsata 2. meccsén, döntés szerdán este Pakson


Magyar férfi NBI/A-csoport, a 3. helyért, 2. mérkőzés

Egis Körmend – Atomerőmű SE 102-76 (24-14, 26-18, 25-22, 27-22)

Körmend: Petty 5/3, Channels 17/6, McKinney-Jones 17/3, Dickerson 23, Duinker 26/3.
Csere: Ferencz 7/3, Tóth 2, Lakosa 3/3, Farkas -, Németh 2, Molnár -.

ASE: Kovács 2, Medve 11/6, Barnies 24/12, Eilingsfeld -, Tóth Á. 9.
Csere: Watkins -, Will 19/15, Dunn 5, Fomin 6/3, Illés -.

Az Atomerőmű SE ott folytatta a 2. meccsen, ahol az elsőn abbahagyta: egy hármassal nyitottak, majd még két kinti dobást értékesítettek a mérkőzés elején, különösen Barnies dobott jól ekkor. Nem a kőkemény védekezésről szóltak a percek, hat perc alatt összesen 3 faultot ütöttek be a felek, a Körmend pedig szépen lassan megérkezett a meccsbe. A 13 pontos Duinker, illetve Dickerson vezetésével mindkét oldalon uralták a palánk alatti területet a hazaiak, és 21-12-re megléptek, miközben a vendégek támadójátéka nagyon megállt. Barnies törte meg a hosszú paksi kosárcsendet, de rajta kívül csak erőlködtek a vendégek, így tíz perc után tíz ponttal vezetett a Körmend.

Az ausztrál center a második negyedben sem pihent, újabb kosarakat szerzett, majd Dickerson is betalált, 30-16-ra lépett meg a piros-fekete alakulat. Tóth Ádám zsákolásai és Medve Máté hármasa hozott némi színt a vendégek támadásaiba, de csak átmenetileg – a mérkőzést egyértelműen a hazaiak irányították, két hátvédjük már ekkor 9 gólpassznál járt.  A negyed közepén az addig csendes McKinney-Jones is beindult, majd Channels harcolt ki és dobott be 7/7 büntetőt, ennek köszönhetően simán tartották a 12-15 pont körüli differenciát. A nagyszünet előtt Dunn szerzett néhány kosarat, ezzel maradtak valamennyire versenyben a paksiak, de Petty utolsó pillanatokban beszórt kosara után így is 18 volt közte.

Fordulás után Will Tamás talált be háromszor is kintről, de nem nagyon talált partnert, miközben a túloldalon Duinker a 20, Channels és McKinney-Jones a 10 pontos határt lépte át, vezérletükkel 20 pont fölé tornázta a különbséget a Körmend. Küzdött, harcolt az ASE a negyed második felében, támadópattanókat szereztek és büntetőket harcoltak ki, de nem nagyon tudtak közelebb jönni a negyed hátralévő részében, mert a túloldalon is mindig akadt valaki (leginkább Dickerson), aki betalált. A 3. negyed végén Dickerson 11/11-gyel, Duinker 9/11-gyel dobta a kétpontosokat, extrát játszott tehát a két körmendi magasember.

McKinney-Jones triplát szórt, majd Lakosával dobatott ziccert, pillanatok alatt 26 pontra növelte a differenciát a vasi alakulat, gyakorlatilag végképp eldöntve ezzel a győztes kilétét a negyedik negyed elején. A hátralévő időben az maradt az egyetlen kérdés, hogy megdobják-e a 100 pontot az idei utolsó hazai meccsükön Teo Cizmic játékosai. A kispadok kiürítése után a fiatal Németh Ákosnak jutott a dicsőség - folytatás (és befejezés) szerdán 18 órakor, Pakson.

A párharc állása: 1-1.

Fotó: Kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus