Dupla hossszabbításban nyert a KTE

Hatalmas küzdelemben, s talán némileg meglepetést okozva, egyébként jó darabon uralva a meccset, majd majdnem elveszítve azt győzött mégis a Kecskemét idegenben a soraiban ismét Zagoraccal felálló szombathelyi együttessel szemben. Izgalmakban nem volt hiány, a két hosszabbítás a végletekig feszítette a nézők idegeit. A Kecskemét két sikerrel áll a bajnokságban, a Falco ugyanakkor peches, hiszen a második nagyon szoros mérkőzését veszítette el.

Magyar Férfi NB I A, 2. forduló

2013. október 9. Szombathely, Aréna Savaria
Vezette: dr. Vígh P.,Hegedûs T. Surányi G. (Gencsev dr.)

Falco KC Szombathely – KTE-Duna Aszfalt

 

93-97 (19-20, 15-22, 21-13, 21-21, 9-9, 8-12)

Falco: Tomic 5, Timberlake 25, Will 12/6, Zagorac 23, Szabó M. 8. Csere: Perl 8, Harazin 10, Bognár K. 2, Bazsó, Simon K., Simon L., Vezetőedző: Bencze Tamás.

KTE: Wittmann 24/6, Mészáros, Djeraszimovics 25/6, Jovanovics 16/3, Karahodzics 13. Csere: Bencze 6, Hegedűs 2, Pongó Ma. 2, Pongó Má. 9/3. Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Kipontozódott: Szabó, Zagorac, Harazin, ill. Mészáros, Karahodzics.

STATISZTIKA ÉS PONTDOBÓK

Bencze Tamás: - Ismét szoros csatát buktunk el. Amikor az első hosszabbításban hat ponttal vezettünk, sajnos kiengedtünk, s bár küzdeni tudásban, akaratban 110%-ot nyújtottunk, de játékban csak 60%-ot. Bízom azonban ebben a 12 emberben, ebben a csapatban. A Kecskemét összeszokottsága győzött most. Meg kell tanulnunk ezeket a szoros meccseket megnyerni. Erre lehetőség nyílik szombaton Jászberényben. Semmiképpen sem beszélnék válságról, hiszen mindkét alkalommal kevéssel múltak felül minket ellenfeleink.

Sztojan Ivkovics: - Kétszer nyertük meg a meccset. Nagyon büszke vagyok a csapatomra, a fiatalokra különösen, ám a végjátékokra figyelnünk kell, hiszen hamarabb is lezárhattuk volna ezt a derbit. Küzdelmes, kemény csatát nyertünk meg.

Az egyéves második vonalbeli kitérő után újra „A” csoportos Kecskemét kiválóan kezdte a bajnokságot, hiszen az első körben lelépte a Kaposvárt, ugyanakkor a Falco némileg meglepő módon kikapott a ZTE otthonában egy kiélezett mérkőzésen – igaz, egyik alapembere, a még maródi Zagorac nélkül. Ezúttal a szlovén középjátékos már ott lehetett a társakkal a parketten, ám a vendég Kecskemét nagy magabiztossággal érkezett Vas megyébe, így remek meccsnek nézhettünk elébe.

ELSŐ NEGYED

A meccs első felében arra rögtön választ is kaptunk, mennyit ér Zagorac a Falcónak, hiszen messze a legeredményesebb kosarasa volt Bencze Tamásnak. Nem feltétlenül rajta múlt, hogy a KTE viszont megnyerte az első felvonást. Will és Tomic révén még 5-0-ra vezetett a hazai alakulat, ám a negyed közepére Wittmann triplájának, és Bencze Zoltán büntetőinek köszönhetően kiegyenlített Sztojan Ivkovics gárdája (11-11). Harazin Tamás és Zeljko Zagorac volt az ekkor, aki nem engedte vezetni a Kecskemétet, ám a negyed legvége Wittmanné volt ismét, ahogyan a csekélyke előny is a kecskemétieké.

MÁSODIK NEGYED

Kemal Karahodzics és Bencze Zoltán, a vendégek centerpárosa tolta előre övéit eleinte, s ez növekvő különbséget eredményezett a csapatok között (21-27). A Falco a büntetőket és a hármasokat gyengébben dobta ellenfelénél, ám talán a két negyed alatt eladott 11 labda fájhatott leginkább a szombathelyi publikumnak.

Ahogyan jól játszott Zagorac, úgy hibázott el több dobást is Chad Timberlake a Falcóban: az ő jobb, eredményesebb játéka nagyon kellett volna a vasi sikerhez. A Kecskemétnél viszont nem csak Jovanovics és Wittmann, de Djeraszimovics is igen hatékonyan támadott, s ez meglátszott a félidei részeredményen is.

HARMADIK NEGYED

Pepitában nyomták a felek jó darabig a játékot. Egy szombathelyi kosárra egy kecskeméti válasz jött. Aztán amikor a vasiak „triplázni” tudtak, magyarán háromszor egymás után az ő kosarasuk talált be (Timberlake, majd Will és Zagorac), már csak 2 pont volt a vendégek előnye. Jovanovics törte meg a jó hazai sorozatot, ám maradt lendületben a Falco, és nem hagyta, hogy ismét olyan rossz negyedet produkáljon, mint tette a másodikban. Az ebben a játékrészben sokkal agresszívabban támadó és vetélytársának alig tíz pont felett engedő Falco visszaszállt a meccsbe, bár messziről szinte teljesen impotens volt a szombathelyi egylet ezen a napon eddig, de közelebbről pótolták Harazinék, ami távolabbról kimaradt (pontosabban hármas kísérletek sem nagyon voltak, három negyed alatt összesen 5-ször próbáltak betalálni, ami igen kevésnek tűnik).

NEGYEDIK NEGYED

Az egálról (55-55) induló csapatok közül Pongó Máté révén a Kecskemét kezdett jobban, de Szabó Miklós, majd Timberlake (ő kétszer is) eredményes volt, így fordított a Falco. Karahodzics azonban másként gondolta és sorozatban 8 pontot dobott, miközben kevesebb vasi válasz érkezett, s ezzel ismét a Kecskemét került nyeregbe. A hajrában Timberlake kezébe került a döntés többször is, ám Hegedűs vagy éppen Wittmann is a helyén volt odaát, ezért tovább folyt a bármerre eldőlhető nagy csata. Djeraszimovics és Wittmann elemében volt, ám Timberlake is, aki az utolsó másodpercekbe fordulva ismét egyenlített (76-76). Szabó már nem volt a pályán, hiszen kipontozódott. Jovanovics hármasa kijött, jöhetett a hosszabbítás.

HOSSZABBÍTÁS

Zagorac és Timberlake vitte a prímet továbbra is a hazaiaknál, így 4 ponttal "megugrott" a Falco, hiszen csak Djeraszimovics egy jó büntetője került a mérleg másik serpenyőjébe eközben. Sőt, Bognár Kristóf is betalált, s ekkor Ivkovics mesternek időt kellett kérnie (83-77), hiszen a sokáig kézben tartott meccs kezdett elúszni a KTE számára. Ami aztán nem ment akcióból, ment büntetőkből. Djeraszimovics és Wittmann is két-két alkalommal volt pontos (83-82), és még volt hátra bő két minutum a hosszabbításból. Aztán a KTE irányítója a vezetést is megszerezte együttesének, így Timberlake-nek az egalizálásért kellett betalálnia. Megint nem született döntés, hiszen az első extra idő végén is egyenlő állást láthattunk az eredményjelzőn.

Wittmann, Pongó Martin és Jovanovics döbbentette meg a hazai nézőket a második hosszabbítás elején. A vasi fiatal, Perl szűkített csapata hátrányán, de a másik Pongó, Máté is betalált, vagyis ekkor már a Falco kezdhetett izzadni átvitt értelemben is (87-93). Timberlake még elkezdte egyszemélyes harcát ismét, amibe Perl ismét besegített, de Jovanovics feltette az i-re a pontot, és a KTE megnyerte ezt az igazi nagy rangadót.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus