Eb-selejtező: Magyarország - Portugália 17:45 (DIGI Sport)

Portugáliát fogadja a magyar férfi kosárlabda-válogatott ma 17:45-kor az Európa-bajnoki selejtezők második körében. Sztojan Ivkovics csapatai idegenben 58-38-ra verte a luzitánokat, ma is hasonló játék kell a csapattól - a találkozót élőben közvetíti a Digi Sport.

Portugáliában meggyőző játékkal, végig vezetve, simán húzták be a győzelmet Vojvodáék, többek között Keller Ákos remek meccsével, aki be is került az első játéknap legjobb tíz játékosa közé. A fizikálisan jóval erősebb és magasabb grúzok, illetve csehek után újra egy más stílusú, gyorsabb, rohanósabb kosárlabdát képviselő gárdával kell megmérkőznie a válogatottnak.

- Biztos vagyok benne, hogy a sok utazás és meccsek miatt mindkét csapat nagyon fáradt, amelyikünk frissebb tud lenni, az nyeri a szerdai találkozót. Bizakodó vagyok, az eddig elért eredményeink alapján azt gondolom, hogy mi vagyunk az esélyesek, ezt azonban a pályán is be kell bizonyítanunk. Bízom benne, hogy továbbra is ugyanolyan szorgalmasan fognak dolgozni a játékosaim, mint eddig, a szurkolók pedig ugyanolyan remek hangulatot varázsolnak majd a kecskeméti csarnokba, mint tették azt legutóbb - mondta Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány. 

Dénes Gábor ezúttal nem fog pályára lépni, ugyanis még a grúzok ellen bordasérülést szenvedett, Csehország ellen fájdalomcsillapítókkal játszott, most viszont már ez sem járható út. 

A magyar válogatott a hátralévő három találkozójából kettőt is hazai pályán játszik, ezek megnyerésére pedig mindenképpen szüksége van az Eb-re való kijutáshoz - a maira különösen, hiszen a portugálok kisebb játékerőt képviselnek, mint a később ide látogató csehek.

Az összecsapást már 17:30-tól élőben közvetíti a Digi Sport 1, akinek erre nincs lehetősége, az onlajnok.com írásban számol be minden érdemes történésről (szintén élőben), a statisztikákat pedig a fibaeurope.comon követhetitek szintén élőben.

Hajrá magyarok, hajrá magyar kosárlabda!

fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus