Eb-selejtező: Portugália - Magyarország (20:30)

A magyar férfi kosárlabda válogatott vasárnap este fél kilenctől Sines-ben Portugália ellen játssza első Eb-selejtező mérkőzését. Tóth Ádám ugyan elutazott a csapattal, de a paksi center fogműtétje miatt biztosan nem állhat Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány rendelkezésére. Íme minden fontos tudnivaló a derbivel kapcsolatosan!

Portugáliáról, mint csoportellenfélről minden tudnivaló elérhető elemző, bemutató cikkünkben IDE KATTINTVA!

A két csapat a nyáron egyszer már összemérte egymással erejét, a júliusi, oberwarti találkozón 76-70-re a portugálok nyertek.

- Eddig abszolút elégedett vagyok a fiúkkal, a felkészülés során minden a tervek szerint alakult, sőt talán még egy kicsit jobban is - mondta Sztojan Ivkovics. - Most majd a tétmeccseken lehet bizonyítani, ilyenkor már sok mindenre választ kapunk. Az oberwarti vereségünk alkalmával nem játszottuk ki minden kártyánkat. A játékunk azóta sokat javult, meccsről meccsre jobbak voltunk. Nagyot küzdő csapatuk van a portugáloknak, tele vannak atletikus, sokat futó és extrán dobó játékosokkal. Motiváltak, harcosak, ezért biztosan nehéz dolgunk lesz ellenük.

Mario Palma, az ellenfél szövetségi kapitánya a portugál szövetség honlapjának elmondta, a felkészülés során nagyon keményen dolgoztak. Ivkovics mesterhez hasonlóan ő is kiemelte, hogy biztosan más lesz az Eb-selejtező, mint volt az oberwarti felkészülési mérkőzés. Elsősorban Wittmann és Vojvoda játékára hívta fel csapata figyelmét.

A portugál keretben egyébként csupán egy légiós szerepel: a francia harmadik ligás Avignon erőcsatára, Arnette Hallman az előző szezonban még a szintén francia harmadosztályú Chartres-ben lépett pályára – 33 meccsen 10.5 pontot átlagolt.

Szombaton este a vasárnapi meccs idejében, azaz helyi idő szerint fél 8-tól edzett a férfi válogatott Sines város alig egy  éve megnyílt multifunkciós csarnokában. Az impozáns létesítmény 1200 néző befogadására alkalmas, de még a helyiek sem számítanak teltházra, pedig a szervezők kitettek magukért: a 12-13 ezres kisvárosban mindenhol ki van plakátolva a vasárnap esti portugál-magyar válogatott összecsapás.

Az edzésen mindenki jól mozgott, Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány az utolsó lehetőséget is kihasználta, hogy a portugálok ellen alkalmazni kívánt taktikát gyakoroltassa a fiúkkal.

Tóth Ádám sajnos – bár elutazott a csapattal – a nehezen gyógyuló fogműtétje miatt nem léphet pályára, így 11 játékos áll Ivkovics kapitány rendelkezésére.

A Portugália-Magyarország Európa-bajnoki selejtező magyar idő szerint vasárnap este 20:30-kor kezdődik és a www.fibaeurope.com oldalon lehet majd követni az élő statisztikát.

Hajrá Magyarok!

Forrás, fotó: mkosz.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus