Egy félidőt bírt a Kaposvár Sopronban

Egy somogyi fellángolást leszámítva kordában tartották a meccset Boriszovék, a második félidőben pedig lelépte ellenfelét a listavezető

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 11. forduló

Soproni Sördögök – Kaposvári KK 102-84 (27-21, 24-23, 29-19, 22-21)
Sopron, 1600 néző, v.: Vígh P. dr., Török R., Minár L. (Valovics dr.)

Sopron: Thomas 22/6, Ruják A. 4, Dénes 5/3, Boriszov 17/6, Poscic 15
cserék: Tóth G. 10, Takács 6/3, Trepák 2, Edwards 15/6, Molnár 6, Rátvay -

Kaposvár: Fodor 6, Raivio 26/9, Jancsikin 3/3, Hendlein 14, Spica 6
cserék: Gibson 15/12, Grebenár 4, Horváth M. 2, Kovács S. 3/3, Benke 1, Papp P. 4

Kipontozódott: Poscic (37.)

Teljes statisztikát itt találtok!

Az első negyedben pár ponttal jobb volt a Sopron, a folytatásban aztán Raivio és Gibson extrájával és főleg távoli dobásaival fordított a Kaposvár. Még a szünet előtt feltámadt azonban Boriszov és visszaszerezte az előnyt a hazaiaknak, a nagyszünet után pedig már nem volt kérdés az éllovas győzelme.

Spica a vendégeknek szerzett vezetést, a hazai csapat játékán érződött a kéthetes meccshiány. Jól védekezett a Sopron, a 3. perc elején 2-2 volt az állás, majd Poscic villanásaival megugrottak a hazaiak. A negyed közepén Raivio találataival kiegyenlítetté tette a játékot a Kaposvár, sőt Hendlein zsákolásával egalizált. A szakasz második felében Thomas és a büntetőit értékesítő Tóth jóvoltából jobbára a hazaiak vezettek. Nagy büntetőpárbaj vette kezdetét, majd a szakasz hajrájában Edwards triplájával s Thomas büntetőivel 8 ponttal megugrott a Sopron. A somogyi reményeket Gibson triplája éltette, de Thomas is beemelt egyet távolról. A látványos nyitó negyed 6 pontos hazai vezetéssel zárult. 

Látványos Dénes-blokk és Thomas-tripla után a Kaposvár percei következtek. A rendezetlen hazai védelemmel szemben Gibson és Raivio triplájára építve egy 10-0-s futással fordítottak a vendégek. A félidő hajrája is roppant élvezetes, látványos játékot hozott, soproni részről egy pazar Boriszov-show vette kezdetét. Az alacsony szerkezetben négyes poszton játszó montenegrói - a fonalat elkapva - remek érzékkel  használta ki, hogy Hendlein nem ért ki rá, két triplát is beemelt. A vendégek részéről továbbra is a Gibson-Raivio hátvédpár villogott. A félidő vége egyértelműen a Sördögöké volt, amely Boriszov vezérletével egy 13-2-es rohamot bemutatva 7 pontos előnyt szerzett szünetre. 

Jancsikin triplájával indult a második félidő, előtte Poscic megkapta a 3. hibáját. Váltva estek a kosarak, majd Dénes hármasa egy 7-0-s soproni futás kezdetét jelentette, amellyel 13 pontosra nőtt a különbség, időt is kért Fekete Ádám. Utána Thomas vette vállaira a Sopront, Gibson 4. hibája pedig tetézte a Kaposvár gondjait. Gyorsan 10 ponton belülre került a Kaposvár, majd Thomas duplája s kosár plusz büntetős akciója egy pazar, remek csapatmunkával bemutatott 14-4-es soproni roham kezdetét jelentette, amellyel közel 20 pontra nőtt a különbség. 

A záró szakasz elején kicsit túlpörgött s Sopron, pár eladott labda után Sabáli időt kért. Rendezte is csapata sorait, Poscic és Edwards vezérletével 20 pont fölé nőtt a hazai előny. A végén az volt a kérdés, meglesz-e újra a 100 dobott pont, nos Molnár Márton jóvoltából meglett – a lefújás után pedig valóságos plüssállat-sereglet "lepte el" az Aréna játékterét.

Sabáli Balázs: - Ellentétes félidőket produkáltunk. Az első félidőben érződött a két hét kihagyás, nem volt ritmus sem védekezésben, sem támadásban. Szünet után jobban működött védekezésünk ez volt a siker kulcsa.

Fekete Ádám: - Gratulálok a Sopronnak mai és az egész ősszel nyújtott teljesítményéhez, ma is igazolta, milyen erős csapat. Nehézségeink ellenére azt gondolom, helytálltunk, a mi játékosainkat is elismerés illeti.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus