Egy félidőt bírt Szolnokon a Kaposvár

A nagyszünetig tartotta magát az addig kiválóan triplázó KKK, ám a fordulás után már nem adott esélyt ellenfelének az Olaj. 

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 10. forduló
Szolnoki Olaj KK - Kaposvári KK 76-65 (21-13, 20-26, 24-10, 11-16)

Szolnok: Perry 17, Vojvoda 13/6, Ford 9/3, Milosevics 6/3, Tóth Á. 11
cserék: Andric 12, Phillip 2, Kovács P. , Tóth Z. 4

Kaposvár: Dunn 6/3, Evans 11/9, Ivosev 17/3, Hendlein 9/6, Spica 12. 
cserék: Tóth P. 2, Grebenár -, Baki 6/6, Bogdán 2. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Ellentmondást nem tűrően kezdte a meccset az Olaj, megvoltak a lepattanók, a gyorsindítások és alig telt el két perc, máris 8-0-nál kért időt Fekete Ádám. Hiába volt papíron fáradtabb a hazai alakulat, a somogyiaknak majdnem négy perc kellett, mire először pontot tudtak szerezni, de mivel a Szolnok sem brillírozott támadásban (három elrontott büntető, 0/4 tripla), stabilizálni tudták magukat a már öt labdát is eladó és 30% alatt dobó kaposváriak. Érdekesség, hogy az első negyed végén már Andric és Spica is három-három faultnál járt, míg a hazaiaknál a Perry-Vojvoda kettős összesen három pontot szerzett, a vendégeknél pedig a Dunn-Evans páros egyáltalán nem szólt hozzá. A különbség hat-tíz pont között mozgott a félidő túlnyomó részében, nem a támadójáték dominált, de a nagyszünet előtti percekben elkezdett közelíteni, majd a végén egyenlített is a Kaposvár - a különbség egyértelműen a kinti dobásokban volt, a hazaiak 1/10, a vendégek 7/14 hármast vertek be két negyed alatt.

A 41-39-ről induló második félidő elején elég sok hibát követett el mindkét együttes, de a Szolnoknál előbb Vojvoda, aztán Perry nyugtatta meg a kedélyeket, a hazaiak sorozatban harcolták ki a faultokat és visszavették a gyeplőt azok után, hogy a nagyszünet előtt inkább a KKK akarata érvényesült már. A vendégek kinti dobásai elfogytak, az Olaj pedig hatalmas fölényben volt belül, Vojvoda kosara után ismét tíz pont fölé nőtt a távolság és úgy tűnt, hogy megtörtek Dunnék - Spica négy, Ivosev, Evans és Hendlein három-három faultnál tartott a harmadik negyed közepén. Vojvoda egyébként ekkor pörgött fel igazán, nem egészen egy perc alatt hozott egy 2+1-et, egy zsákolást és egy triplát, amivel el is döntötte a meccset: 20-2-t futott az Olaj, innentől nem volt miről beszélni. Dragan Alekszics csapata végül a pocsék kinti dobóforma (4/24) ellenére viszonylag könnyedén hozta a találkozót és kiemelendő a büntetők aránya (31-19 lett a vége, de volt ennél sokkal nagyobb is a távolság) - Perry és Andric tizenöt faultot harcolt ki, nem tudták őket tartani a sorozatban ötödik vereségüket begyűjtő vendégek, akiknél Dunn (2/12 mezőnyből) és Evans (4/13 mezőnyből) révén finoman szólva sem dobott hatékony a hátvédpár.

fotó: olajtv.hu / Bugány János

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus