Egy lépésre a Szolnok a döntőtől

A magyar férfi NBI A-csoportjában az elődöntők már a második meccseknél járnak - a Kaposvári KK vendége ma este a Szolnoki Olaj KK volt. A nagyon pontgazdag első félidőben szinte végig ellenfele után futott a hazai alakulat, és bár a második negyed közepén átvették a vezetést is, az első 20 perc végére elfáradtak, az Olaj pedig szigorított védekezésén. A fordulást követően még visszajött 3 pontra a KKK, ám a szolnokiak egy 10-15 pont közötti előnyt építettek ki maguknak, amit a negyedik negyedben könnyedén növeltek 20 pont fölé is. Végül 101-78 arányban nyert a Szolnok, így 2-0-ra vezet a párharcban.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Elődöntő, 2. mérkőzés
Kaposvári KK (4.) - Szolnoki Olaj KK (1.) 78-101 (23-27, 20-25, 18-24, 17-25)

Kaposvári KK: Drahos -, Fodor 19/9, Puljko 27/9, Hendlein 21, Davis 9.
Csere: Horváth -, Jancsikin  -, Kovács 2, Papp -, Filipovics -.

Szolnoki Olaj KK: Simon 8, Vojvoda 17/9, Holiday 14/6, Milosevics 16/9, Báder 9.
Csere: Keller 6, Trotter -, Pilcsevics 9/3, Rakics 13/9, Ivosev 9/3.

A meccs részletes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

A párharc állása: 2-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Hinnant és Lóránt sem léphetett pályára, így a hazaiaknál a veterán Drahos Gábor került be a kezdőbe. Az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Kaposvár inkább Hendleint kereste pozícióban ezúttal a külső dobások helyett. A negyed derekán aztán rákapcsolt a Szolnok, Holiday gyors négy pontjával megugrottak, majd Milosevics triplája után máris 18-10 állt az eredményjelzőn. Erre aztán a karmesteri pálcát „megöröklő” Fodor vezetésével egy 7-0-s futással válaszolt a Kaposvár, majd az óriási füttykoncerttel fogadott Pilcsevics hármasával tért észhez a vendégcsapat. Pilcsevics egyébként rögtön eladott két labdát is és láthatóan megzavarta a hazai publikum, de ez nem tartott sokáig, a negyedet Milosevics újabb hármasa zárta le, 27-23-as Olaj-vezetésről indulhatott a második játékrész.

Itt rögtön beindult a hazai nehéztüzérség, Fodor és Puljko is betalált kintről és 29-29-nél utolérték a vendégeket. Vojvoda hármasára a nagyot küzdő Hendlein válaszolt, majd újra jött a Fodor-Puljko tandem triplaesője, ezzel a hazaiak át is vették a vezetést 39-36-nál. Ez a negyed közepéig ki is tartott, ekkor Vojvoda állhatott ötször is a büntetővonalra és nagyon higgadtan értékesítette is őket. Ez elindította a vendégeket, akik egy 12-0-s rohanással állva hagyták a KKK-t, Keller Ákos büntetői után egy híján tízre nőtt a különbség. Hendlein révén szépíteni tudott a Kaposvár, de így is 52-43-as szolnoki előnyről fordulhattak a csapatok.

A harmadik negyedben megint nekiesett ellenfelének a somogyi alakulat, egy 6-0-s rohanással nyitottak, de mielőtt kiegyenlíthettek volna, Holiday dobott egy hármast, ezzel megtörve a hazaiak lendületét. Ez olyan jól sikerült, hogy most Vojvoda vezérletével a Szolnok vette át ismét az irányítást és megint kétszámjegyű előnyt alakított ki, hogy aztán alig egy perc alatt ez ismét ötre csökkenjen. Fekete Ádám szerint valahol itt vesztették el a fonalat, Vojvoda dobott egy triplát, majd szűk két percig nem esett kosár, ezt követően pedig ismét a vendégek voltak eredményesek kintről, így 66-55-re el is húztak. A negyed hajrájában Puljko büntetőivel araszolt a Kaposvár, de az Olaj nem viccelt, 15 pontos fórral kezdhették az utolsó játékrészt.

Itt már nagyon érződött a fáradtság és talán kicsit a beletörődés is a hazai játékosokon, Ivosev hármasával elég hamar elérte a különbség a húszat, sőt Keller révén át is lépte azt. Az utolsó perceket már igazán senki sem vette komolyan, Puljko kicsit kozmetikázott a statisztikáin, majd Fekete Ádám beküldte a fiatalokat – így a végén húsz feletti különbséggel, a száz pontot megdobva győzött és került karnyújtásnyira a döntőtől Alekszics csapata. A hazaiakat cserben hagyta kinti dobóformájuk, a 6/25-ös mutató nem megszokott tőlük, ezzel szemben a vendégek gyakorlatilag akkor dobtak kosarat, amikor akartak. 

 

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus