Egyenlített a Paks a Kecskemét ellen!

Az első perctől kezdve vezetett az ASE és végig meg is tudta tartani tíz pont körüli előnyét, így egyenlített a KTE elleni elődöntőben. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, rájátszás, elődöntő 2. mérkőzés

Atomerőmű SE - KTE Duna-Aszfalt 65-52 (16-8, 18-16, 13-13, 18-15)

Paks: Dugat 8, Medve -, Evans 6/3, Szabó 10/3, Jones 14
cserék: Kovács Á. 11/3, Eilingsfeld 12, Baki 1, Tóth Á. -, Wise 2, Antóni -, Markovic 1

Kecskemét: Kinney 2, Kovács P. 5/3, Djeraszimovics 7, Ivosev 5, Barovics 3
cserék: Pongó Ma. 5/3, Pongó Má. 10/3, Karahodzsics 7, Hegedűs 3/3, Mészáros 1, Piukovics 4/3, Kovács B. -

Kipontozódott: Wise ill. Karahodzsics

Teljes statistikát itt találtok!

Már az első támadás után megszerezték a hazaiak az előnyt, Szabó Zsolt talált be kintről, ezt követte Jones duplája. A KTE-nél Djeraszimovics kezdte meg a pontgyártást egy büntetővel. Kissé idegesen kezdtek a felek, sok hiba csúszott be mindkét csapatnál, ám a Kecskemétnél még több, mint a Paksnál. Öt perc után 8-1-re vezettek Dugaték, bár a KTE visszajött 11-8-ra, de a negyed végét meghúzta a Dzunics-legénység, Kovács Ákos ziccerével 16-8-as, igen pontszegény eredménnyel következhetett a folytatás.

Jones kettesét Evans trojkája követte, Karahodzics kosarával zárkóztak a lila-fehérek (21-10). Egyértelműen az ASE irányította a meccset, jó tempót diktáltak, ami nemigen tetszett Pongóéknak. Állandósulni látszott a tíz pontos különbség, Dugat büntetői után Hegedűs küldött a helyére egy hármast, de azonnal jött Szabótól a válasz, egy 2+1-es akcióval hívta fel magára a figyelmet az erőcsatár (29-18). Nem sok kosár esett a hátralévő időben, Djeraszimovicsé volt az utolsó, 34-24-et mutatott a tábla a nagyszünetben.

Egy 6-0-s futással kezdték a hazaiak a második félidőt, a Kecskemét rossz periódusát Pongó Martin triplája szakította meg (40-27). Djeraszimovics volt eredményes a vonalról, majd a fiatalabbik Pongó talált be, de a tízen belülre nem tudtak férkőzni a Hírös városiak (40-30). A Paks motiváltabban játszott, harcoltak. Az etap végéig megmaradt ez a differencia, 47-37 volt az állás tíz perccel a vége előtt.

Kovács Ákos középtávolijára a fiatalabbik Pongó felelt egy hármassal, majd Evans talált be. Az ASE nagyon rákapcsolt, megnyugtató előnyt akartak kialakítani, ami sikerült is nekik. Kovács újabb kosara után már tizenhéttel mentek a Tolna megyeiek, innen nem volt visszaút a Kecskemétnek. A vége 65-52 lett, Dzunicsék teljesen más arculatukat mutatták, mint szerdán Kecskeméten, ennek meglett az eredménye.

A párharc állása: 1-1.  

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus