Elképesztő 3. negyeddel söpörte el a Sopron a Falcót!

Boriszovék vérengzést tartottak a harmadik negyed elején, és végül száz pont fölé jutva, közel harminccal nyomták le Perléket.

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 10. forduló

Soproni Sördögök – Falco-Trend Optika KC Szombathely 102-74 (23-24, 20-16, 35-13, 24-21)
Sopron, v.: Kapitány G., Frányó P., Tőzsér D., (Páli dr.)

Sopron: Thomas 9, Ruják A. 8, Dénes 5/3, Boriszov 22/6, Poscic 24
cserék: Edwards 15, Takács N. 7/3, Tóth G. -, Trepák 2, Molnár , Ruják B. -, Bán 2

Falco: Martinics 17/3, Perl 16/3, Doyne 7, Majsztorovics 12/3, Dukics 4
cserék: Will 6/6, Váradi 3/3, Hall 7/3, Bognár -, Simon K. 2

Teljes statisztikát itt találtok!

A találkozó előtt szűk 10 perccel talán még a döntetlennel végződő All Star gáláról csevegett a két szakvezető... gyaníthatóan azonban most egyikük sem egyezett volna ki olyan döntetlennel, mint amilyenre együtt vezették a nyugati válogatottat a gálán. A hazai játékosok bemutatásakor óriási kék-fehér papír gépszalag "eső" hullott a játéktérre, szinte teljesen belepve a parkettát. 

Boriszov úgy szerzett vezetést az 1. perc végén a Sopronnak, hogy dobása közben Doyne szabálytalankodott vele, s a szombathelyi légiósnak már a második hibája volt. Ezt követően egy gyors kontrából óriásit zsákolt a montenegrói. Perl egy jó büntetője után Will triplájával 1 pontra jött föl a Falco. Felpörgött a játék, s a sok kosár csak fokozta a hangulatot. Rangadóhoz méltó volt a játék, amelyben Thomas is hamar megkapta a második hibáját. A vendégek a negyed hajrájában Majsztorovics pozíciójáték utáni kosaraival, majd Hall triplájával tapadtak a Sopronra, amelynek a lendülete Dénes hármasa és Edwards kosara után megtört a félidő hajrájában. A Falco Váradi hármasával átvette a vezetést, Trepák pozíciójáték utáni szép duplával egyenlített. Edwards büntetőivel ismét a hazaiaknál volt az előny, de az utolsó szó Majsztorovics révén egy szép triplával a Falco csapatáé volt. 

Poscic-dupla, távoli Takács-kettes, így indult a második szakasz. Elsősorban horvát centere kosaraival, büntetőivel tartotta szűk előnyét a vendéglátó. A Falco Martinics és Dukics révén tapadt a hazai csapatra, továbbra is élvezetes, színvonalas volt a játék. A negyed közepén megtört a hazaiak lendülete, elsietett egy-két akciót a Sopron, a Falco pedig Perl ügyes egyéni akciójával, majd a 3 személyivel játszó Doyne kosár plusz büntetős játékával fordított. A félidő hajrájában az addig többnyire erőlködő Thomas jóvoltából visszaszerezte a vezetést a hazai csapat. Majsztorovics előbb szépen szerelte Edwards dobást, majd kosár plusz büntetős játékával visszavette a vezetést a vendégeknek. A félidő végén az addig görcsösen játszó Ruják tette vissza ügyesen s pontosan saját rossz dobása után a lepattanót, s ez lökést adot neki. A félidő az ő szép betörés utáni kosarával, s 3 pontos hazai vezetéssel zárult, úgy hogy a Sopron 0/8-as triplamutatóval állt félidőben. 

Dénes dobását Poscic pöckölte a kosárba, majd Dénes révén megszületett a meccs első hazai triplája. Aztán Boriszov révén a második, s e 8-0-lal 10 pont fölé nőtt a hazai előny, Kálmán azonnal időt kért. Nem sikerült azonban megtörnie a soproni lendületet, Poscic, Edwards és Boriszov jóvoltából újabb 10 hazai pont következett - válasz nélkül, s ezzel a 3 és fél perc alatt bemutatott 18-0-s rohammal hamar 20 pont fölé nőtt a Sördögök előnye. Ez megtörte a szombathelyieket, az utolsó 15 perc helyenként örömjátékot, látványos gálázást hozott hazai részről. A végén elsősorban Molnár Márton eredményes játéka révén a 100 pontot is elérte a Sopron, végképp eufóriát előidézve szurkolóinál.

Sabáli Balázs: - A szünetben arról beszéltünk, hogy bár kaptunk öt triplát, a támadójátékunk nem az igazi. A srácok ezek után sokkal agresszívebben, szorosabban védekeztek, mint addig, s ettől lett ritmusuk a támadásoknak. A második félidő elején egy 18-0-s rohamot mutattunk be, ez döntött. Úgy dobtunk százként pontot, hogy most szereztük a legkevesebb triplát. Nehéz, izgalmas meccsre számítottunk. A különbség túlzó, de örülök, hogy a végén nem kellett izgulni. Köszönjük szurkolóinknak, hogy remek hangulatot teremtve segítették a csapatot. 

Kálmán László: - Sopronban ki lehet kapni, inkább a vereség mikéntje fájt. Az első negyedben helyenként okosan s jól játszottunk, aztán a második félidő elején volt egy ötperces rövidzárlat, amelyet a remek erőkből álló Sopron könyörtelenül kihasznált. Sajnos ezt követően gy tűnt, csapatom beletörődött a vereségbe, pedig a csapatot elkísérő szurkolók többet, erősebb küzdőszellemet érdemeltek volna.

fotó, slide: broadsport.eu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus