Elmaradt bravúr: nagy csatában nyert a KTE a JKSE ellen

Djeraszimovicsék szoros végjátékot húztak be Dramicsanyinék ellen

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 25. forduló

Fairium Jászberényi KSE - KTE-Duna Aszfalt 76-79 (26-21, 14-20, 19-22, 17-16)
Jászberény, v.: Játékvezetők: Földházi T., Tõzsér D., Vida B. (Balogh)

Jászberény: Ware 25/9, Kerpel-Fronius 13/3, Horváth Á. 13/9, Cseh 5, Dramicsanyin 20/6
cserék: Sonyák -, Mladenovics -, Szögi -, Nárai -

Kecskemét: Pongó Ma. 2, Kovács P., Djeraszimovics, Ivosev 6, Barovics 14
cserék: Hegedűs 6/6, Pongó Má. 10/6, Karahodzsics 14, Mészáros 9

Kipontozódott: Horváth Á.

Teljes statisztikát itt találtok!

Djeraszimovics duplájával indult a találkozó, hazai oldalon Ware kezdte meg a pontgyártást egy triplával (3-2). Fej-fej  mellett haladtak a csapatok, mindkét oldalon a magasemberek húzták csapatuk szekerét. Horváth Ákos közelijével 15-11-re lépett meg Jászberény a hatodik percben, ám a Kecskemét visszakapaszkodott, és 19-19-ig újra a kiegyenlített játék dominált. Dramicsanyin vezérletével egy 7-0-s rohanást produkált a Jászberény, csak két Barovics-büntető volt a válasz rá, egy etap után 26-21-re vezettek a hazaiak. 

Horváth öt pontjával tovább hízott a hazaiak előnye, először volt tíz pontos differencia a csapatok között (31-21). Ekkor talán megnyugtatta a Jász megyeieket az eredmény, és lila-fehér gárda elkezdett felzárkózni. Rosszul védekeztek Szögiék, ezt pedig kíméletlenül kihasználták az Ivkovics-tanítványok és egálra hozták a meccset (38-38). Mindkét oldalon esett még kosár, de 40-40-nél Djeraszimovics állhatott a vonalhoz, csak a másodikat dobta be, így 41-40-es KTE-vezetéssel mehettek a nagyszünetre a felek.  

A meccs második félidejében két és fél percig nem született kosár, Dramicsanyin talált be először, méghozzá távolról (43-41). Továbbra is a kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, 1-2 pontos előnynél egyik fél sem tudott nagyobbat kialakítani. Djeraszimovics kettesével 55-51-re vezetett csapata, ekkor meglépett egy kicsit a Kecskemét. Hegedűs pörkölt be egy hármast, majd Djeraszimovics és Kovács is eredményesek voltak büntetőből (63-57). Ware középtávolija zárta a negyedet, 63-59-re vezettek a vendégek. 

Álmoskásan kezdték a záró negyedet Mészárosék, a JKSE ki is használta ezt, két perc alatt ledolgozta hátrányát (65-65). Karahodzics nagyszerűen játszott, vezérletével ötegységnyi fórt alakítottak ki  a Hírös városiak, de Horváth nem hagyta meglógni őket, triplával felelt (73-71). A kegyelemdöfést Djeraszimovics és Mészáros is kosarai adták meg, ezzel már hatpontos előnye volt a KTE-nek, itt eldőlt a győzelem sorsa.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus