Élőben a Hepp Kupa és a Magyar Kupa döntői, bronzmeccsei

12.30-tól Hepp Kupa döntő a Vasas és az OSE között, 17:30-tól Körmend-Szolnok finálé a Magyar Kupában - előttük a bronzmeccsek.

A tegnapi két elődöntő után ma megrendezik délelőtt és kora délután a Hepp Kupa bronzmeccsét és döntőjét is - mint ismert, a Vasas legyőzte a DEAC-ot, az OSE pedig a Bonyhádnál bizonyult jobbnak. A harmadik helyért vívott küzdelembe nincs nagyon értelme belemenni, a debreceniek talán esélyesebbek papíron, de két csalódott csapat mérkőzésén mindig az a kérdés, ki tudja magát fejben jobban felszívni egy olyan találkozóra, ami sehova nem számít már. Talán a DEAC-nak lehet fontosabb ez a meccs a fiatalok, a készülés szempontjából, a rutinos Bonyhádnak a bajnokságban kell nagyot teljesíteni majd a következő hetekben, hónapokban.

A döntő ezzel szemben nagyon jó összecsapást hozhat a Nyugati "konferencia" második és harmadik helyezett csapata között. Mindkét gárda kitűnő formában van, a Vasas legutóbbi 12 bajnokijából 10-et megnyert, az oroszlányi együttes pedig a legutóbbi 8 fordulóból 7-szer győzött, mielőtt mindkét csapat sikerrel vette tegnap az elődöntőt. A pasarétiek januárban két mérkőzést vesztettek a Bonyhád és a TF ellen, de átlendültek a holtponton - az OSE egyetlen vereségét az előbb említett szakaszban pont tőlük szenvedte el Pasaréten, két héttel ezelőtt (76-62). Az egymás elleni mérlegük 2-0 a Vasas javára idén, mivel a 3. fordulóban Oroszlányban is a fővárosiak tudtak nyerni (86-94).

Ahogy a Magyar Kupában, úgy itt is kulcsfontosságú lehet, melyik csapat hogyan reagálja le fizikailag és fejben azt, hogy pihenőnap nélkül kell játszani. Vavra Andráséknál 10-en, Sárosi Bulcsúéknál 9-en játszottak legalább 6 percet az elődöntőben - az egyik oldalon Vujovic, valamint Sonyák, a másikon pedig Surmann Péter és Katona játszottak csak 30 perc fölött, nagyjából tehát hasonlóan forgatták a kereteket az edzők. A regenerálódás mellett döntő fontosságú lehet Faragó Péter játéka, aki sérülés miatt nem játszott a DEAC ellen - a két héttel ezelőtti meccsen 13 pontot vállalt és 20 VAL-lal a Vasas egyik legjobbja volt, Oroszlányban pedig 33 ponttal és 39 VAL-lal járult csapata sikeréhez.

A program

Bronzmérkőzés
10:00 DEAC Kamilla Gyógyfürdő - Metal-Work Bonyhádi KSE

Döntő
12:30 Vasas Akadémia - OSE Lions

Élőben nézhetitek mindkét mérkőzést itt:

 

Ezt követően rendezik majd meg a Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő harmadik helyért vívott döntőjét és a finálét - tegnap a Körmend a Sopront, a kétszeres címvédő Szolnok pedig a Pécset verte az elődöntőkben.

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő, bronzmeccs
PVSK-PANNONPOWER - Sopron KC 15:00

A bronzmeccsre itt is ugyanaz érvényes, ami a Hepp Kupában - sehova nem számít, nem igazán tudni, hogy ki fog érte többet megtenni. A két gárda közül egyértelműen a Sopron lehet csalódottabb, hiszen tegnap egy egylabdás mérkőzést veszítettek el azok után, hogy a második negyed nagy részében valósággal átgázoltak a Körmenden, reális esélyük volt a fináléra. A Pécsnek ezzel szemben nem sok esélye volt a Szolnok megszorongatására, majdnem 30 ponttal voltak lemaradva már a második negyedben, de reálisan senki nem is várta, hogy megverik a címvédőt. Valószínűleg Sabáli Balázsék vannak lelkileg rosszabb állapotban, de a keretük így is jóval jobb minőségre és mennyiségre is, főleg hogy Anthony Nelson tegnap már az Olaj ellen sem lépett pályára - az SKC az esélyesebb alapvetően.

Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa Nyolcas Döntő, döntő
Szolnoki Olaj KK - Egis Körmend 17:30

Piros-fekete finálét rendeznek tehát a magyar kupában. Az Olaj az első napon borzasztóan megszenvedett az Alba ellen, a végén többek között a szerencsének is köszönhetően nyert a szolnoki alakulat, amelynek a tegnapi napja azért jóval nyugodtabb volt, a Pécset tükörsimán verték az elődöntőben. A Körmend ezzel szemben két óriási meccset nyert meg az elmúlt két nap során - először hosszabbításban verték az ASE-t úgy, hogy a rendes játékidő végén a sírból hozták vissza egálra az összecsapást, tegnap pedig a második félidőben kellett 10 pontnyi hátrányból fordítaniuk a Sopron ellen, a győztes kosarat pedig 3.9 másodperccel a vége előtt dobta Petty.

A két gárda egyszer találkozott egymással, de még december végén - akkor 89-78-ra nyert a vasi alakulat, de sokkal simábban, mint azt a végeredmény mutatja, viszont azóta több légióscsere is volt az Olajnál, és náluk is megvolt a Perry-Petty váltás. Tegnap a Körmend két és fél órával korábban végzett, de a Szolnok bővebb aktív rotációval dolgozik alapvetően is (9 vs. 7 ember) és nem is nagyon kellett megszakadniuk - még ha átmozgató edzésnek talán erős is nevezni a Pécs elleni elődöntőt, sem fizikálisan, sem fejben nem kellett szétszaggatniuk magukat, míg a körmendi kulcsemberek 40 perc környékén játszanak és két kemény mérkőzésen vannak túl.

Ha Teo Cizmicék az első félidőben állják a sarat, szoros meccset tudnak hozni, akkor a végjátékban okozhatnak meglepetést, mert az bebizonyosodott, hogy fejben erősek, ráadásul a két igazi ász, Dickerson és Channels mellett Petty aznapi vagy előző fordulóban látott formájától függetlenül is nyerőember tud lenni. Ha azonban Pór Péterék ki tudják használni a fizikai fölényüket, ami így a harmadik napon már majdnemhogy a legfajsúlyosabb tényezőnek számít, akkor a végjátékra megnyugtató előnnyel mehetnek a szolnokiak. Meglepetés lenne a trónfosztás (nem feltétlenül a két csapat játékerejét, hanem a mennyiségbeli különbséget nézve), de hiba lenne a Körmendet előre leírni az előző két napi küzdőszellemüket látva.

A meccseket élőben tudjátok nézni itt:

Foto, Slide - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus