Élőkép az örökrangadóról: ZTE - Körmend

Az 5. fordulóban rendezik meg a 113. ZTE-Körmend örökrangadót, melyet az MTE TV jóvoltából élőben követhetnek a kosárbarátok, szurkolók.

Zalakerámia-ZTE KK (11., 1-3) - Egis Körmend (12., 0-4), péntek - 19:00 (MTE TV)
Játékvezetők: Vígh P. dr., Farkas G., Praksch P., (Forrai)
Fullcourt-link: http://195.56.77.56/n4/?hun_27

A 113. örökrangadó következik a zalai és vasi ellenfelek között. Az utolsó három találkozójuk rendre kék-fehér sikert hozott, s egytől egyig jelentős negatív hatást gyakoroltak a körmendi együttesre a vereségek. Az elsőnél nyolc mérkőzéses sikersorozat szakadt meg a piros-feketéknél (112-83), gálázva nyertek Gáspárék. Egy hónappal később, a középszakasz első fordulójában Kámán utolsó másodpercben dobott triplájával győzelemre vezette csapatát (81-84). Március végén pedig a bajnokság nyolcadik helyére taszították a zalaiak a vasi alakulatot (97-89). Mindkét alakulat vesztes szériát szeretne megszakítani a jelenleg futó bajnoki évadban, ám míg a ZTE két, addig a vasi fél négy sikertelenül megvívott mérkőzés után szeretne győzelemhez jutni, utóbbi esetében szezonbeli első lehetséges sikerről beszélünk.

A hétvégi fordulóban a kék-fehér szurkolók már Jiménez mester távozását követelték a Falcótól elszenvedett vereség miatt. Kérdés, hogy a mindössze két magasemberrel (Lekli és Czinger) szereplő zalaiak mire mennek majd a Tóth – Török – Richards - Kolarics négyessel. Az biztos, hogy Mohácsitól, Darlingtól és Kusnyertől is többre lesz szükség, ha ki szeretnék engesztelni szurkolóiakat a hazaiak. Ha a Körmend számára új impulzusokat ad Perica mester érkezése, és végre rendezni tudja a védekezésbeli hibákat, a támadójáték nem a Lemon – Govens páros befejezéseiben merül ki döntő többségében, abban az esetben lehet sanszuk a piros-feketéknek, hogy megtörjék a jeget, rossz sorozatukat, s győztes mérkőzéssel hangoljanak csarnokavatójukra. A hazaiak ereje a csapatkohézióban rejlik, hiszen a légiósok mellett Gáspár és Lelkli is bármikor képes 10 pont feletti teljesítményre. Nehéz jósolni az összecsapás kimenetelére, de valószínűsíthető, hogy legfeljebb 5-7 pontos különbség dönt az egyik fél javára. A mérkőzésről az MTE TV élőképes közvetítést ad, 18 óra 55 perces műsorkezdettel.

Az élő közvetítés eléréséhez kattints a képre!

A közvetítésben az MTE TV médiapartnere a Kezdő5.hu. - A kosárlabda közös szenvedélyünk!

Slide - MTE TV
Fotó - Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus