Előny a Zalaegerszegnél

A hazai pályán játszó ZTE szinte végig vezetett és megnyerte a Play-out első mérkőzését a MAFC ellen.

Férfi NBI/A-csoport, Play-out - 1. mérkőzés

Zalakerámia ZTE KK - MAFC 82-72 (17-13, 16-22, 25-17, 24-20)

ZTE: Dzambics 21/6, Fekete 14, Mohácsi 14, Cohadarevics 16, Tamir 5.
Csere: Darling 10/3, Czinger -, Velkey 2.  Vezetőedző: Milos Sporar.

MAFC: Fodor 10/6, Misek 12/6, Lakosa 19/3, Hunter 12/9, Toutziarakis 3.
Csere: Glenn 14, Lakits -, Tursics 2, Faragó -.  Vezetőedző: Stefan Timbus.

Kipontozódott: Toutziarakis a 31., Misek a 39. percben.

A feldobást követően a fővárosiak szerezték meg a játékszert, Misek révén a mérkőzés első kosara is megszületett. Hazai oldalon Fekete kezdte meg a pontgyártást, majd Tamir és Toutziarakis is betalált. Nem feltétlen kell használnunk a „szép játék” jelzőt a pályán látottakra, sok hiba csúszott be mindkét félnél. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, jelentős előnyt sem a ZTE, sem pedig a MAFC nem tudott kialakítani, ám mégis az ’egerszegiek uralták a találkozót. 11-11-nél Mohácsi küldött a helyére két büntetőt, Cohadarevics is eredményes volt, 15-11-re vezettek a kék-fehérek. Az etap végére is a hazaiaknál maradt az előny, Dzambics pontjait követően 17-13-as eredménnyel várhatták a folytatást a játékosok.

Hunter triplájával zárkózott a MAFC, Lakosa öt egységet termelt, kezdte átvenni az irányítást a Timbus-legénység (17-20). Cohadarevics büntetőire Glenn válaszolt, majd egy gyors gólváltás után Hunter pörkölt be egy újabb trojkát. Dzambics duplája után ugyanezt tette Misek is, hét pontra hízott a MAFC előnye. Állandósulni látszott ez a különbség, Lakosáék nem engedték zárkózni ellenfelüket, ám a félidő hajráját meghúzta a ZTE, visszajöttek két pontra, 33-35-ös állással mehettek a nagyszünetre a csapatok.

Misek és Fodor hármasa indította a meccs második felét, közben Dzambics talált be (35-41). Határozottnak tűnt a MAFC, motiváltan jöttek ki az öltözőből, irányították a játékot, de amint visszavettek a tempóból, azonnal jött a kontra a hazaiaknál. Pillanatok alatt eltüntették a hátrányt, Fekete duplájával egalizáltak (43-43). A huszonhatodik percben már hategységnyi előnyük volt, ami a negyed végéig kitartott, 58-52-es eredménnyel várhatták a felek a záró felvonást.

Dzambics, Tamir, Fekete. Ez volt a gólszerzők sora, utóbbi egy 2+1-es akcióval tizenkét pontos előnyt alakított ki csapatának (64-52). A MAFC jelezte, hogy részükről nincs lezárva a történet, egy 8-0-s futással máris ott lihegtek ellenfelük nyakában (64-60). Ez nem törte meg a ZTE-t, kevés hibával játszottak, három perccel később nyolc volt közte (71-63).  Ez a fór kitartott a meccs végéig, fordulatos találkozón 82-72-es hazai siker született.
 
A két győzelemig tartó párharc állása 1-0 a ZTE javára. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus