Első Kézből: Lakosa Zsolt, a MAFC vezére

A fővárosiak második győzelmüket aratták, a fiatal magyar játékos pedig teljesítményével a forduló MVP-je lett - őt kérdeztük.

Az első félidőben még viszonylag csendesen gyűjtögette pontjait, de a záró negyedben tíz pontjával akár győzelemre is vezethette volna övéit, ha nem érkezik a jászberényi egyenlítést jelentő tripla. A hosszabbításban biztos kézzel értékesítette büntetőit, így ráadás után ugyan, de megszületett a piros-fekete alakulat második győzelme. Hihetetlen mezőnymukát végzett, hiszen 22/6 pontja (11-ből 5 mezőnyből, 6-ból 2 hárompontos, 12-ből 10 büntető) mellé begyűjtött 10 lepattanót (8 védő, 2 támadó), 10 kiharcolt faltot, 5 gólpasszt, és csupán 1 eladott labdát vétett. A klasszikus tripla-dupla nem jött össze neki, de emiatt minden bizonnyal aligha bánkódik ő, vagy szurkolói, edzői, hiszen az újonc ismét nagy csatában szerezte meg a győzelmet. Lakosa ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte a forduló legjobb játékosának járó (MVP) címet.

Második győzelmeteket arattátok, méghozzá hosszabbításban. Mesélj erről kicsit, hogyan alakult, hogyan éltétek meg, mi volt a kulcs végül?

Mind a két csapatból hiányoztak játékosok, de persze nem lehetett más célunk, mint a győzelem, mert már igy is elég meccset elbuktunk idén. Rosszul kezdtünk, de aztán a második félidőre jelentősen feljavultunk. A nagyon jól küzdő Jászberény aztán hosszabbításra mentette a meccset, de szurkolóink annyi energiát adtak, hogy sikerült nyernünk.

Te személy szerint remekeltél, és összességében is te húzod általában a csapatot. Hogyan értékeled ezt?

Ez volt talán az első meccs, ahol sikerült végig koncentráltan játszanom, és ez a statisztikán is meglátszott. Fontos, hogy tudom, hogy az edzőim és csapattársaim bíznak bennem, és számítanak is rá, hogy ilyen teljesítményt nyújtsak. Nem elég azonban egyszer jól játszani, ennél fontosabb, hogy továbbra is stabilan teljesítsek, és győzelmekre vezessem a csapatomat.

A gyengébb rajt után már két meccset nyertetek, mit gondolsz, az erősorrendben hol helyezkedtek el reálisan?

Igazából nem az a lényeg, hogy most hogyan állunk, hanem hogy folyamatosan sikerül fejlődnünk egyénileg és csapatként is. Ezt fent kell tartanunk, és akkor még sok meccset meg fogunk nyerni, mert a csapatunkban bőven van még potenciál.

Mócsán Bálint extrát hozott (ismét) a hosszabbításban, mit gondolsz az ő játékáról és teljesítményéről?

Két éve figyelem a fejlődését, és az utóbbi időben már láttam, hogy megérett az A-csoportra. Olyan alázata van a játékhoz, ami csak kevés magyar játékosra jellemző. A csapatedzéseken kívül is sokat fejleszti magát, pár éven belül nemzetközi szintű játékos válhat belőle.

Egyénileg talán karriered legjobb idényét futod, mi a véleményed erről, minek köszönhető?

Elsősorban annak, hogy szerencsére az utóbbi két évvel ellentétben idén elkerültek eddig a sérülések. Másrészt pedig annak, hogy az edzőimnek köszönhetően a játék ismeretében sokat sikerült előrelépnem. Fizikálisan és technikai képzettségben eddig is késznek éreztem magam, de támadásban nem voltam elég hatékony, és ebben szerintem sikerült fejlődnöm. Az idei teljesitményemnél is többet várok el magamnál, úgyhogy közel sem vagyok elégedett.

Csapatként mire építhettek, mi az erősségetek, illetve miben kell leginkább fejlődnötök még, hol lehetettek lemaradva?

Legnagyobb erősségünk a bizonyitási vágy, ugyanis mind meg akarjuk mutatni, hogy stabil középcsapatként helyünk van a bajnokságban. Rengeteg kritika ért minket, amit motivációként fogunk fel. A védekezésünk sokat fejlődött a szezon kezdete óta, erre kell továbbra is épitenünk. Viszont sokkal gyorsabban kell játszanunk, mert nem dobunk elég könnyű kosarat.

Mi a helyzet Parrish Brownnal, mit gondolsz róla, mit tud ő adni nektek leginkább? Vele megfelelőnek érzed a „légiósrészleget”?

Parrish személyében egy tapasztalt játékost igazoltunk, aki eddig nagyszerű vezéregyéniségnek bizonyult. Nagy önbizalommal játszik, és habár csak egy hete van itt, már jól beilleszkedett a csapatba. Másik két légiósunkkal eddig sem volt probléma, szerintem abszolút rendben lesz a légiós kontingensünk.

Vasárnap Körmendre látogattok, mi lehet ott a kulcs, milyen eredményre számítotok? Most azért elég sok minden változik ott is…

A Körmend biztosan nagyon motivált lesz, hiszen az utóbbi időben nem sok sikerük volt. Mindig is csodáltam a körmendi csarnok hangulatát, egy élmény lesz most ott életemben először játszani. Mindenképpen győzni szeretnénk.

fotó és slide: Mester Botond

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus