Elsőre nem osztott lapot a Kecskemétnek a Falco

Esélytelennek bizonyult a KTE Szombathelyen, Govensék szenzációs játékkal és 42 pontos győzelemmel kezdték az idei rájátszást.

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - KTE-Duna Aszfalt 102-60 (25-12, 30-18, 22-13, 25-17)

Falco: Váradi 6, Perl 6, Balmazovics 8/6, Bruinsma 15/9, Reddic 18.
cserék: Govens 14/12, Curry 16/6, Hódi 5/3, Bíró 6/6, Tóth N. 5, Körmendi 3/3.

KTE: Green 10/6, Wittmann 13/3, Djeraszimovics 9/3, Dramicsanyin 6, Karahodzsics 9.
cserék: Dimics 3, Mészáros 4, Molnár M. 4, Fülöp -, Lukács 2, Kucsera -, Molnár D. -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A Kecskemét a megszokott ötösével, a Falco viszont Govens nélkül kezdte a mérkőzést és a Perl-Váradi kettős nem is mozgott rosszul játékszervezőként, de a KTE Karahodzsics pontjaival tartani tudta a lépést - azonban ahogy a vendégek centere leült, "kivirágzott" szombathelyi oldalon Reddic, betermelt hét pontot és ebben az időszakban 15-9-es előnyt épített ki a hazai alakulat. A kecskemétiek támadójátéka meglehetősen statikusan és erőtlenül működött, a nagyobb tűzzel játszó Falco pedig két egymást követő triplával (Bruinsma és a beálló Govens révén) elkezdett meglépni: 8-9 után a negyed második felében, bő öt percig nem dobott mezőnykosarat a KTE és a játékrész végén 25-12 állt az eredményjelzőn. A második negyedben aztán ugyanez folytatódott, amíg a vendégek a ziccereket is elhibázták, Karahodzics középtávolról a gyűrűt sem találta el, addig a hazaiak nagyon szépen járatták a labdát, jó ritmusban játszották le a figurákat és kiválóan dobtak - Govens kétszer, Bíró egyszre büntetett távolról, úgyhogy öt perccel a nagyszünet előtt már 43-19-re, 24 (!) ponttal vezetett a Falco. Innentől gyakorlatilag nem maradt komoly kérdés, a hazaiak gálázva, parádés játékkal tartották tűzben az arénát, a Kecskemét pedig csak asszisztálni tudott mindehhez, a félidőben végül 55-30-ra vezetett a Szombathely úgy, hogy 71%-kal dobott mezőnyből és 8/13 triplát küldött a helyére...

A második félidőben igazából csak az volt kérdéses, hogy a KTE tud-e azonnal robbantani a szünet után vagy sem és a "vagy sem" jött be, támadásban továbbra sem tudtak olyan szintre fejlődni, hogy azzal esélyük legyen jelentősen faragni a hátrányukon - ugyan a Falco lendülte is alábbhagyott, de ez csak azt jelentette, hogy nem nyílt tovább az olló. Legalábbis egy darabig: ugyanis ahogy ismét fel tudtak pörögni Váradiék, úgy zárták le végleg a találkozót, a harmadik negyedben meglett, majd "el is múlt" a közte harminc, a záró etapban pedig szépen kiürültek a kispadok, mindkét oldalon pályára került mindenki, aki nevezve volt a meccsre. Összességében kár túlragozni ezt az összecsapást, az első pár perc után földbe döngölte ellenfelét és nem is egy, hanem több szinttel fölé nőtt a Falco, amely brutális erődemonstrációval indította ezt a rájátszást - persze ez egyelőre "csak" annyit tesz, hogy 1-0, de a középszakaszban és a most látottak alapján óriási meglepetés lenne, ha a KTE fel tudna állni ebből a pofonból. 

fotó: hunbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus