Ezúttal Pécsett kapitulált a Falco

Továbbra is nyeretlen a Falco csapata, miután a Pécsett sem sikerült megszereznie első sikerét. A hazaiak az első perctől a kezükbe vették a meccs irányítását, és bár a negyedik negyedben utolérte őket a szombathelyi csapat, de a végjátékból megint ők jöttek ki rosszabbul, így tovább tart a vesszőfutásuk.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 5. forduló

Pécsi VSK - PANNONPOWER -  Falco-Trend Optika KC Szombathely 95-86 (  22-15, 24-22, 17-21, 32-28 )

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok

V.: Benczur T., Farkas G., Balog Gy. (Kiss)

Pécs: Kovacsecsvics 11, Kovács P. 15/3, Budimir 28/9, Bíró -, Green 11.

Csere: Bödör -, Csabay 16/12, Halász 9/3, Nagy K. 2, Somogyfoki 3. Vezetőedző: Csirke Ferenc

Falco: Tomic 12/3, Timberlake 15, Will 10/6, Zagorac 11, Szabó M. 10.

Csere: Simon L. 3/3, Bognár -, Perl 7/3, Harazin 18, Vezetőedző: Bencze Tamás

Kipontozódott: Szabó M. (35.), Harazin (40.), Will (40)

Mindkét klub számára hatalmas jelentőséggel bírt a mai mérkőzés végkimenetele, két eddig alul teljesítő gárda szállt harcba a győzelemért; a Pécs otthon igyekezett megszerezni második diadalát, míg a szombathelyiek egy idegenben szerzett sikerrel szerettek volna kimászni a mély gödörből: ennek szellemében kezdődött a derbi. Idegesen kezdtek a játékosok, 3 perc eltelte után 6-6-tal álltak a felek, ám Budimir vezérletével 15-8-ra elléptek a pécsiek, a sárga-feketék támadásai beragadtak, sorozatos hibáik végett nem találtak be Willék. Néhány kilátástalan játék után Simon László triplájával zárkózott a Falco, Csirke Ferenc 18-15-ös állásnál időkéréssel próbálta megtörni ellenfele ritmusát. A pécsi mester jól döntött, a záró percekben abszolút a hazaiak akarata érvényesült, így 7 pontos előnnyel várhatták a második etapot (22-15).

Borzalmas kezdés, 2 eladott labda – ez jellemezte a Falco offenzív játékát. Még egy perc sem telt el, Bencze Tamás máris időt kért, ugyanis 11 pontos hátrányban volt csapata (26-15). A szombathelyiek az eddigi szezonban jócskán hadilábon állnak a szerencsével, ma sem történt ez másképp: Szabó Miklós egy ütközést követően kénytelen volt a kispadra ülni vérző arcával. Ez megzavarta a vendégek védekezését, a pécsiek úgy haladtak át rajtuk, mint kés a vajon (36-25). Majd Tomic egymás utáni labdaeladásait keményen büntette a baranyai csapat, Bencze Tamás sem tétlenkedett: az ifjú Perl Zoltánt küldte harcba, ám a kétszámjegyű előnyt így is tartani tudták Green-ék (40-30). Őrült rohanás vette kezdetét az utolsó percben, mindkét gárda ziccereket rontott, majd Perl pörkölt be egy triplát, újra felcsillantak a szombathelyi remények a közelebb férkőzésre. A Kovács Péter vezette Pécs azonban taktikusan, okosan használta ki a sárga-feketék fault problémáit és rengeteg eladott labdáit, így a félidőre 9 pontos fórral mehettek Csirke Ferenc tanítványai (46-37).

Chad Timberlake duplájával kezdődött a második félidő, de rögtön érkezett egy Budimir tripla válaszként, nem tudott zárkózni a vendég egyesület (49-39). Ám Timberlake megrázta magát, az amerikai hátvéd irányításával látótávolságba érkeztek a szombathelyiek, amelyre Csirke Ferenc ismét időkéréssel reagált (51-46). Jó döntésnek bizonyult, a pécsi támadásokat csak személyi hibákkal tudták megállítani Zagorac-ék, így Will Tamás három illetve Szabó pedig 4 faulttal volt kénytelen a kispadra ülni. Pécsi oldalon mindig akadt, aki átlendítette a csapatot, Kovács Péter és Kovacevic is remek formában pattogtatott, Csabay pedig két triplával büntette a továbbra is rengeteg labdát eladó vas megyeiket (62-51). Perl Zoltán Zagorac-csal és Harazinnal összejátszva kellett ahhoz, hogy győzelmi reményekkel kezdhessék meg a szombathelyiek a záró negyedet (63-58).

Harazin Tamás és Will Tamás lelkesedésének köszönhetően addig nem látott közelségbe kerültek Bencze Tamás legényei 31 percnyi játékidő után (63-62). A hazaiak elkezdtek kapkodni, amit a sárga-feketék köszöntek szépen és hosszú idő után újra átvették a vezetést (63-64). Azonban nem sokáig örülhettek; egymás után 6 pécsi egység is született, sőt Will Tamás reklamálását egy technikaival ajándékozták meg a bírók (70-64). Tovább tartott a vendég vesszőfutás: Szabó Miklós 16 játékperce alatt beütötte ötödik személyhibáját is, amely a Pécsnek kedvezett. Továbbra sem adták fel Harazin Tamásék, ám hiába a bravúrkosarak, a visszakapaszkodások, a védekezésben olyan hiányosságok akadtak, amelyek nem fértek bele, ha győzni szerettek volna. Pattanásig feszültek az idegek, mindkét csapat kezében ott volt a győzelmi esély (78-75). 1:42-vel a vége előtt elszabadultak az indulatok: Harazin Tamás és Simon László buta hibát elkövetve, technikait kaptak, Budimir pedig extra formájának bizonyítékául higgadt fejjel értékesítette a büntetőket, elúszni látszott a diadal a szombathelyiek számára (84-75). Taktikai faultolással próbáltak életben maradni, de a pécsi kezek nem remegtek meg, így megérdemelt győzelmet arattak (95-86). A szombathelyiek pedig továbbra is nyeretlenül állnak a bajnoki tabella legvégén, soha ilyen rossz szezonrajtot még nem produkált a klub (95-86).

Kép, slide: www.kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus