Falco - Nyíregyháza: Kálmán legyőzte Sitkut

Nem akármilyen találkozót rendeztek ma este Szombathelyen, hiszen nem csak az volt a tét a Falco számára, hogy elkerülje a kiesési párharcot, melynek egyik biztos résztvevője a Nyíregyháza lesz, de két korábbi kiváló játékos és jó barát Kálmán Lászó és Sitku Ernő is először mérte össze tudását vezetőedzőként az Aréna Savariában.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Alsóházi Középszakasz, 1. forduló

Falco KC Szombathely - Marsó Nyíregyháza KK 93 - 83 (21-22, 26-21, 23-19, 22-21)

Szombathely, Aréna Savaria

Falco: Simon L. 2, Perl 12/6, Timberlake 6, Zagorac 9/6, Szabó M. 15.

Csere: Váradi B. 21/6, Mitchell 8, Will 11/9, Harazin 5, Simon K. -, Bognár K. 4. Vezetőedző: Kálmán László.

Nyíregyháza: Walker 6, Polyák 15/9, Doyne 21/12, Kósa 4, Poscic 17.

Csere: Cseh 11/3, Jakab P. -, Molnár M. 9, Skorcov -. Vezetőedző: Sitku Ernő.

Kipontozódott: Simon L., illetve Doyne

Noha nem volt ott Derek Hall és Mohácsi Máté sem az így extra alacsony, rendre négy(!) kisemberrel felálló szabolcsiaknál, az első játékrészben az NYKK irányította az eseményeket és vezetett is minimális előnnyel a kisszünetben. A korábbi szombathelyi ász, Bam Doyne nagyon élt, korán eljutott kétszámjegyű dobóteljesítményig, de a szintén 21-et szóró Váradi Benedek életet meccsét játszotta, ráadásul a hazaiak ki tudták kapcsolni a csupán hat egységnél megálló Will Walkert, ami kulcsfontosságú volt a továbbiakra nézve, lehetett ugyanis sejteni, hogy ha hasonló tempóban megy tovább a meccs, akkor nem lesz elég pont a Sitku-legénységben a bravúrhoz.

A fordulópont már a felidő előtt eljött, s hiába a vendégek kellemetlen védekezési stílusa, 26-32-es nyíregyházi előny után meglódult a Vlahovicsot kényszerből jegelő Kálmán-alakulat, mely második győzelmét igyekezett megszerezni az új vezetőedzővel és ez által saját kezében tartani sorsát, ami a kiesés elkerülését illeti. A nagyszünetre öt pontnyi előnnyel vonulhatott el a lepattanózásban domináló (33-20) Falco, de a harmadik etapban sem tudott megnyugtató előnyre szert tenni a vasi alakulat, Polyák László (15 pont, 4 gólpassz) és Cseh György (11 pont) személyében Doyne produktív társakra lelhetett csapaton belül, de a kilences szombathelyi fór után nehéz volt elképzelni, hogy a leszűkült rotációval operáló NYKK valóban megnehezítheti a hazaiak dolgát a hajrában.

A záró játékrész eleje a Simon Lászlót kipontozódás miatt elvesztő sárga-feketéké volt, de egyszer még visszajött hat pontra a faultjai miatt Doyne-t nagyon korán kiültető Nyíregyháza, ám onnan már nem volt elég lendület és tapasztalat az amúgy bátran és pörgősen játszó vendégekben a fordításra. Ez azt jelenti, hogy a Falco nem csak csatát nyert, de ha a következő fordulóban győzni tud a Szeged ellen is, akkor biztosan más játssza az osztályozót Poscicékkal.

A mérkőzés félidejében a klub köszöntötte U18-as bajnokait, akik a közönség tapsától kísérve ajándékcsomagot vehettek át. 

Fotó: nyugat.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus