Falco-gála: megsemmisítette a Paksot a Szombathely

Esélytelen volt az ASE - továbbra is bevehetetlen az Arena Savaria - száz pontig jutottak Perl Zoltán - megtört a Paks győzelmi sorozata.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 14. forduló 
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Atomerõmû SE 100-69 (26-18, 30-10, 32-22, 12-19) 

Falco: Govens 20/15, Perl 16, Váradi 10/6, Boriszov 9/6, Tóth N. 12
cserék: Pustahvar 11/9, Zsigeranovics 6, Norfleet 5/3, Hódi 3/3, Durázi 2, Kucsora 6, Kovács B. -.

Paks: Hinds 10, Allen 10/3, Barnies 3/3, Eilingsfeld 2, Guinn 4. 
cserék: Medve 11/9, Ogunyemi 18, Ruják 2, Gulyás 4, Pajor 3/3, Garamvölgyi 2.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Nagyon bekezdett a Falco, 8-0-val nyitottak a hazaiak, majd alig négy perc alatt már a tíz pontot is elkerülte a különbség, a szombathelyi támadójáték szenzációsan működött - ültek a kinti dobások, jöttek a lerohanások, megvolt a ritmus. Az első negyed vége felé úgy tűnt, hogy stabilizálni tudja magát az ASE, de a második játékrészt megint egy 12-0-val kezdték a hazaiak és nagyjából itt meg is törték Eilingsfeldéket: ezt a játékrészt kereken húsz ponttal nyerte meg a Falco, nagyon hamar gálameccsbe fordult a találkozó. A tolnaiak elöl-hátul csak szenvedtek és meg sem tudták közelíteni szárnyaló ellenfelüket, Perlék már a nagyszünetbten 56 pontnál és hazai szinten egészen extrának számító 19 gólpassznál jártak, míg Hindséknál hat asszisztra kilenc eladott labda jutott.

A fordulás után már csak formalitás volt a találkozó, a Szombathely annyira más szintet képviselt, hogy csak a különbség lehetett kérdéses - ugyan az ASE is eredményesebbé vált, de a hazaiaknál a harmadik negyedben már pályára kerültek a fiatalok, a kulcsemberek pedig pihenőt kaptak. Ennek volt köszönhető az, hogy végül nem döntött szezoncsúcsot Szrecsko Szekulovics csapat és hogy éppen csak elérte a száz pontot, de a Govens-Perl-Váradi trió most megállt 23-24 percnél, ennél többet senki nem játszott a gárdában és mind a tizenkét játékos pályára lépett - ilyen formában a 14 tripla is nagyon szép, de a 31 gólpassz még inkább az, ez még az NBA-ben is erősnek számít. A Paks az előző nagy sikerek után most a túloldalra került...

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus