Feltámadt a Sopron, újabb óriási pofont kapott a Körmend

Lejátszotta az MTE-t az SKC - már az első félidőben elérte a különbség a húsz pontot - sorozatban harmadszor bukott a Körmend.

Magyar férfi NBI/A-csoport, alapszakasz, 3. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Soproni KC - Egis Körmend 85-60 (25-21, 25-10, 23-19, 12-10) 

Sopron: Parker 24/9, El-Amin 9, Duvnjak 15, Takács 13/9, Watkins 18. 
cserék: Bagó -, Dénes 2, Mészáros 4. 

Körmend: Hollins 24/9, Ferencz 6/6, Fanning 6, Davis 6, Horti -. 
cserék: Csorvási 2, Tuoyo 11, Németh Á. -, Halász 2, Koch 3.

A mérkőzés teljes statisztikája ezen a linken megtekinthető!

Ugyanúgy kezdte a mérkőzést a Körmend, ahogy a legutóbbit befejezte, ugyanis sorra jöttek az eladott labdák, az ötlettelen támadások, a Sopron pedig bő két perc alatt futott egy 9-0-s etapot - Duvnjak egymaga hat pontot szórt, megvolt a hazaiak lendülete. Majdnem négy perc telt el, mire Ferencz Csaba megszerezte a vasiak első pontjait, 11-0 után elkezdett kapaszkodni az MTE és az első negyed hajrája már abszolút a vendégeké volt, ők tudtak rohanni, diktálni, így fel is jöttek egészen két pontra. A kisszünet után azonban ismét átvete az irányítást az SKC, beindult Watkins, beakadt egy-két extra dobás is Takácséktól, a Körmend pedig megtört: óriási gödörbe került Gasper Potocnik legénysége, a száguldó Sopron egy 21-6-os rohamot produkált. Bő két perccel a nagyszünet előtt átlépte a különbség a húsz pontot, végül 50-31-gyel fordulhattak a csapatok úgy, hogy az SKC összesen nyolc dobást hibázott mezőnyből (68%-kal tüzeltek Parkerék) és az is belefért, hogy 11/19-et hajítson a büntetővonalról - nem volt egy súlycsoportban a két csapat, a Körmend újfent borzalmas produkciót nyújtott elöl-hátul.

A 25-10-zel végződő második negyed után még egyszer úgy tűnt, hogy megpróbál visszajönni a meccsbe az MTE, de a Sopron nem vett vissza az iramból, a vendégek védekezése pedig továbbra sem volt tetten érhető, így összességében nem csökkent a távolság - a harmadik negyed végére nagyjából el is dőltek az érdemi kérdések. Innentől már csak a különbség volt kérdéses, a záró etapban ez már harminc körül mozgott, végül 85-60-nál hangzott el a végső dudaszó - Watkins (18 pont, 5/6 mezőnyből, 12 lepattanó, 9 kiharcolt fault) és Parker (24 pont, 3 lepattanó, 5 gólpassz) kiváló játéka mellett Takács és Duvnjak is remekelt, így a Sopron megszerezte második győzelmét a szezonban, míg a Körmend zsinórban harmadik vereségét szenvedte el, az Alba elleni 40 pontos pofon után most 25-tel maradtak alul a sereghajtó ellen. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus