Féltávnál a Sopron az élen

Boriszovék az utolsó negyedben átléptek a MAFC-on is, így ők karácsonyozhatnak a tabella élén 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 13. forduló

Soproni Sördögök– MAFC 97-83 (26-20, 22-14, 26-35, 23-14)
Soprn, v.: Papp P., Hegedűs T., Rácz Zs., (Szaniszló)

Sopron: Thomas 28/6, Edwards 17, Dénes 9, Boriszov 13/6, Poscsics 6
cserék: Tóth G. 20/12, Molnár -, Takács 4, Bán -

MAFC: Lakits 6/3,  Lakosa 17/3, Brown 24/18, Hunter 6/6, Toutziarakis 14
cserék: Tursics -, Fodor K. 4, Mócsán 2, Szabó T. 5, Misek 5/3

Teljes statisztikát itt találtok!

Nehezen pörgött fel a Sopron, bizonytalanul, több labdát eladva kezdtek a hazaiak, így az első percekben futottak az eredmény s az ellenfél után. A MAFC bátran, jól kezdett, s légiósai révén ha szűken is de előnyben volt. A szakasz második felében elsősorban Thomas jóvoltából már a Sopron akarata érvényesült. A zónára váltó hazaiakkal szemben nem igazán tudtak kibontakozni a fővárosiak, fordult a kocka, 6 pontos hazai vezetéssel zárult a nyitó szakasz. 

A második elején Lakosa betörésekből szerzett kosaraival szorossá tette a meccset a MAFC. A Sördögöket a kisebb hullámvölgyből az év végére a jelek szerint magára találó Tóth Gergely triplái húzták ki. A félidő végén helyenként örömjátékot mutattak be a hazaiak, szép támadások végén Takács és Edwards is eredményes volt. A túloldalon Mócsán szerzett ügyes duplát, Brown pedig beemelt egy hármast. Mindez azonban nem fenyegette a sziporkázó Tóth Gergely vezette hazai csapat magabiztos vezetését. 

Lakits ügyes, ponterős játéka révén a MAFC kezdte jobban a második félidőt, a Sopron  játékosai a kelleténél talán kicsit tovább "maradtak az öltözőben". 13-5-ös első 4 percet produkáltak a vendégek, a Sopront Thomas triplája lendítette át a holtponton. Dénes is megvillant, ismét megnyugtató lett a hazai előny. A MAFC-ot Brown kosarai tartották a 10 pontos "látótávolság" környékén. Sőt, a negyed utolsó bő 1 percébe Brown 2, Lakosa pedig 1 triplát dobott. A vendégek amerikai irányítójának a negyed végét jelző dudaszó pillanatában a félpályáról dobott triplájával 5 pontra jött föl a MAFC a záró szakasz előtt. 

Sőt, a záró negyed elején Brown ziccerével 3 pontra jött föl a MAFC, amely nem adta olcsón a bőrét. Thomas duplájára Misek hármassal felelt, 2 pontra zsugorodott a hazai előny. Ekkor igazán katlan-hangulat az Arénában. Egyenlíthetett, illetve triplával akár fordíthatott volna a MAFC, ám a vendégeknél ekkor az előző percekben remeklő Brown mindent magára vállalt, de már nem ültek dobásai. Poscic révén erőre kapott a Sopron, de a center kipontozódott a negyed közepén. Utána Edwards pillanatai következtek, miközben a vendégeknél Hunter és Tuciarakisz is kipontozódott. A MAFC ekkor nem tudott kosarat dobni, a lelkes, jól küzdő vendégeknek Boriszov triplája s duplája adta meg a kegyelemdöfést. 

Sabáli Balázs: - Akadtak, akik már pihenőn érezték magukat. Ilyen a sport, nem mindig a jobban játszó csapat nyer, ma a MAFC játszott jobban, mégis mi győztünk, sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtottuk azt, ami elvárható. Jól jön ez a pár nap szünet, s remélem, feltöltődve készülhetünk a jövő évi feladatokra. 

Stefan Timbus: - Mindent megpróbáltunk, hogy megzavarjuk ellenfelünket, s elrontsuk játékát, de túl jó csapattal kerültünk szemben. Az első félidőben sok volt az eladott labdánk, de szünet után volt egy időszak, amikor jól játszottunk. A kritikus helyzetekben azonban kiderült, hogy a Sopronban több a tapasztalt játékos.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus