Ferencz triplaparádé Pécsen

A Körmend nyerte a nyeretlenek csatáját a PVSK otthonában, miután a nyolc triplát dobó Ferencz Csaba parádés játékával, hatalmas csatában 79-77-re győztek. Mindkét csapat nyeretlenül várta a pécsi összecsapást. A vendég körmendiek előbb nagy csatában kaptak ki Jászberényben, majd a Paks távozott győztesen Körmendről. A baranyaiak is szoros meccsen vesztettek a nyitófordulóban, ráadásul hazai pályán a Szegedtől, majd Sopronban is kiélezett találkozón maradtak alul.

Pécsi VSK-Pannonpower – Inkognito Fashion Körmend BC 77-79 (19-19, 26-18, 17-20, 15-22)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, vezette: Cziffra, Király, Fodor A.

 

Hazai oldalon a Sopronban jól teljesítő Bíró Oliver ismét helyet kapott a kezdőcsapatban, a találkozó viszont Török Rolland hármasával indult. A pécsieknél az első percekben Kovacsevics vitte a prímet, az irányító egy 2+1-es szituációból majd triplából is betalált (6-5). Nem sokkal később viszont már magához kellett hívnia játékosait Csirke Ferencnek, hiszen a 7. percben Ferencz pontjaival 14-8-ra lépett meg a Körmend. Ez fel is rázta a PVSK-t, Bíró távolijával és Budimir büntetőivel még a vezetést is átvették (19-17), de a negyed végén a korábban Debrecenből is ismert Fears egalizált.

A folytatásban sem tudta leszakadni egymástól a csapatok, előbb Moore majd Nagy Krisztián szólt hozzá először a meccshez egy-egy triplával (26-24). A negyed derekán aztán ritmust váltott a Pécs: Nagy újabb távolit szórt, majd Green 2+1-e után már időt is kért Hencsey Tamás. Ez sem állította meg a baranyaiakat, főleg az extázisban játszó Budimirt és a gólpasszokat ipari mennyiségben szállító Halászt: egy 13-2-es szakasz után 39-28-ra vezettek. Igazi triplaparádéval zárult a félidő: ötször sem hibáztak távolról a felek, Ferencz két hármasával a nagyszünetre 45-37-ra jött vissza a Körmend.

A nagyszünet után nagyon bekezdett a Körmend. Török és Ferencz újabb hármasát követően 47-45-re zárkóztak, de ekkor megint érkezett a tarthatatlan Budimir, öt pontjával megint lélegzetvételnyi előnybe került a Pécs. Nagyon ellépni azonban nem tudott a Pécs, főleg a már ötödik tripláját dobó Ferencz miatt. Mivel Budimir őrzése továbbra is megoldhatatlan feladatnak bizonyult a körmendieknek, így hiába kért időt is Hencsey Tamás 62-52-re vezetett a PVSK. A negyed végén viszont Sonyák távolija után visszajött öt pontra a Körmend (62-57).

A záró negyed ugyan Green kosarával indult, de szigorított védekezésén a lepattanózásban fölényben levő Körmend és szokás szerint Ferencz távolijával 64-62-re zárkóztak. Csirke Ferenc időkérése után sem tudott a gyűrűbe találni a PVSK, nem úgy Ferencz, akinek a hetedik hármasával átvette a vezetést a Körmend (64-66). A közel hat perces pécsi kosárcsendet Bíró törte meg rögvest két hármassal, így őrült végjáték várt a felekre. Előbb Kovacsevics dobott rövid idő alatt 6 pontot, majd a záró percbe érkezve Ferencz szórta be a nyolcadikat… (77-79). A sors iróniája volt a végjátékban, hogy az addig sokkal jobban büntetőző pécsieknél Kovacsevics mindkét büntetőjét elrontotta, és mivel a legvégén Nagy dobása is leperdült, így a Körmend örülhetett a győzelemnek, elsősorban Ferencz parádés játékának köszönhetően.

 

PVSK: Kovacsevics 17/6, Kovács P. 5/3, Bíró 8/6, Budimir 27/9, Green 8. Csere: Nagy K. 6/6, Csabay, Halász 2.

Körmend: Moore 9/3, Fears 14/3, Ferencz 26/24, Török 14/6, Rakocsevics 6. Csere: Grebenár, Fodor G., Farkas A. 7/3, Sonyák 3/3.

Csirke Ferenc: - Nehéz mit mondani, miután megint végjátékban vesztettük el a meccset. Azért is bosszantó, mert a kezünkben volt a meccs, megvoltak a helyzeteink a végén is, de buta hibákat vétettünk. Még csak nem is a védekezésünkkel volt a legnagyobb baj, hiszen megint ziccerek, büntetők maradtak ki, de az is hiba volt, hogy több alkalommal elváltott a védő Ferenczről, holott megbeszéltük, hogy nem szabad. Hiányzott a végjátékból az, hogy okosan játszunk, és az, hogy legyen egy igazi vezér, hiszen még nem várhatjuk el például Bíró Olivértől, hogy megnyerjen nekünk egy ilyen meccset.

Hencsey Tamás: - Volt már végjátékos meccsünk az idén, de most sikerült egy óriási bravúrral zárnunk. A siker titka egyrészről a gyors játék volt, amit kérek már régóta a fiúktól, és amit a második félidőben végre is hajtotta. Ebbe a gyors játékba több hiba is becsúszik, de több gól is, nekünk ez kedvez. Fears jól bontotta meg a védelmet, Ferencznek több helyzetet is teremtettek a társai, ő pedig szenzációsan dobott. Ma a hármasok és a lepattanók döntöttek.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus