Feszült hangulatú meccset nyert meg a Körmend

Az Oberwart elleni meccsen volt lökdösődés, kakaskodás, Perry és Channels is kipontozódott, de végül behúzta a győzelmet a vasi gárda. 

Oberwart – Egis Körmend 81-83 (16-18, 22-19, 21-17, 22-29)

Dobók hamarosan!

Az első negyedben fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a Körmend légiósa, Perry megsérült a játékrész hajrájában – leginkább ez borzolta a kedélyeket. Perry aztán az utolsó másodpercekre vissza tudott állni, két ponttal nyerte az első tíz percet a Körmend, majd meglógtak hat egységgel a vasiak – a félidő vége előtt felzárkózott az Oberwart. Az utolsó másodpercben faultot fújtak Lakosa ellen tripladobás közben, a három büntetőből csak egy ment be, így a hazaiak egy ponttal előrébb jártak a nagyszünetben. Az osztrákok nagyon keményen játszottak, egyáltalán nem felkészülési hangulata volt a meccsnek – sok volt a lökdösődés, kakaskodás, ebben pedig a játékvezetők is partnerek voltak.

A fordulást követően is maradt a feszült hangulat, a hazaiak megléptek öt ponttal, Channels pedig nagyon hamar kipontozódott – sőt, a negyedik negyed elején az osztrákok több triplát is elsüllyesztettek, Teo Cizmicnek időt kellett kérnie. Ez hatott, Ferencz emelt be egy hármast, Perry egy duplát, majd Lakosa egy 2+1-et, egyenlítettek a vasiak. Sőt, a hajrában előbb Katura, majd Ferencz kétszer is betalált kintről, közben Farkast vérző keze miatt kellett lecserélni és Perry is kipontozódott. A hajrában Katura villant, egy hatalmas osztrák hármas után kilenc másodperccel a vége előtt egy ponttal vezetett a magyar csapat - Farkas büntetője után már kivédekezték a hátralévő időt Ferenczék, így nagyon izzadós győzelmet arattak. 

forrás és fotó: Egis Körmend facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus