Földbe döngölte a ZTE-t a Kecskemét

A Zalaegerszeg nem volt ellenfél az Ivkovics-legénység számára, Djeraszimovicsék valósággal kiütötték a hazaiakat

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 26. forduló

Zalakerámia ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt 52-95 (11-25, 17-29, 16-20, 8-21)
Zalaegerszeg, v.: Kapitány G., Farkas G., Praksch P. (Várhalmi)

ZTE: Fekete I. 4, Dzambic 1, Mohácsi 15/3, Cohadarevic 13, Tamir 15
cserék: Czinger 2, Velkey 2, Ilics -, Kerkai -, Kis R. -

Kecskemét: Kinney 10/6, Kovács P. 6/6, Djeraszimovics 15/3, Ivosev 11/3, Barovics 17
cserék: Karahodzsics 8, Pongó Má. 5/3, Pongó Ma. 7/3, Hegedűs 9/9, Mészáros 2, Keller I. 3, Kővágó-Laska 2

Teljes statisztikát itt találtok!

Djeraszimovics triplája indította a találkozót, majd Ivosev is betalált, hazai oldalon Tamir egy 2+1-es akcióval nyitott (2-5). A KTE nagyon szervezetten játszott, a ZTE pedig nem találta a kemény védekezés ellenszerét. Pongó Martin ziccerével már 14-5-re vezetett a lila-fehér alakulat, a zalaiaknál senki nem tudta felvenni a ritmust a nagyszerűen játszó Djeraszimovics-Ivosev duóval. Barovics zsákolásával ért véget az első játékrész, csapata 25-11-re vezetett. 

A második játékrészre a Kecskemét még egy fokozattal rákapcsolt, és szinte lemosta ellenfelét a parkettről. Bár az első 3-4 perc kiegyenlített volt, de Djeraszimovics, Pongó Martin és Hegedűs is eredményes volt távolról, ekkor már majdnem húszegységnyi előnyük volt az Ivkovics-tanítványoknak (50-21). Djeraszimovics büntetői zárták az első félidőt, 28-53-at mutatott a tábla.

Másfél percet kellett várni az első kosárra a második félidőben, melyet Kinney dobott, egy minutummal később Karahodzsics zsákolásával először volt harmincpontos különbség a két fél között (33-63). Mohácsiék nem tudták saját játékukat játszani, a KTE jól kontrollálta a meccset. Tamir középtávolija volt az utolsó említésre méltó momentum a harmadik etapban, 74-44-re vezettek Hegedűsék. 

A játék képe a záró játékrészre sem változott, Ivosev büntetőjével már negyven is volt közte (46-86). Pályára lépett Kővágó-Laska és Keller is, mindkettejüknek összejött a pontszerzés. A vége 52-95 lett, a KTE megérdemelten lett második az alapszakaszban, és jó pozícióból várhatja a bajnokság további részét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus