Fontos győzelmet aratott az ASE

Bár a negyedik negyedben megfordította a meccset a Kaposvár, Dugat vezérletével a hajrában behúzta a derbit a Paks

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, felsőházi középszakasz, 4. forduló

Atomerőmű SE - Kaposvári KK 93-86 (28-19, 26-25, 15-22, 24-20)

Atomerőmű: Dugat 30/9, Medve 7/3, Evans 17/6, Szabó Zs. 12/6, Körtélyesi 4
cserék: Baki 5/3, Kovács Á. 3, Eilingsfeld 15, Markovic -

Kaposvár: Frazier 18/12, Fodor 12/6, Raivio 18/6, Hendlein 15/3, Spica 13
cserék: Jancsikin 10/6, Horváth M. -, Grebenár -

Teljes statisztikát itt találtok!

Az ASE hozta el a labdát a feldobás után, és Szabó révén egy triplából meg is született a mérkőzés első kosara. Dugat is betalált hazai oldalon, a Kaposvárnál Spica kezdte meg a ponttermelést egy palánk alatti akcióval. Remekül indítottak a paksiak, Medve hármasával már 10-2-re vezettek a negyedik percben. Ekkor egy kicsit beragadtak Körtélyesiék, és a „Fekete-sereg” 15-11-ig kapaszkodott vissza, de Dugat pont jókor talált be kintről (18-11). A negyed végén kihasználta Dzunics együttese Hendleinék gyenge védekezését, és kilencegységnyi fórt alakítottak ki (28-19).

Hendlein trojkája indította a második játékrészt, majd Raivio is betalált, már csak négy pont volt a hazaiak előnye (28-24). Megrázták magukat az atomvárosiak, Eilingsfield és Körtélyesi vezérletével nagyon gyorsan egy 12-3-as rohanást produkáltak, megnyugtató előnyre tettek szert (40-27). A Somogy megyeiek próbáltak zárkózni, de az ASE nagyszerű játékot produkált támadásban. A negyed végén Jancsikin hármasára válaszolt Dugat, 54-44-es eredménnyel mehettek fújni egyet a felek. 

A harmadik játékrész első két és fél percében nem született kosár, Fraizer triplája törte meg ezt a rossz periódust. A Kaposvár visszakapaszkodott öt pontra, nagyjából ez a különbség megmaradt a huszonnyolcadik percig (65-57). Raivio hármasát Fraizeré követte, közben Evans talált be, majd Dugat küldött a helyére két büntetőt. Ugyanezt tette Jancsikin a másik oldalon, 69-66-tal várhatták a csapatok a záró felvonást. 

Raivio négy pontja indította az utolsó negyedet, Fodor távolról talált be, majd Hendlein zsákolt, ez a 9-0-s futás azt jelentette, hogy a harminckettedik percben 75-69-re vezettek a kékek. Nagyon fordulatos találkozó volt, ezt bizonyítja, hogy két perccel később Medve büntetőivel már a Paks vezetett 78-77-re. Tovább folytatódott a hazaiak rohanása, szinte átléptek ellenfelükön ebben a szakaszban. Dugat büntetőjével 86-77-re vezettek, itt érdemben eldőlt a győzelem sorsa. A Kaposvár még próbálkozott a faultolással a végén, de nem sikerült közelebb férkőzniük ellenfelükhöz, megérdemelten nyert a Paks. 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus