Forró hangulatú meccset nyert a Körmend

"Leszabott" gyűrű, kiállítás, szoros csata és vendég siker a soproni Krasznai-kupa második helyéért rendezett Sopron-Körmend meccsen.

Krasznai-kupa, 3. játéknap
Soproni Sördögök - Egis Körmend 77-82
(18-23, 22-23, 16-20, 21-16)

Sopron: Ruják A. 15, Takács 3, Dénes 20/3, Boriszov 18/6, Townes 11.
Csere: Trepák 4, Ruják B. 3, Tóth G. 3, Molnár -.

Körmend: Govens 26/9, Lemon 9/3, Popadics 11/6, Kolarics 9/3, Sharabidze 15.
Csere: Török 12, Ferencz -, Tóth N. -.

A teljes statisztikát ezen a linken eléritek!

Tompán kezdett a Sopron védekezésben és támadásban egyaránt, két és fél perc elteltével 8-2-re vezetett a Körmend. Ezt követően Ruják Andris vezetésével feljött a Sopron, az irányító betöréseivel szemben tehetetlen volt a Körmend, az első 11 hazai pontból 9-et ő szerzett. 1 pontra feljött a hazai csapat, de Aaron Mitchell időkérése után Popadics és Govens villanásaival a negyed vége a vasiaké volt.

A második 10 perc Townes zsákolásával kezdődött, a soproni center első kosara után a gyűrű úgy maradt, nem ugrott vissza, vízszintes helyett kb. 45 fokos szögben lifegett a palánkról. 20 perces kényszerszünet után - amíg felszerelték az új gyűrűt - folytatódott a játék, méghozzá Kolarics és Sharabidze kosaraival, majd újra jött Govens, miközben a hazaiak időnként tanácstalanok, pontatlanok voltak támadásban. A félidő hajrájában Boriszov és Dénes büntetőivel feljött 4-re a Sopron, az utolsó szó azonban Török Rolland kosarával a félidő végén a vendégeké volt.

Szünet után sokáig üldözte a vendégcsapatot a hazai, de amikor igazán szorossá tehette volna a meccset, jöttek az eladott labdák, ismét ellépett a Govens és Popadics vezette Körmend. A szakasz közepén Boriszov és Dénes vezették azt a rohamot, amelynek köszönhetően 2 pontra feljöttek a Sördögök. Körmendi időkérés után Popadics dobott triplát, majd fél percen belül Townes és Boriszov is a kipontozódás szélére sodoródott. A negyed végén Sharabidze közeli és Popadics találataival végződött, egy 11-2-es körmendi futással megugrott a vendég együttes.

A befejező negyed Townes "statisztikajavító" akciójával kezdődött, két rossz dobása után szedte vissza a lepattanót, majd betalált. A 33. percben az amúgy jól játszó Sharabidze könyökkel leütötte Dénest, azonnal kiállították  az egyébként jól játszó grúzt. Paprikás lett a hangulat, Dénest "osztották" rendesen a körmendiek, fél percenként került földre a válogatott játékos, ám triplájával 4-re hozta fel csapatát. A vendégek legjobbja, Govens dobott erre egy triplát. Az izgalmas végjátékban Trepák két szép közeli kosárral 2-re hozta fel a Sopront 20 másodperccel a vége előtt, de a végén Török 4 büntetőből hármat értékesített, így a Körmend győzött.

A torna végeredménye: 1. Kaposvár, 2. Körmend, 3. Sopron.

Különdíjak:
A torna legjobb játékosa: Nik Raivio (Kaposvár)
A legeredményesebb játékos: Milos Boriszov (Sopron)
A legjobb soproni játékos: Ruják András.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus