Gálázott az Alba a Szeged ellen

A TLI Alba-Fehérvár az első három negyedben végig sokkal jobban játszott a Szegednél, végül 30 ponttal győzte le ellenfelét.

Férfi NBI/A, alapszakasz, 22. forduló
TLI-Alba Fehérvár (10-10) - Naturtex-SZTE-Szedeák (9-11) 103-73
(28-20, 27-15, 32-20, 16-18)

TLI-Alba Fehérvár: Tóth 8/6, Supola 10/6, Kromah 24, Kalve 6, Csorvási 21.
Csere: Juhos 7/3, Gilchrist 21, Kovács 2, Simon 4.

Naturtex-SZTE-Szedeák: Jereminov 13/9, Molnár 9, Kiss -, Csirics 26/12, Balaban 20.
Csere: Demeter -, Mike - Sztefanovics 3/3, Kuntics 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Az „odavágón” az Alba 90-78-ra diadalmaskodott és hazai pályán is Székely Norbert együttese volt a találkozó esélyese. A szegediek erre fittyet hánytak, Balaban zsinórban hat pontot szerzett, Csirics is bevágott egy hármast, és mivel ezekre csak Kromah tudott válaszolni, két perc után 9-2-re vezettek. Mielőtt nagyon megijedhettek volna a fehérvári szurkolók, előbb zárkózott, majd Tóth Péter hármasával a vezetést is átvette csapatuk. A hazaiak lendülete eztán is megmaradt, Gilchrist vezérletével 21-12-re megléptek, időt is kért Nikola Lazics. A rövid pauza után Csirics zárkóztatta övéit, de Simonéknak mindenre volt válaszuk, így hiába termelt szépen Jereminov is a negyed végén, 28-20-as fehérvári előnnyel zárult az első tíz perc.

Balaban kosaraival indult a második etap, mellyel tízen belül tartotta magát a Szedeák, majd Csorvási Milán szomorította volt csapatát. (A center végül 21 ponttal zárt, majdnem hibátlan mezőnymutatóval.) Jó 15 percet kellett várni arra, hogy a Jereminov-Csirics-Balaban légiós trió mellett más is kosarat szerezzen a Szegedben, ám hiába Kuntics találata, 40-28-ra megugrottak a hazaiak, így ismét magához rendelte övéit Lazics mester. Mindhiába, Supola szerzett egymás után öt pontot, majd Kromah pillanatai következtek, kettejük ponterős játékával húsz pont közelébe kúszott a különbség. Jereminov hármasa is süllyedt, de Gilchrist sem hagyta magát, így éppen egy kerek húszas lett a hazai előny a félidőben (55-35).

A második húsz perc vendégtriplával, indult, erre Juhos azonnal megfelelt, majd Kromah kezdte el ipari mennyiségben szállítani a kosarakat. Az amerikaival Csirics próbálta tartani a lépést, kettejük harmadik negyedbeli pontpárbaja láttán még az ínyencek is elégedetten csettinthettek. Végül azonban győzött a fehérvári túlerő, Gilchrist és Csorvási uralta a palánk alatti területet, így a három szegedi légiós mellett hiába találta meg a dobókezét Molnár András, nőttön-nőtt az Alba előnye. Az elsöprő fölény egyik oka, hogy a fehérváriak magabiztosan kaparintották meg a lecsorgó labdákat – végül 44-25-re diadalmaskodtak a játék eme szegmensében – és 87-55-ös előnnyel várhatták az utolsó negyedet.

A záró tíz perc sok izgalmat már nem tartogatott, a mérkőzés már régen eldőlt. Csorvási kosaraival már majdnem negyvennel tartott előrébb a házigazda, de az egyre fáradó vendég-légió még egyszer megrázta magát, így harminc közelében maradt a különbség. Ez a negyed már nem hozott pontesőt, de Kromah után Csorvási is átlépte a húszpontos határt, sőt, a fehérváriak új centere, Gilchrist is 21 egységgel és jó játékkal mutatkozott be a hazai publikumnak. A TLI-Alba Fehérvár végül 19 gólpasszt szétosztva, magabiztosan diadalmaskodott a Szedeák ellen. A végszó Tóth Péternek jutott, az ő hármasával alakult ki a 103-73-as végeredmény.

Foto - szekesfehervar.hu, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus