Győzelemmel kezdte az ASE a cseh túrát

Többek között a Szabó, Tóth, Barnies trió 51 pontjának és a csapat jó védekezésének köszönhetően a Paks legyőzte az Ostravát.

A kosarlabda.ase.hu beszámolója:

Felkészülési mérkőzés
BK NH Ostrava - Atomerőmű SE 74-82
(17-21, 12-18, 23-22, 22-21)

ASE: Kovács 4, Medve 5/3, Barnies 18/3, Szabó 18/9, Tóth 15.
Csere: Eilingsfeld 5/3, Illés 1, Will 5/3, Dunn 11.
Vezetőedző: Schmidt Béla

Egy utazással és edzéssel töltött keddi nap után szerdán az első meccs ideje is eljött a cseh tornán, az ellenfél az Ostrava volt. Tóth Ádám kosarával mi szereztük meg a vezetést, ám az ellenfél két támadás alatt megfordította az állást. Kicsit kapkodó volt a játék, egyik oldalon sem igazán lehetett végigjátszott támadásokat látni, hamar dobásra lendültek a kezek. A negyed második felére aztán ezek a dobások el is kezdtek beesni mindkét oldalon, ami meglátszott a ponttermelésen is. Nálunk elsősorban Tóth Ádám volt elemében, közelről és távolról is megállíthatatlannak bizonyult, ennek köszönhetően vissza is vettük a vezetést.

A második negyed eleje aztán új fordulatot hozott a meccsbe, elkezdődött az izomzás a pályán, csattogtak a keményebbnél-keményebb faultok. Szerencsére ez sem zavart össze minket, mindössze négy perc elteltével már két számjegyűre rúgott a differencia. Ponttermelésben ekkor Szabó Zsolt járt az élen, aki ötös poszton tevékenykedett ebben az időszakban. Az negyed első hat percét végül 13-2-vel zártuk, a játék pedig kimondottan tetszetős volt. A negyed végére azért beesett egy-két hazai kosár is, de összességében jól ment a játék.

Hazai kosárral indult a második félidő, amit nem sokkal később újabb követett, az előnyünk pedig a felére olvadt. A sorozatot Szabó Zsolt törte meg egy szép triplával, Dunn szemfüles passza után. Schmidt Béla számtalan felállásban próbálgatta csapatát a mérkőzésen, aminek meg is látszott a hatása, időnként nem igazán tudták a helyüket a fiúk, de hát erre való a felkészülés. A negyed közepén aztán némi összetűzés is kerekedett Tóth Ádám és az őt kissé agresszíven védeni próbáló cseh centerek között, ám szerencsére időben szétválasztották a feleket. A kemény játék szerencsére megint nekünk kedvezett, és ha a cseheknek nem sült volna ennyire a tripla, már itt eldőlt volna a mérkőzés.

A záró felvonás Barnies hét pontjával indult, amerikai bedobónk szinte minden helyzetből betalált. A túloldalon Cíz igyekezett tartani a lépést, nem volt rá ellenszerünk, közelről és távolról egyaránt veszélyesnek bizonyult. Meg is látszott az eredményen ennek hatása, "tízensok" pontos előnyünk pár percnyi  rövidzárlat után hétre olvadt. Vezetőedzőnk hármas cserével igyekezett megzavarni az ellenfelet, két Tóth-büntető lett a jutalma, ráadásul mind a kettő a helyére is került. Cíznek erre is volt válasza, ám ekkor Tóth Ádi 2+1-es akcióval jelentkezett, gyakorlatilag megnyerve a meccset csapatának.

Összességében egy küzdelmes, jó iramú mérkőzést láthattunk, amely semmivel nem volt rosszabb egy átlagos bajnokinál, így elmondhatjuk, hogy jól szolgálta a csapat felkészülését. Külön öröm, hogy több jó egyéni teljesítmény mellett a csapatjátékon is érezhető volt a javulás, így az irány határozottan jó.

Schmidt Béla: Az ellenfelünk harcos játékához jól alkalmazkodtunk. Összességében úgy gondolom, magabiztos győzelmet arattunk, amit döntő részben jó védekezésünknek, kisebb részben pedig  időnként jól működő támadójátékunknak köszönhettünk.

Foto, Forrás, Slide - kosarlabda.ase.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus