Győzelmet ért a 12 tripla a Sopronnak

Remek teljesítményt nyújtó idegenlégiósai vezérletével az első negyed közepétől végig vezetve verte a Sopron a Kaposvárt. A somogyiak egy pillanatra sem adták fel, az SKC nem nyugodhatott meg, csak az utolsó percben, a Hendlein vezette somogyi gárda mindent kiadott magából, s helytállt a legutóbb a bajnok otthonában is diadalmaskodó s ezúttal 12 triplát dobó soproni csapat otthonában - de kétségessé tenni a hazai sikert nem tudta.

Magyar férfi bajnokság, NB I, A-csoport, Felsőházi Középszakasz, 4. forduló

Sopron KC – Kaposvári KK 86-77 (25-18, 21-18, 20-18, 20-23)
Sopron, MKB Aréna.
V.: Cziffra, Török, Surányi

Sopron: Thomas 12/6, Thompson 17/9, Dénes, Boriszov 20/9, Barovics 21.
Csere: Takács, Tóth G. 13/9, Ruják, Trepák, Bus 3/3, Molnár M. Vezetőedző: Sabáli Balázs

Kaposvár: Hinnant 4, Fodor M. 8, Puljko 11/6, Hendlein 27/6, Davis 19.
Csere: Drahos 2, Horváth M. 4, Jancsikin, Benke 2. Vezetőedző: Fekete Ádám

Nagy iramban kezdődött a meccs, Louis Hinnant és Bennet Davis révén a Kaposvár kezdett jobban. Ezt követően azonban a soproni együttes három légiósa, Jonathon Thompson, Milos Boriszov és Filip Barovics önmagukat és egymást múlták felül. 10-9-es kaposvári vezetés után a Sopron a három légiós vezetésével a negyed közepén egy pazar 12-2-es rohammal megugrott. A negyed végén kiegyenlített lett a játék, s a nagy "futásának" köszönhetően 7 pontos előnnyel zárta az első szakaszt a Sopron. A második elején Thompson zsákolt hatalmasat, majd a Kaposvárt szinte egymaga versenyben tartó Hendlein Roland pillanatai következtek, harcos és eredményes játékával 5 pontra hozta föl a somogyi gárdát. 

Tóth Gergely triplája lendítette át a Sopront a kisebb hullámvölgyön, Thompson is "bevert" egy hármast, s 13-4-es hazai rohamnak örülhetett a soproni publikum, no meg valóságos triplaesőnek: a "részhajrá" 13 hazai pontja egy Barovics-büntető mellett 4 triplából (Tóth 2, Thompson, Boriszov) tevődött össze. A félidő hajrájában kicsit megtört a hazai lendület Hendlein és Fodor Márton villanásaival 10 pontra feljöttek a vendégek. 

Hendlein visszapöckölt lepattanó utáni duplájára Tóth triplával felelt a második félidő nyitásaként. Jó irámú játék mellett felváltva estek a kosarak, tartotta 10 pont körüli előnyét a Sopron. A 3. negyed közepén nagyot esett a színvonal, egymás hibáiból éltek a csapatok.  Hrvoje Puljko triplájával ugyan 10 ponton belülre kerlt a Kaposvár, de két montenegrói játékosa, Barovics és az újabb triplát szerző Boriszov vezérletével visszaverte a somogyi felzárkózási kísérletet a Sopron. A negyed végén kissé "túlpörögtek" a hazaiak, Puljko újabb triplája majd Hendlein kosár plusz büntetős akciója után ismét 10 ponton belülre kerültek a vendégek. Az utolsó szó a negyed végén egy Thompson-tripla formájában a soproniaké volt, akik 12 pontos előnnyel várhatták a 4. negyedet. 

Centerek kosaraival kezdődött a záró szakasz, Barovics duplájára Horváth Márton válaszolt, majd Tóth G. is beemelt egy középtávolit. Szívósan küzdött a Kaposvár, bár tartotta 10 pont körüli előnyét a Sopron, nem dőlhettek hátra s nyugodhattak meg a hazaiak, hiszen Bennet két szép tempójával a negyed közepén 8 pontra feljöttek a vendégek.  Sabáli időkérése után Boriszov dobott triplát - megtette ezt Hendlein is a túloldalon. A kaposvári kapitány mindent megtett, újabb triplát dobott, blokkolt, egyszer 7 pontra még feljöttek a vendégek, de utána siettették támadásaik befejezését, s ez eladott labdákhoz vezetett, a Sopron pedig két gyors indítással végleg eldöntötte a meccset.

Fotó: kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus