Győztes kecskeméti visszatérés

Végig vezetve, simán 84-58-ra nyert a KTE-Duna Aszfalt a bajnokság nyitófordulójában a Kaposvári KK ellen. Győzelemmel tért vissza tehát az A-csoportba a Kecskemét, amely a végén kiütéses verést mért a sérült Hinnant nélküli Kaposvárra.

Egy évnyi B-csoportos szezont követően újra élvonalbeli mérkőzésre látogathattak ki a nézők Kecskeméten a Messzi István Sportcsarnokba. A tavaly a másodosztályt megnyerő, Sztojan Ivkovics vezette KTE-re az elmúlt idény egyik nagy meglepetéscsapata, a Kaposvári KK várt. A somogyiak tavaly ilyenkor Kyle Swanston parádéjával (43/27 pont) nyitottak Körmenden, szurkolóik ezúttal is hasonló idénykezdetben bizakodtak.

KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK 84-58 (16-14, 24-19, 23-15, 21-10)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, vezette: Györffy, Gorka, Jakab

A kaposváriak egészen friss igazolása, a horvát Puljko triplájával indult a találkozó, akiknél sérülés miatt hiányzott az amerikai Louis Hinnant. Bár a somogyiak folyamatosan vezettek, nagy különbség nem alakult ki a felek között, hiszen a – szokásához hűen – sokat cserélő Ivkovics-legénység látótávolságon belül volt. A 8. percben Jovanovics pontjaival át is vette a vezetést a KTE (16-13), amelyet meg is őriztek a negyed végéig.

A folytatásban csak az első percekben volt kiegyenlített a mérkőzés. A hazaiaknál Nikola Jovanovics járt élen a pontszerzésben, 11. pontja után 24-19-re vezettek. A frissen beálló Pongó Máté hármasa után Pesics ellen ítéltek támadóhibát; Fekete Ádám pedig magához is hívta csapatát (27-19). Ez sem tudta igazán megállítani a Jovanovics, Djeraszimovics tengely vezette KTE-t, akik igen hamar már 12-vel mentek. A félidő előtti percek inkább a büntetőkről szóltak (Wittmann például hármat is dobhatott), így tartotta előnyét a Kecskemét. Aztán a végjáték a Kaposváré volt: Hendlein állt övéi élére, majd Fodor vert egy nagyon messzi hármast. Jancsikin dudaszó előtt dobott kosarával alakult ki a 40-33-as félidei állás.

A nagyszünet után Puljko révén közelített tovább a KKK, ám Pesics után Hendlein is megkapta 3. faultját, Wittmann büntetőit követően pedig ritmust váltva megint ellépett a KTE. Hegedűs triplájával már 53-39-et mutatott az eredményjelző a 24. percben. A kaposváriakban szinte csak Hendlein tartotta a lelket, 15 pontnál járt az erőcsatár, a hazaiak viszont pont ennyivel vezettek. Fodor hármasával próbált közeledni a Kaposvár, de jól játszó hazaiak 63-48-ra vezettek a játékrész végén.

A záró negyed ott folytatódott, ahol az előző abbamaradt. Jovanovics rámolt be teljesen üres helyzetből egy távolit, így lassan már a húszast súrolta a különbség (66-48). Időt is kért Fekete Ádám, de úgy tűnt ezen a napon nem sok babér terem csapatának. A 34. percben Wittmann hármasával átlépte a húsz pontot a távolság (73-51). Teljesen szétesett a KKK játéka, ebben a negyedben alig tudtak Hendleinék a gyűrűbe találni, miközben a túloldalon a beálló Jakab is triplával nyitott. A záró percekben már minden fiatal játékosának lehetőséget adott Sztojan Ivkovics, akik éltek is a percekkel: Kovács Barnabás duplájával 31 pont volt a különbség (84-53). A KTE végül végig vezetve, nagy verést mért a Kaposvárra.

Kecskemét: Wittmann 12/3, Mészáros M. 8, Djeraszimovics 18/3, Jovanovics 18/6, Karahodzics 8. Csere: Bencze 2, Pongó Ma., Hegedűs 9/9, Pongó Má. 4/3, Kővágó, Jakab 3/3, Kovács B. 2.

Kaposvár: Fodor M. 7/6, Jancsikin 6, Puljko 10/6, Hendlein 18/3, Pesics 4. Csere: Dávid 10, Kiss K. 2, Benke, Kovács S., Filipovics M., Papp P. 1.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus