Ha nehezen is, de behúzta az elsőt a JKSE ellen a PVSK

Bár a negyedik negyedben alig-alig találtak a gyűrűbe a baranyaiak, addig megszerzett előnyük elegendőnek bizonyult, így 1-0-ra vezetnek. 

Magyar férfi NBI/A, rájátszás, negyeddöntő, első mérkőzés
JP Auto-Jászberényi KSE - Pécsi VSK-VEOLIA 77-73 (23-24, 22-16, 20-16, 12-17)

Pécs: Pongó Má. 10/3, Taylor 29/6, Budimir 9, Csirics 10/6, Horti 19/9.
Csere: Demeter -, Wright -.

Jászberény: Pitts 21/6, Rakics 8/6, Brbaklic 6/3, Aleksandrov 8, Pantelic 21.
Csere: Ruják B. 2, Czirbus 4, Kerpel-Fronius 3/3.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A középszakasz utolsó fordulójában Jászberényben győzni tudott, így megszerezte a negyedik kiemelést a PVSK - ennek köszönhetően most hazai környezetben fogadhatta a jászságiakat Csirke Ferenc együttese a negyeddöntő első mérkőzésén. Rakic és Taylor gyors triplaváltással  kezdett, majd Horti, Ciric és Brbaklic is betaláltak kintről. Kiegyenlített csata folyt a pályán az első perctől, egyik csapat sem tudta igazán érvényesíteni akaratát (13-13). Aleksandrov büntetőivel, majd ziccerével öttel lépett el a JKSE, de nem hagyta magát a baranyai együttes, fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed szűk berényi vezetéssel ért véget (23-24). 

Aleksandrov és Kerpel-Fronius jóvoltából növelte előnyét a második játékrész elején a jászsági gárda, Pitts triplájával hét is volt közte (25-32). Taylor és Horti azonban szintén behintettek egy-egy távolit, folytatódott az adok-kapok - Horti büntetőjével már a mecsekaljaiak álltak jobban (35-34). A Körmendről érkezett center nagyon elemében volt, kihasználta, hogy Pantelic csak "fél szívvel" lépked ki rá, és berámolta harmadik trojkáját is, igyekezett ellépni ellenfelétől a Csirke-legénység. Taylor szabaddobásaival zárult a félidő, öt egységgel tartott előrébb a házigazda (45-40).  

A fordulás után Rakic és Pitts pontjaival loholt a házigazda nyomában a berényi alakulat, de pár ponttal a pécsiek vezettek. Beállt ebbe a "patthelyzetbe" a meccs, kosárra kosár volt a válasz (57-51). Ciric szórt be egy távolit, majd Budimir büntetőivel már kilencre rúgott a baranyai fór, a Csirke-legénység tudott tehát előrelépni. Taylor tempója zárta a játékrészt, 65-56-ra vezettek a mecsekaljaiak.

Ruják kosarára Ciric válaszolt, igyekezett megtartani előnyét a PVSK. Taylor zsákolt, de nem hagyta magát leszakítani a jászsági együttes. Pongó triplája nagyon fontos volt a hazaiaknak, három és fél perccel a vége előtt visszaállt a kilenc pontos vezetésük (74-65). Innen azonban gödörbe kerültek a mecsekaljaiak, percekig nem tudtak a gyűrűbe találni - igaz, a másik oldalon sem szórta meg magát senki (74-71). Töredezetté vált a végjáték, sok hiba borzolta a kedélyeket. Pongó és Taylor büntetői révén mozdult el a holtpontról a Pécs, és ez elégnek is bizonyult a sikerhez, hiszen a berényiek nem tudták kihasználni a sorozatos hazai hibákat - 12 pontot szerzett mindössze a záró etapban a Csirke-legénység, a kispadról az egész meccsen nem jött kosár, de a győzelemhez elegendő volt ennyi is.   

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus