Halász dupla-dupla és kiütéses pécsi siker

A két középső negyedben vitte döntésre a mérkőzést a Pécs, mely a záró játékrészben kiütötte a Jászberény együttesét.

Férfi NBI/A-csoport, Alapszakasz - 18. forduló, 2015. január 21.

Pécsi VSK-PANNONPOWER (10-7) - Jászberényi KSE (5-12) 97-69 (21-24, 23-14, 29-22, 24-9)
Lauber Dezső Sportcsarnok 1100 néző   Vezette: Földházi T., Török R., Frányó P. (Faidt)

Pécs: Nelson 5/3, Pahlmblad 18/6, Bíró 7/3, Budimir 22/9, Horti 10.
Csere: Halász 16/6, Harazin 13, Sztojanovics 6, Somogyfoki -, Délity -, Czukor -. Vezetőedző: Csirke Ferenc.

JKSE: Ware 11/3, Kerpel-Fronius 17/6, Horváth 7/3, Cseh 6, Dramicsanin 19/6. 
Csere: Mladenovics 5, Nárai 4, Fekete -.  Vezetőedző: Bencze Tamás.

Kipontozódott: Dramicsanin a 33. percben.

A mérkőzés részletes statisztikája ERRE a linkre kattintva elérhető.

Nehezen indult a hazaiak számára a mérkőzés, ugyanis alig telt el négy perc, máris nyolc ponttal vezetett a Jászberény. (2-10) Csirke Ferenc időkérése sem rendezte a sorokat, az ötödik perc kezdetén már több mint tíz egységnyi előnyt építettek ki Horváth Ákosék. (4-15) A két pécsi cserejátékos, Halász és a ponterős játékkal kezdő Harazin dolgoztak meg azért, hogy le tudja faragni hátrányát a vendéglátó gárda a negyed végére.

A második negyedben elmaradtak a vendég hárompontosok, a játékrész közepén pedig utolérte ellenfelét a Csirke-legénység. A félidőig hátralévő öt percben mindössze hat pontra futotta a JKSE-től, a Pécs pedig nem hagyta kihasználatlanul az adódó lehetőséget, percről-percre növelte előnyét a fehér mezes gárda.

A fordulás után minimális felzárkózási kísérletre futotta a jászberényiektől, Ware duplája révén négy pontnyira faragták a korábban már tíz pontot ostromló különbséget. Halász nagyon jól teljesített, a pontszerzés mellett a társak kiszolgálása is nagyon jól ment ismét a fiatal játékosnak, már 7 előkészítésnél járt a harmadik negyed közepén, a Pécs pedig Pahlmblad duplájának köszönhetően hét ponttal lépett el. (55-48) Dramicsanin és Ware révén ismét megpróbált lendületet venni a vendég alakulat, de gyorsan visszaverte ezt a próbálkozást a Pécs, mely a negyed végére már szinte el is döntötte a találkozó sorsát. (73-60)

A negyedik negyed elején két gyors hazai kosár, Dramicsanin negyedik személyi hibája és Pahlmblad zsákolása után már 19 pontos pécsi előnyt mutatott az eredményjelző, ténylegesen eldőlt a mérkőzés. (79-60) Dramicsanin kisvártatva kipontozódott, Halászék előnye pedig már húsz pont felett járt, így formalitássá vált a hátralévő öt perc, bár a hazaiak folyamatosan növelték előnyüket. A két középső negyedben a pécsiek akarata érvényesült, mellyel megalapozták győzelmüket, s végül kiütéssel győzték le a jászberényi alakulatot. A legkiemelkedőbb teljesítményt Halász Ákos szolgáltatta, aki 16 ponttal és 13 gólpasszal, eladott labda nélkül zárta a mérkőzést.

Slide és Fotó - pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus