Hamar eldőlt a rangadó az Alba javára

Nagy meccsnek ígérkezett, ám könnyed Alba Fehérvár győzelem lett belőle. A vendég Kecskemét megnehezíteni sem tudta a bajnoki címvédő dolgát a 10. forduló bajnoki találkozóján.

Magyar NB I, A-csoport, alapszakasz, 10. forduló
2013. november 30. Székesfehérvár

Alba Fehérvár (7-3) – KTE Duna Aszfalt (8-2)   81-57 (15-7, 24-12, 17-18, 25-20)

Alba: Hobbs 6, Szanati 3/3, Kemp 15, Juhos 11, Tóth N. 15,

Cs: Somogyi 9, R. Moore 14/12, Tóth P. 2, Supola 3, Blaskovits 3, Oláh, Vezetőedző: Carlos Frade.

Kecskemét: Wittmann 4, Mészáros M. 1, Djeraszimovics 12/3, Jovanovics 7/6, Karahodzsics 10.

Cs: Hegedűs 7/3, Bencze 2, Pongó M. 7, Pongó M. 7/3, Sztefanovics, Vezetőedző: Sztojan Ivkovics.

Kipontozódott: Hegedűs, Karahodzsics

STATISZTIKA

Komoly összecsapás volt várható a bajnoki címvédő és a jelenlegi sorozat egyik élcsapata között, előbbi pályaválasztásával.

Az eddig remeklő Kecskemét igen gyenge támadójátékot mutatott be az első negyedben. Volt már rá példa a most futó bajnokságban, hogy nagy ritkán egy játékrész erejéig képesek a kecskemétiek teljesen elveszteni a fonalat, ám ez általában nem jeletette azt, hogy elúszott volna az adott meccs. Ezen a mérkőzésen azonban alig találtak be Wittmannék eleinte, s bár az Alba sem fickándozott nagyon a vendégek kemény védekezése közepette, de sima előnyre tett szert a Frade-legénység.

Érdekesen rajtolt az Alba, Tóth Péter, Moore vagy éppen Somogyi például csak csere volt, ám amikor a 220-es center is beállt, és azonmód bele is tette a magáét a közösbe, már 15-6-ra vezetett az Alba.

Fontos volt, hogy a kecskemétiek pontgyárosa, húzóembere, Djeraszimovics kevés ponton maradt az egész első félidőben, miközben a lepattanók terén tarolt az Alba. A nagy palánk alatti külöbség mellett belefért az is, hogy a hazaiak gyengébben dobtak mezőnyből (sőt, a büntetővonalról is maradt ki jó pár kísérlet). Kemp és Tóth Norbert azonban hatékonyan támadott - főleg utóbbi, a magyar srác játszott nagyon hasznosan.

Ráadásul a kezdeti 6-8 pontos fehérvári fórból a nagyszünet előtt, Ramone Moore hármasa után már tetemes (31-16) előny vált, vagyis ideje volt összekapnia magát a vendégeknek.

Ez túlságosan nem sikerült, hiszen 20 perc után már 20 ponttal járt előrébb az ezen a meccsen sokkal hatékonyabb Alba a Kecskemétnél.

A meccs azonban úgy tűnt, már ekkor eldőlt - furcsa ezt leírni, amikor az addig csupán egyszer kikapó csapat szinte biztos vereségéről van szó, ám mégis ez volt a helyzet.

Olykor 16 pont körülre feljött a KTE, ám komolyan semmi sem fenyegette az Alba magabiztos sikerét. A Kecskemét a délszláv játékosai révén kozmetikázott valamit az eredményből, ám ez se számított sokat.

A végén felforgatott kerettel is növelte előnyét az Alba a szintén inkább a meccset ekkor már gyakorlásnak felfogó KTE ellen. A várt kiélezett csata tehát elmaradt, talán azért is, mert az Alba 22-vel több lepattanót szedett vetélytársánál, emellett kihúzta a méregfogát ellenfelének, hiszen se Wittmannt, se Djeraszimovicsot, se Jovanovicsot nem engedte sok pontot dobni.

Ezzel a sikerrel az Alba megközelítette az éppen most legyőzött Kecskemétet a bajnoki táblázaton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus