Hamar eldöntötte a Szeged

Csirics ls Molnár is villogott, a botrányosan dobó ZTE már az első negyedben elbukta a meccset, a hajrában a második sor volt a pályán

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, alapszakasz, 11. forduló

Naturtex-SZTE-Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 99-74 (28-11, 22-20, 22-22, 27-21)
Szeged, Újszegedi Sportcsarnok, v.: Papp P., Jakab L., Hervay T.

Szeged: Jereminov 13/3, Molnár A. 16/, Vágvölgyi Á. 7/3, Csirics 16/12, Balaban 8
cserék: Kuntics 8/3, Kiss Zs. 7/6, Varga Z. 6, Révész 14, Molnár B. 2, Demeter -, Mike 2

ZTE: Kertész 4, Mohácsi 8, Gáspár 14, Darling 27, Ilics 8/3
cserék: Velkey 5/3, Tamir 8

Teljes statisztikát itt találtok!

Bár a ZTE-é volt az első pont, mégis a Szeged kezdett jobban, az első percekben gyakorlatilag teljesen leszedték a pályáról a vendégeket. Ugyan Balaban és Ilics a palánk alatt eléggé kioltotta egymást, Vágvölgyi és Csirics is megvillant, így azonnal egy 14-2-es etappal esett neki ellenfelének a hazai csapat. Hét perc elteltével továbbra is mindössze három pont állt a Zalaegerszeg neve mellett, 1/10-es mezőnymutatójuk önmagáért beszélt – Mohácsi két büntetője törte meg végül a jeget, de így is 16-5-re vezetett a Szeged. Sőt, a negyed hajrájában teljesen lerohanta ellenfelét a hazai csapat, Csirics, majd Molnár is elsüllyesztett egy triplát, majd Velkey válaszára Csirics dobott még egyet, így a pontzuhatag végén 28-11-re nyerte az első negyedet Lazics mester csapata.

A második negyedben már nem dominált így a Szedeák, Mohácsi és Darling pontjával tartotta magát a ZTE, sőt, Gáspár büntetőivel egészen tíz pontra zárkóztak fel. Főleg a büntetővonalról és közelről szerezték a kosarakat, Csorvási hiányában Balabannak egyedül kellett megoldani, de a második negyed közepén már beütötte harmadik személyijét – ennek ellenére maradnia kellett a pályán. Pontatlanabbul játszott a Szeged, sorra adták el a labdákat, mielőtt azonban magukra húzták volna a Zalaegerszeget, Csirics beemelt egy (aztán még egy) újabb hármast, de Molnár és Jereminov is hozzátett, így hiába Darling óriási javulása, végül 50-31-gyel zárult az első félidő. Apró aggodalomra adott azért okot hazai oldalon az, hogy a húsz percet végigjátszó Balaban három személyije mellett a már 16 pontos Csirics négy faultnál járt.

A harmadik negyedet azonnal egy 7-0-s rohammal indította a Szeged, így ahelyett, hogy zárkóztak volna a vendégek, gyakorlatilag eldőlt a találkozó, 26 ponttal vezettek Molnárék. A Zalaegerszeg képtelen volt váltani, továbbra is 25% körül dobtak mezőnyből, amivel képtelenség még csak szoros meccset is játszani - Darling villanásaink kívül senki nem volt, aki kicsit megtolta volna a szereket. Tamir és Kertész pontjaival csökkentették a hátrányukat, de húsz egység környékén maradt a különbség - Jereminovéknak mindenre volt válaszuk, így 72-53-ról kezdődött az utolsó felvonás.

Változás itt sem történt, a szegedi kezdők túl sokat nem voltak már pályán, viszont Révész  (14 pont) vezérletével bizonyíthatott a második sor. A Zalaegerszegnél Darling kedvére dobálgatott, 21 mezőnykísérlettel zárt, 27 pontja mellé 11 lepattanót és 9 kiharcolt faultot is beírtak neki a statisztikusok, de a különbség nem változott, végig körülbelül húsz pont körül mozgott. A vége 99-74, magabiztos szegedi siker. 

fotó: szegedma.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus