Harmadik negyedének köszönhetően nyert a PVSK Körmenden

Kisebb gödörből kászálódott ki a Körmend a hétvégén, a megyei rivális Falcót verték Rakocsevicsék, így megerősítették első helyüket az alsóházban. Mai ellenfelük, a PVSK azonban már sokkal nagyobb feladatnak tűnt, hiszen Csirke Ferenc fiai a középszakaszban korábbi öt meccsükből négyet megnyertek, az alsóház 2. helyén állnak, és idegenben sem ijednek meg - erről a nyíregyháziak és a szombathelyiek mesélhetnek. 

 

Magyar férfi kosárlabda NBI/A, középszakasz, alsóház, 7. forduló:
 
Egis Körmend - Pécsi VSK-PANNONPOWER 80-84
(22-13, 19-12, 21-38, 18-21)

Körmend, Városi Sportcsarnok, vezette: Papp P., Gorka Sz., Söjtöry T., (Gencsev dr.)

Körmend: Wisseh 18/6, El-Amin 25/6, Sonyák 9/9, Ferencz 12/6, Rakocsevics 10.
Csere: Kutasi 2, Grebenár -, Török -, Kusnyer 2, Farkas 2.

Pécs: Nelson 21, Csabay 10/6, Bíró -, Budimir 22/6, Sarlija 7.
Csere: Halász 15/3, Nagy K. 4, Délity 5/3.

Az összecsapás statisztikája ide kattintva elérhető
 

Több mint két hónap után ismét ott volt a Körmend keretében a múlt hétvégén két évet hosszabbító, súlyos vesesérüléséből felépülő Török Rolland. A Pécs ellen a már kétszer is bevált hárompontosokkal operált a meccs elején a Körmend: Wisseh, Sonyák és Ferencz is betalált, El-Amin pedig egy 2+1-es akcióból szerzett három pontot. Négy perc után már tíz volt közte. Kicsit lazult a körmendi fegyelem, Nelson igyekezett ezt kihasználni és faragni a hátrányból. Átmenetileg sikerült is, de El-Amin pontjaival hatról tizenegyre növelte előnyét a hazai csapat. A nyolcadik percben újra pályára lépett Török Rolland, de látható volt, hogy a hosszú kihagyás után még időre van szüksége a felzárkózáshoz. A kisszünet után újra összekapta védekezését a hazai csapat, és fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között. A nagyszünet előtt egy perccel már 18 is volt közte, végül 41-25-nél kezdődött a pihenő. A hazai publikum a játékvezetők ellen kelt ki egyre többször, mert követhetetlen volt, hogy mikor, miért ítélnek, és mikor nem. A hazaiakkal valóban mintha szigorúbbak lettek volna a sípmesterek.

Ez így maradt később is, de nem csak ez bosszanthatta a körmendieket, bár a 27. percben 19-10 volt a faultarány. Nagyobb baj volt, hogy a vendégek megalkuvás nélkül űzték, hajtották, hibákra kényszerítették a hazaiakat, és lépésről lépésre zárkóztak egyre közelebb. Halász és Nelson volt a vezér, mégis Délity kettesével vette át a vezetést a nagyot küzdő Pécs, amely 38 pontot szerzett a 3. negyedben, míg a félidőben csak 25-nél tartott. Ez minősítette a hazaiak védekezését is. Sonyák és El-Amin triplái kellettek az újabb egyenlítéshez és újra vezetett is a Körmend, de 72-72 után érthetetlen rövidzárlat jött a hazaiaknál. Fél perc alatt három duplát rámolt be a Pécs, időkéréssel igyekezett menteni a helyzetet Hencsey Tamás. 23 másodperccel a vége előtt sikerült egy pontra zárkózni. Egy jó vendégbüntető után azonban elrontotta a támadását a Körmend, amiből a pécsiek behúzták a rangadót, teljesen nyílttá téve a hetedik hely sorsát.


Mestermérleg:

Hencsey Tamás: – Megint az jött elő, ami már korábbi mérkőzéseken is megtörtént. Jelentős előny birtokában azt gondolják a játékosaink, hogy már megnyertük a mérkőzést. Valóban jól védekeztünk és támadtunk húsz percig, de a szünetben elmondtam, hogy nincs még vége, a Pécs nem fogja feladni. Öt perc alatt megváltoztattuk a játék képét a szünet után. Ritmustalanná váltak a támadásaink, a hibáink után sok könnyű kosarat kaptunk és bele kellett menni egy olyan végjátékba, amiből megint nem mi jöttünk ki jól. 

Csirke Ferenc: – Gratulálok a csapatomnak, úgy érzem, kifogytam a jelzőkből. Fantasztikus győzelmet arattunk, a második félidőben az idei legjobb játékunkat hoztuk. Mélyről álltunk fel, az első félidőben nem jó felfogásban játszottunk. A szünetben megbeszéltük, hogy a védekezésünk agresszivitásán és a támadásaink sebességén kell változtatnunk, ami sikerült is.

fotó, slide: pvsk-panthers.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus