Harmadjára is győzött a Falco, ezúttal Zalaegerszegen

A Falco az első negyedben megszerzett 10 pontos előnyéből jól gazdálkodott a ZTE ellen, így harmadik győzelmüket aratták Kálmán Lászlóék.

Magyar Férfi NBI/A, alapszakasz, 4. forduló
Zalakerámia-ZTE KK (1-3) - Falco KC Szombathely (3-0) 80-88
(16-26, 21-22, 20-20, 23-20)

Zalakerámia-ZTE KK: Graham 9/3, Gáspár 10/3, Kusnyer 8/6, Healy 30/6, Lekli 8.
Csere: Darling 6/3, Czinger -, Kertész 3/3, Velkey 2, Mohácsi 4.

Falco: Martinics 23/9, Doyne 17/6, Perl 13/3, Majsztorovics 17/3, Dukics 5/3.
Csere: Bognár 5, Bus -, Hall 2, Váradi 6/3, Will -.

Kipontozódott: Darling.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

1. negyed
Mindkét fél pontatlanul, kapkodva kezdte a találkozót, de a szombathelyiek nyugodtak meg először: egy szép összjáték révén Milan Majsztorovics egységei jelentették a szomszédvári rangadó első egységeit (0-2). Hiába egyenlített ki hamar Lekli József, ezután ismét a vendégek percei következtek: előbb Perl Zoltán pörkölt be egy hárompontost, majd ismét Milan Majsztorovics villant (2-7). Nemcsak a palánkok alatt, hanem periméteren is nagy adok-kapok alakult ki Jara Rubin Doyne és Nathan Healy között, egymást követték a hárompontosok (13-17). A következő percekben rengeteget hibázott a ZTE, amelyet keményen büntetett Kálmán László legénysége: Perl Zoltán mellett Goran Martinics is belelendült a pontgyártásba, a negyed végére kétszámjegyű fórt harcolt ki a Falco (16-26).

2. negyed
Gáspár Dávid duplájával indult a második etap, így ismét tizen belülre kerültek a zalaegerszegiek, ám ez nem tartott sokáig: a 30. születésnapját a mai napon ünneplő Jara Rubin Doyne megállíthatatlan tempóban pattogtatott, az amerikai tizenegyedik pontja újabb nagy hátrányba taszította a hazaiakat (20-35). Nem lassított a sárga-fekete alakulat (22-41), ám a biztos előny tudatában kiengedett, könnyelműsködni kezdett, percekig nem született vendég pont, míg a ZTE Nathan Healy és Justin Graham összejátékával látótávolságon belülre érkezett (32-41). Goran Martinics triplája törte meg a vendég gólcsendet; az utolsó akciók a vasiak szája íze szerint alakult, magabiztos fór tudatában térhettek az öltözőbe (37-48).

3. negyed
A második félidő elején felváltva estek a kosarak, ám a 24. percben ismét nagyobb hátrányba került a ZTE – ezúttal is Goran Martinics gondoskodott a hazaiak bosszúságáról (43-59). A zalaegerszegiek becsületére vállva nem törtek meg és a Falco elszórt labdáiból előbb Ernest John Kusnyer, majd a karmesteri pálcát a kezébe vevő Nathan Healy is betalált – Kálmán László pedig időt kért, hogy rendet tegyen a szombathelyi fejekben (48-59). Az extázisban pattogtató Nathan Healy-n nem találták a fogást a vendég védők: túlzás nélkül állítható, hogy egymaga tartotta életben a hazaiak győzelmi reményeit (55-61). A csapatként sokkal egészségesebb formát mutató Falco azonban képes volt visszaverni a zárkózási kísérletet; Váradi Benedek triplája hűtötte a zalaiak kedélyét (57-68).

4. negyed
A rendes játékidő záró szakasza rontott dobásokkal rajtolt, de Ernest John Kusnyer egyik hárompontosa végül a gyűrűben landolt, újra tizen belül volt a ZTE (60-68). A vendégek azonban ismét képesek voltak újítani; a Goran Martinics-Jara Rubin Doyne páros vette vállára a Falcót (66-77). Hiába férkőzött többször is tíz ponton belülre a ZTE, a vasi egylet végig kezében tartva a rangadót ért révbe. (A hazai közönség pedig Raul Jimenez lemondását követelte a lefújás után).

A kevesebbet hibázó, csapatként egységesebb sárga-feketék megérdemelten nyertek, ahol négy játékos (Goran Martinics, Jara Rubin Doyne, Perl Zoltán és Milan Majsztorovics) is kiváló performanszot nyújtott.  Hiába dobott 30 pontot és szedett 9 lepattanót Nathan Healy, egyedül kevés volt a mai Falco ellen. 

Foto, Slide - szombathely.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus