Hatalmas csatában nyert rangadót Egerszegen a Körmend

Sokáig vezetett a ZTE, de egy futás döntőnek bizonyult a negyedik negyedben, hiába dobott 62 pontot a Vaughn-Kinney-Benke trió.

Magyar férfi NBI/A, alapszakasz, 20. forduló
Zalakerámia ZTE KK - Egis Körmend 72-77 (21-20, 17-18, 15-11, 19-28)

ZTE: Kinney 20/6, Vaughn 25/12, Benke 17/6, Mohácsi 1, Szabó Zs. 7/3
cserék: Horváth Á. -, Kis R. -, Mikovc 2. 

Körmend: Wright 11/3, Hollins 13/9, Ferencz 5/3, Tuoyo 9/3, Horti -. 
cserék: Fanning 11/6, Németh Á. 3/3, Csorvási 14, Halász 8, Davis 3. 

A mérkőzés statisztikája ezen a linken megtekinthető!

A hazaiak kényszerből alacsony szerkezetben kezdtek, mert klasszis centerük, Ivica Radic nem léphetett pályára, míg a vendégeknél ezúttal Dillard maradt ki a légiósok közül, így feszültek egymásnak a felek. Még Radic nélkül is a ZTE kezdett jobban, Vaughn elég hamar berámolt kilenc pontot és vezérletével 14-8-ra meglépett a zalai együtes, majd Kinney is felzárkózott mellé, de a Körmend tartani tudta a lépést és az első negyed 21-20-szal zárult - érdekesség, ekkor nem láttunk még egyetlen támadópattanót sem. A második játékrész is hasonlóan szorosan alakult, a Vaughn-Kinney páros igyekezett kreálni és kintről dobni a ZTE-nél, míg a vendégeknél jobban megoszlottak a terhek, szinte mindenki hozzá tudott tenni valamit. A nagyszünet előtt aztán felgyorsultak az események, előbb Benke csinált két 2+1-et, majd a túloldalon Wright kapcsolt magasabb fokozatba és pillanatok alatt beszórt hét pontot - két játékrészt követően végül egálta álltak a felek úgy is, hogy a Szabó-Mohácsi-Mikovic zalai frontcourt összesen két (!) pontot tett hozzá és a 38 egységből 36-ot a Kinney-Vaughn-Benke trió dobott. A Körmendnél Wright 11 pontját és a vasiak szemszögéből 14-6-os büntetőarányt, illetve a megnyert lepattanózást lehetett kiemelni, de érdemes volt egy pillantást vetni a faultokra is: Mikovic, Benke, valamint Davis is három-három személyinél járt már.

A fordulás után aztán ismét a ZTE kezdett jobban, támadásban érthetetlenül megállt a Körmend, előkészítetlen, rossz dobások, kissé tanácstalan támadások, rossz befejezések jellemezték a vasiak játékát, így továbbra is elég volt három zalai pontszerző ahhoz, hogy távolodjanak a hazaiak. Az öt perc alatt három pontot jegyző MTE aztán egy időkérés után észhez tért, kiegyenlített, de az irányítást nem tudta átvenni, nagyon rosszul, bőven 40% alatt dobott, így továbbra is a zalaiak maradtak kisebb fölényben. A záró etapra aztán elfogyott a hazaiak lendülete és koncentrációja is, 61-56 után egy 14-1-es (!) rohamot produkált a Körmend, melyben jó pár leindításból szerzett pont is akadt, a túloldalon nem tudták befejezni a betörést, a kiosztást, kimaradt egy büntető is, villámgyorsan fordult óriásit az összecsapás. Innen még egyszer vissza tudott kapaszkodni a ZTE, de a kulcsjátékokat innentől a vasiak csinálták meg, támadásban Fanning és Halász, védekezésen pedig Wright villant az ő szempontjukból legjobbkor, így egyetlen komoly futással borzasztóan fontos idegenbeli győzelmet jegyzett a Potocnik-legénység - a ZTE végül nem bírta el Radic hiányát és nem tudta megvédeni hazai pályáját.

Érdekesség, hogy a 72 zalai pontból 62-t dobott a Kinney-Vaughn-Benke trió, míg a vendégeknél hatan is eljutottak nyolc egységig, sokkal inkább eloszlottak a terhek, ami a negyedik negyedben kifizetődött. 

fotó: kosarsport.hu

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus