Hatalmas csatát nyert és négybe jutott a Sopron!

Boriszovék bírták jobban a széria végét, megtörték a jeget és nyerni tudtak Kaposváron - ezzel ők jutottak be a legjobb négy közé. 

Magyar férfi bajnokság, NBI/A-csoport, rájátszás, negyeddöntő, 5. mérkőzés

Kaposvári KK - Soproni Sördögök 81-86 (20-23, 21-23, 22-16, 18-24)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 1000 néző

Kaposvár: Frazier 8, Fodor 12, Raivio 17/6, Hendlein 8, Spica 23
cserék: Jancsikin 6/6, Benke -, Horváth M. 2

Sopron: Thomas 12/3, Ruják A: 9/3, Boriszov 27/9, Tóth G. 8/3, Poscic 16
cserék: Trepák 2, Dénes -, Edwards 12, Takács -

Kipontozódott: Jancsikin (35.), Fodor (38.)

Teljes statisztikát itt találtok!

http://www.delfinek.hu/modul/galeria/images/5212_3.jpg

http://www.kephost.com/images/2015/04/28/Csapatslide.png

Koncentráltabban kezdte a mérkőzést a Sopron, így bár Spica szerezte az első kosarat, a Ruják-Boriszov párosra építve hamar megléptek – 11-4-es előnyt építettek ki a vendégek. A hazaiak a már említett Spica mellett Raivióban bízhattak, a két légiós pedig tartotta a lelket a somogyi csapatban, így nagyon nem tudott meglógni a Sördögök. A negyed második felében egy pontra zárkózott a KKK, de Boriszov és Poscic rendre hozni tudta a fontos kosarakat, így hiába talált be Jancsikin is kintről, 20-23-as vendégvezetéssel zárult az első tíz perc.

A második játékrész elején azonnal fordított a KKK, két Boriszov-hiba után átvette a vezetést a hazai csapat. Nem tudott érdemben válaszolni a Sopron, most szigorúbb volt a somogyiak védekezése, Marko Spica pedig sorra termelte a kosarakat, így Sabáli Balázs már 31-25-ös hazai vezetésnél kért időt. Ez hatott, az Edwards-Poscic páros ez után tarthatatlannak bizonyult, kettejük vezérletével pedig 9-2-es etapot futottak a vendégek, így ismét átvették a vezetést.  Bő két perccel a félidő vége előtt Boriszov süllyesztett el egy óriási triplát, majd Frazier kettese után még egyet, így hét ponttal meglépett a vendég együttes – sorozatban hat dobást értékesítettek Sabáli Balázs játékosai, végül 41-46-ta vonulhattak pihenőre a felek.

A fordulás után ismét Boriszov jegyezte az első kosarat, de ennél jobban nem szakadt le a Kaposvár, egy 7-0-s futás végén, Spica 2+1-es játékával kiegyenlítettek a hazaiak. Innentől aprólékos munkával és sok büntetővel igyekezett előnyt építeni a KKK, a vendégek pedig főleg Boriszov dobásaiban bíztak. Edwards beütötte negyedik személyijét a negyed derekán, de ez nem igazán látszott meg a Sopronon, Ruják remekül szállt vissza a meccsbe, Boriszov pedig a harmadik játékrész végére már 27 pontig jutott – igaz, a túloldalon Spica 21-ig, Thomas negyedik faultja és Raivio büntetője után pedig 63-62-es hazai vezetésről indult a mindent eldöntő záró etap.

A negyedik negyedben már végképp a találkozó tétjéhez méltó atmoszféra uralkodott a csarnokban, a szurkolótáborok is komoly párbajt vívtak és a pályán is öldöklő küzdelem folyt. A csapatok fej-fej mellett haladtak, de a negyed közepén hat ponttal meglépett a Kaposvár, így a hajrához a hazaiak érkeztek meg kisebb előnnyel – azonban fél perc alatt kettőre faragta ezt a Sopron, ráadásul Jancsikin kipontozódott. Rengeteget hibáztak a felek, de Ruják saroktriplájával átvette a vezetést a Sördögök, majd Fodor Márton is kipontozódott hazai oldalon. A Kaposvár csak egy-egyezésre volt képes a döntő pillanatokban, egyetlen figurát sem játszott Fekete Ádám csapata, ellenben a vendégek sorra szerezték a demoralizáló kosarakat – 11-0-s SKC-futás után eldőlni látszott a küzdelem. Bár Spica egy kettessel még szépíteni tudott, 30 mp-cel a vége előtt Thomas egy óriási hármast süllyesztett el Benke felett, ezzel végleg lezárta a párharcot. Megtört a jég, hiszen idén már négyszer kapott ki a Sopron Kaposváron, de a mindent eldöntő derbit meg tudta nyerni – így Boriszovék randevúzhatnak a Szolnokkal a négy között. 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus