Hatalmas küzdelemben győzött a Kecskemét!

Nagy csatát hozott a Férfi NB I A-csoportjában a 7. forduló utolsó összecsapása. A Kecskemét és a Körmend együttesei az első negyedet leszámítva fej-fej mellett haladtak, s a negyedik negyedben, különösen a végjátékban pontosabban játszottak a hazaiak, így győzedelmeskedtek.
 

Magyar NBI A-csoport, alapszakasz, 7. forduló

KTE-Duna Aszfalt (6-1)Inkognito Fashion Körmend BC (2-5) 69-66 (18-10, 15-22, 23-22, 13-12)

Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok

V.: Földházi T., Hegedüs T., Sallai I., (Balogh)

Kecskemét: Mészáros 8/3, Wittmann 16/9, Djeraszimovics 25/6, Karahodzics 6, Jovanovics 6/3.
Csere: Bencze 2, Pongó Má. 0, Pongó Ma. 3, Hegedűs 3/3, Stefanovics 0. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics.

Körmend: Moore 6, Fears 20, Ferencz 17/15, Török 2, Rakocsevics 16
Csere: Grebenár 2, Farkas 3, Kusnyer 0, Sonyák 0, Kutasi 0. Vezetőedző: Hencsey Tamás

Kipontozódott: Pongó Martin a 34., Jovanovics a 38. percben.

Teljes statisztika ITT.

Némi késéssel indult a találkozó, melyen szerepelhetett az elmúlt héten még hiányzó Jovanovics, ahogy a vendégeknél is a kezdőben találhattuk Rakocsevicset, aki a hétközi EuroChallenge mérkőzésen sérülést szedett össze.

Wittmann Krisztián triplája adta meg a találkozó alaphangját, melyet további hét hazai pont követett. Ám a túloldalról nem érkezett válasz. Két eladott labdát és négy kihagyott dobást jegyeztek a körmendiek, s miután Jovanovics triplája 10-0-ra javította az eredményjelzőt, Hencsey Tamás kikérte első idejét. (10-0) Fears közel három és fél perc után szerzete az első vendég kosarat, a némileg feljavuló védekezés után eredményes támadásokat vezettek Ferencz Csabáék és öt pontra közelítették meg a hazaiakat. (12-7) Az időkérés után Fears duplája faragott a különbségből, ám a Djeraszimovics kosár jó, plusz egy büntetős játéka, valamint hárompontosa újra növelte a távolságot a negyed végére. (18-10)

Rakocsevics első kosara nyitotta a második játékrészt, ám rögtön jött a választ Wittmanntól, aki már a negyedik hazai triplát süllyesztette el a körmendi gyűrűben. (21-12) Potyogtak a kosarak mindkét oldalon, ám így is állandósult a hazaiak tíz pontos előnye. Moore első kosarai, valamint Ferencz hárompontosa újra egy számjegyűre rövidítette a két csapat közti különbséget. (26-19) Pontszerzés terén az imént említett páros húzta a vendégek szekerét, előbbi duplát, a válogatott bedobó újabb triplát vállalt, egy pontra jöttek fel a támadásban megtorpanó hazaiakra. (27-26) Érdekesség, hogy Kutasi irányításával tizenkettő pontot vert a fekete mezes alakulat Mészárosékra. Ferencz negyedik triplája után, a mérkőzésen először vezetett a Körmend, ám Mészáros is betalált távolról és egalizált. Jovanovics büntetője viszont tett azért, hogy minimális előnye maradjon még a hazaiaknak. (33-32)

A statisztikát böngészve elsőre szembe tűnt, hogy a vendég részről egyedül Ferencz talált be a 6,75-ös vonalon túlról, mindezt öt kísérletből, csapatszinten 10-ből 4-gyel álltak. A túloldalon a 8/4-es mutatót a második negyedben 14/5-re rontották a hazaiak, így hiába nyerték a lepattanópárharcot 18-15-re, a körmendiek ledolgozhatták tíz pontos hátrányukat. Továbbá a büntetőkkel is hadilábon állt a KTE (11-ből 6), míg a vendégek csak négyszer próbálkozhattak, kétszer sikerrel.

Pontatlanul kezdte a harmadik negyedet a Körmend, szerencséjükre Mészáros gyengén büntetőzött, nem tudtak újra ellépni a hazaiak. Sőt, újra egyenlített a vendég alakulat, pedig a hazaiak olyan támadást is vezethettek, ahol négy alkalommal emelhették dobásra a labdát. A szurkolók nem győzték kapkodni a fejüket, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett egy-egy ponttal. Rakocsevics 2+1-es játéka után kosárcsend következett, majd a játékba visszaálló Djeraszimovics vette vissza együttesének a vezetést, ám érkezett Ferencz, így ismét a Körmend került minimális fórba. (43-44) Hatalmas pontzuhatagot hozott a negyed vége, a hazaiak büntetőkből, míg vendégek –többek között- Ferencz ötödik triplájával írtak pontokat az eredményjelzőre. Wittmann jegyezte a játékrész utolsó kosarát, mellyel két pontos előnyhöz juttatta övéit. (56-54)

A játékosok gyorsan gyűjtötték a személyi hibákat, hármad szedtek be bő két perc leforgása alatt mindkét oldalon. Jovanovics és Pongó Martin is beütötték negyedik faltjukat, Fears pedig büntetőből megszerezte a negyed első pontját, több mint három perc elteltével. (56-56) Mindkét oldal hat-hat kihagyott mezőnydobást mutatott fel öt minutum alatt, érződött a tét a csapatokon. Rakocsevics és Djeraszimovics törték meg az hosszúra nyúló kosárcsendet. (58-60) Az utolsó három percen belülre érve továbbra is az elhibázott dobások, sikertelen támadások jellemezték a játékot, ellenben Wittmann büntetők segítségével egyenlített. (60-60) Török büntetőire Hegedűs válaszolt triplával, ám Fears ziccere újra a Körmendet hozta előnybe. (63-64) Karahodzics ziccere, és Djeraszimovics büntetői azonban a KTE sikerét prognosztizálták alig több, mint egy perccel a lefújás előtt. Wittmann egyetlen büntető leszámítva biztos kézzel értékesítette az egypontosokat, az utolsó lehetőségéből pedig nem jutott dobáshoz a Körmend, így a KTE megőrizte hazai veretlenségét.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus