Hatodszor is bajnok az Olaj

Végig magabiztosan vezetve győzte le harmadjára is a KTE-Duna Aszfalt gárdáját a Szolnoki Olaj KK, ezzel hatodik bajnoki címét ünnepelheti.

Magyar Férfi NBI/A, Rájátszás, Döntő, 3. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (1.) - KTE-Duna Aszfalt (2.) 66-55
(20-13, 17-15, 16-14, 13-13)

Szolnoki Olaj KK: Jones 7/3, Rakics 3/3, Vojvoda 19/9, Lee 7, Báder 5.
Csere: Milosevics 15, Wittmann 4/3, Keller Á. 6.

KTE-Duna Aszfalt: Kinney 3/3, Kovács 4, Djeraszimovics 14, Ivosev 7, Barovics 6.
Csere: Karahodzsics 2, Pongó Má. -, Pongó Ma. 8/6, Hegedűs 6/6, Mészáros 3/3, Keller I. -, Kővávó-Laska 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

Lee közelijével indult az összecsapás, és szerencsére sokkal több kosár esett, mint az első szolnoki találkozón. Barovics egyenlítése után Jones azonnal bedobott egy triplát, erre azonban Kovács és Ivosev is felelt, vezetett a KTE két perc játék után (5-6) - először és utoljára a meccsen. Vojvoda vezetésével vette vissza előnyét a Szolnok, miközben Ivkovics technikait is kapott (10-6). Ivosev egy büntetőjével, majd Hegedűs triplájával egyenlített még a Kecskemét a negyed közepén, de innentől kezdve az Olaj volt az úr a pályán (10-10). A Kecskemétnek megint nem mentek a kinti dobások, nagyon sok büntetőt is hibáztak - első hat kísérletükből csak kettő ment be -, így egyre inkább szakadtak le. Milosevics két kosarával, és a két center, Keller és Báder egy-egy találatával a 8. perc végére 8 ponttal húzott el a vendéglátó (18-10). A KTE ennél sokkal közelebb nem is tudott kerülni a negyed végére, Ivosev duplájával is 7 ponttal voltak lemaradva 10 perc játék után (20-13).

A második negyedben szinte végig 10 pont környékén mozgott a távolság, kosárra kosár volt a válasz mindkét oldalon: Vojvoda triplájára Djeraszimovics duplája érkezett, majd Keller és Barovics váltottak palánk alatti leforgás után kosarakat a 13. percben (25-17). A hazaiak ezt követően magasabb szerkezetben játszottak, és elkezdték megjátszani a rendszeresen alacsonyabb emberrel maradó Lee-t a palánk alatt, sikeresen. Egy-egy tripla mellett az amerikai játékos két duplájával kezdett meglépni az Olaj (32-20). Egymás után adtak el labdákat a csapatok alapvonali bedobásokból, de a Szolnok ebből is büntetett Vojvoda révén. A 17. percben Milosevics két büntetője után már 16 egység volt a címvédő előnye (36-20), itt viszont túl korán engedtek még ki. Az utolsó bő három percben összesen egy Lee büntetőt tudtak ugyanis a kecskemétiek gyűrűjébe helyezni, miközben Djeraszimovics és Karahodzsics is két-két büntetőt értékesített, előbbi és Ivosev pedig egy-egy duplával is hozzájárult a vendégek 8-1-es futásához, visszajött 10 pont alá a KTE ezzel (37-28).

A fordulást követően Milosevics 2+1-ére Djeraszimovics egy ugyanilyen akcióval válaszolt, Vojvoda valószínűtlen helyzetből elengedett és behulló triplájára pedig Kovács dobott egy betörés utáni kettest, nem nagyon változott a differencia a két együttes között (43-33). Báder duplát dobott, majd Wittmann is betalált kintről Vojvoda keresztpasszát követően, kezdett megint meglépni az Olaj a negyed közepén a támadásban megint percekig leálló KTE-től (48-33). Ivkovics egy időkéréssel próbálta felrázni az övéit, ami előbb Pongó középtávoli tempója, majd négy büntető révén meg is történt (50-39). Vojvoda kettese, majd Wittmann büntetője után Pongó Martin triplából volt eredményes, így maradt is a 11 pontos különbség a két fél között az utolsó 10 perc előtt (53-42).

A záró felvonásban Milosevics két büntetője után Vojvoda újabb rá jellemző, nagyon nehéz helyzetből helyére küldött triplával jelentkezett, de Pongó Martin azonnal válaszolt a túloldalon, Milosevics zsákolása után pedig Kinney is betalált kintről, nem akart leszakadni még végérvényesen a KTE (60-48), egyelőre nem dőlt el a mérkőzés, hiába volt szinte végig megnyugtató előnyben a Szolnok. Egy betörés után Lee szabálytalankodott Ivosevvel, akire viszont szintén faultot fújtak, így ő kipontozódott, és az ebből a támadásból később pontot szerző Djeraszimovics pedig a következő védekezésnél tette meg ugyanezt, két alapemberét is elvesztette 5 perccel a vége előtt a Kecskemét (61-50). Az utolsó 5 perc felejthetőre sikeredett kosárlabda szempontból, mindkét oldal érezte, hogy ki fog nyerni, a közönség is elkezdte az ünneplést. Milosevics és Jones büntetőkből voltak eredményesek, Kővágó-Laska pedig egy zsákolást jegyzett. Az utolsó percben Vojvoda dobott egy floater ziccert, majd Mészáros jelentkezett egy hármassal, de ezzel vége is volt a meccsnek, 66-55-re győzött az Olaj, ezzel hatodik magyar bajnoki címét jegyezte.

A párharc végeredménye: 3-0 a Szolnoki Olaj KK javára.

Foto, Slide - szolnokiolaj.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus