Hendlein, Puljko és Hinnant is remekelt: felsőházban a Kaposvár!

A Kaposvár számára a győzelem a biztos felsőházi rájátszásba jutást jelentette volna, azonban az ellenfelük mellett azzal is meg kellett küzdeniük, hogy egyik legjobb játékosuk, Wayne Chism nemrég elhagyta a gárdát. Bennet Davis személyében sikerült szerezniük egy új centert, így bizakodva várhatták a Falco elleni összecsapást. Esélyeiket növelhette, hogy a vendégek centere, Zagorac nem épült fel a mérkőzésre, ráadásul a szintén palánk alatti szekciót erősítő Harazin Tamás sem állhatott még csapata rendelkezésére. 

Magyar férfi kosárlabda NBI/A. alapszakasz, 22. (záró) forduló:

Kaposvári KK – Falco-Trend Optika KC Szombathely 92-83
(28-24, 28-16, 24-23, 12-20)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, vezette: Benczur T., Ádám J., Szabó G., (Gincsai dr.)

Kaposvár: Hinnant 15/6, Fodor 10/3, Puljko 25/15, Hendlein 22, Davis 4.
Csere: Jancsikin 3/3, Drahos 1, Horváth M. 8, Benke 2, Kovács S. 2, Filipovics -, Papp -. 

Falco: Vlahovic 21/9, Váradi B. 6/3, Perl 19/9, Mitchell 17/9, Szabó M. 3.
Csere: Timberlake 17/3, Bognár -, Hódi -.

A mérkőzés statisztikája ezen a linken elérhető

A Kaposvár számára egyértelmű volt a meccs célja: amennyiben nyernek, a felsőházi rájátszás résztvevői lesznek. A Falco továbbra is nélkülözte Zagoracot, de mivel az őszi találkozót a szombathelyiek nyerték, így is nagy meccsre volt kilátás.

A Nyíregyházán sokat hibázó Hinnant kosarával kezdődött a találkozó, és rögtön az első négy percben hat pontot szórt, ráadásul Puljko is jól kezdett - azonban a hazaiak kérdéses dobói hiába dobtak jól, a Falco Vlahovics vezetésével szépen játszott támadóoldalon, így a negyed derekán mindössze két ponttal járt előrébb a Kaposvár. A folytatásban több tervezettebb támadást is vezetett a KKK, melyekből Hendlein is eredményes volt, így picit elhúztak, de Vlahovics az utolsó pillanatokban még bepörkölt egy triplát, így pontgazdag első negyedet követően 28-24-re vezettek a hazaiak.

A második negyed elején Hinnant és Puljko is ott folytatta, ahol abbahagyta, így két perc után máris tíz pont fölé nőtt a különbség. A Falco támadógépezete befagyott ebben az etapban, hat perc alatt egyetlen mezőnykosarat sem szereztek, csupán két Perl-büntetőt tudtak felmutatni 16 kaposvári pont ellenében. Puljko harmadik triplájára aztán Perl már hasonlóval tudott válaszolni és ez kicsit észhez térítette a vendégeket, a szombathelyiek kilencese újra betalált kintről, sőt leindításból is eredményes volt. Ebben a periódusban az ő révén maradt meccsben a Falco, de a festékből nagyon hiányzott Zagorac, így Hendlein mellett Horváth Márton is fontos pontokat szerzett, a különbség pedig nem csökkent, a nagyszünetre tetemes, 56-40-es előnnyel mehettek a kaposváriak.

Fordulás után is hasonló ütemben folyt a játék, a hazaiaktól Puljko bedobta negyedik tripláját is, a különbség elérte a húsz pontot. Kintről egyébként 50% felett dobott a Kaposvár, de a Vlahovics-Perl kettő révén a szombathelyiek is jól teljesítettek ebben a mutatóban. A támadójáték továbbra is dominált, a jó védekezések után is mindig akadt egy olyan dobó, aki pontra váltotta az akciót, mindkét oldalon. A vendégeknél Mitchell is aktivizálta magát, de a hazaiak előnye jelentősen nem csökkent. A negyedet Perl harmadik triplája zárta, így 80-63-as kaposvári vezetésről indulhatott az utolsó etap.

A zárő negyedben eléggé hektikusan játszott mindkét csapat, sok pontatlanság, eladott labda, és rohanás jellemezte a játékosokat. Ebből a Falco jött ki jobban, öt perccel a vége előtt 86-73-ra zárkóztak a magához térő Timberlake kosarával. Itt azonban megálltak a vendégek, a kaposvári közönség pedig Filipovics Márkót kezdte követelni a pályára - Fekete Ádám eleget tett a szurkolók akaratának, az utolsó két percre beküldte a fiatal játékost. A vége sima hazai győzelem, ezzel a zselici alakulat bejutott a felsőházba, ahol jövő héten az alapszakasz első helyét megszerző Paksot fogadják.

fotó, slide: delfinek.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus